Η εκκλησία σε χωριό των Τρικάλων με κλίση 17 μοιρών, νιώθεις ναυτία μόλις μπεις μέσα [βίντεο]

 

Η εκκλησία σε χωριό των Τρικάλων με κλίση 17 μοιρών, νιώθεις ναυτία μόλις μπεις μέσα [βίντεο]

Η εκκλησία σε χωριό των Τρικάλων με κλίση 17 μοιρών, νιώθεις ναυτία μόλις μπεις μέσα

 

Πώς μπορεί να νιώθεις όταν περπατάς σε μία εκκλησία η οποία έχει κλίση 17 μοιρών, σε ένα εγκαταλελειμμένο ελληνικό χωριό;

Σαν να έχεις ναυτία, αποκαλύπτουν δύο αστικοί εξερευνητές. (Βίντεο)

Οι Μπομπ Τίσεν και Φρέντερικ Σέμπελς επισκέφθηκαν την εκκλησία στο χωριό Ροπωτό Τρικάλων και το θέαμα είναι λίγο ανατριχιαστικό και περίεργο.

Ακόμη και το να ανέβεις τα σκαλιά για να μπεις στο εσωτερικό της εκκλησίας είναι δύσκολοΟι κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν το 2012, μετά από κατολίσθηση που προκάλεσε την καταστροφή αρκετών σπιτιών, με κάποια να κόβονται στη μέση, και άλλα που έμειναν όρθια να κυλούν στην πλαγιά του βουνού.

Μαζί με τα σπίτια, παρασύρθηκε και ο ιερός ναός της Παναγίας της Θεοτόκου, με το κτίριο να έχει μετακινηθεί πάνω από 200 μέτρα, με αποτέλεσμα να έχει μία κλίση 17 μοιρών προς τα αριστερά. (Ο Πύργος της Πίζας έχει κλίση μόλις 3,97 μοιρών, συγκριτικά).

 

Δυσκολεύονται να περπατήσουν, νιώθουν ναυτία

Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ αναφέρουν ότι τα περισσότερα σπίτια του χωριού έχουν καταστραφεί τελείως, καθώς πλησιάζουν την κεκλιμένη εκκλησία στο χωριό Ροπωτό.

Μόλις μπαίνουν στο εσωτερικό της, αναφωνούν πως είναι πιο λοξή ακόμη και από τον Πύργο της Πίζας, ενώ, ανεβαίνοντας τις σκάλες, λένε πως νιώθουν άρρωστοι.

 

Η εκκλησία σε χωριό των Τρικάλων με κλίση 17 μοιρών, νιώθεις ναυτία μόλις μπεις μέσα [βίντεο]

 

 

Η ιστορία του χωριού – Τι οδήγησε στην κατολίσθηση

Υπενθυμίζεται πως το 2012 το άλλοτε πολυσύχναστο Ροπωτό Τρικάλων μετατράπηκε σε μια πόλη-φάντασμα όταν σπίτια και κτίρια άρχισαν να γλιστρούν στην πλαγιά του βουνού.

  Προσευχόταν όλο το χωριό… (Αληθινή ιστορία)

Πάνω από 300 οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και η δεινή κατάσταση του χωριού αφέθηκε στα χέρια της φύσης.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν το 2011 δεν κατάφεραν να διώξουν τα βρόχινα νερά σε ένα κοντινό ρέμα, με αποτέλεσμα τον Απρίλιο του 2012, τα περισσευούμενα νερά μαζί με τα υπόγεια ύδατα να οδηγήσουν σε μία από τις πιο απίστευτες καθιζήσεις, που είχε ως αποτέλεσμα κάθε κτίριο να μετακινηθεί από τη θέση του και να καταστεί μη κατοικήσιμο.

 

iefimerida

filoitexnisfilosofias.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *