«Είναι σκληρό να σε αναγκάζουν να κάθεσαι δίπλα στο νεκρό παιδί σου»: Ραγίζει καρδιές η μάνα για τον 8χρονο γιο της

 

«Είναι σκληρό να σε αναγκάζουν να κάθεσαι δίπλα στο νεκρό παιδί σου»

«Είναι σκληρό να σε αναγκάζουν να κάθεσαι δίπλα στο νεκρό παιδί σου»: Ραγίζει καρδιές η μάνα για τον 8χρονο γιο της

Ραγίζει καρδιές η μάνα για τον 8χρονο γιο της

 

Μια διαρκή τραγωδία βιώνει η οικογένεια ενός 8χρονου αγοριού που σε διακοπές τους ανακάλυψαν ότι πάσχει από λευχαιμία και λίγο μετά «έσβησε».

Μια συντετριμμένη μητέρα που πρόσφατα άκουσε από τους γιατρούς ότι ο 8χρονος γιος της είναι εγκεφαλικά νεκρός λέει ότι βιώνει έναν συνεχιζόμενο εφιάλτη, αφού η κυβέρνηση του Μπαρμπέιντος απέρριψε το αίτημα που υπέβαλε μαζί με τον εν διαστάσει σύζυγό της να διακοπεί η μηχανική υποστήριξη του αγοριού.

Η 30χρονη Άμπερ και ο πατέρας του άτυχου Έις Φιλντ έχουν εμπλακεί σε μία μάχη με τις αρμόδιες Αρχές, αφού η διοίκηση του νοσοκομείου όπου βρίσκεται το αγόρι παρενέβη ώστε να μην αποσυνδεθούν τα μηχανήματα που τον κρατούν στη ζωή, παρόλο που δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα για εκείνον.

Ο 8χρονος διαγνώστηκε με οξεία μυεολειδή λευχαιμία

Σύμφωνα με την Daily Mail, τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία που θα βίωνε η οικογένεια όταν, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο μικρός Έις έφτανε με τη μαμά του στο Μπαρμπέιντος για διακοπές. Μια μέρα άρχισε να αισθάνεται έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου μια σειρά από εξετάσεις αποκάλυψαν ότι έπασχε από οξεία μυελοειδή λευχαιμία.

Σύντομα, και πιο συγκεκριμένα στις 8 Ιανουρίου, τα πράγματα έμελλε να γίνουν πολύ, πολύ χειρότερα για την οικογένεια. Ενώ το 8χρονο αγόρι καθόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου του, πλαισιωμένο από τους δικούς του και συνομιλώντας πιθανώς με φίλους στην πατρίδα μέσω του κινητού του, το κεφάλι του άρχισε να πονάει.

  «Κιβωτός»: Ένας Τρελόπαπας Άλλαξε Τον Κόσμο

Λίγα λεπτά αργότερα, μια κρίση του προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία, που τελικά άφησε τον 8χρονο εγκεφαλικά νεκρό.

Έχοντας μιλήσει με τους γιατρούς και ξέροντας καλά ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα για το αγόρι, οι γονείς του μικρού πήραν τη δύσκολη απόφαση να κλείσουν τα μηχανήματα που τον κρατούν στη ζωή. Αυτό, όμως, τελικά, τους απαγορεύτηκε, αφού η τοπική νομοθεσία ορίζει ότι δεν μπορεί να διακοπεί η μηχανική υποστήριξη της ζωής ενός ασθενούς, εφόσον η καρδιά του συνεχίζει να χτυπά.

 

Το ξέσπασμα της μητέρας του 8χρονου

Το ξέσπασμα της μητέρας του 8χρονου

Πρόκειται για έναν «σκληρό και μοχθηρό νόμο» που απλώς παρατείνει τον πόνο μας, έγραψε η μητέρα στη σελίδα της στα social media την Παρασκευή.

«Το αγοράκι μου είναι εγκεφαλικά νεκρό, δεν ξέρει ότι είναι εδώ, ότι είμαστε εμείς γύρω του και ότι κρατάμε ζωντανό το σώμα του, ώστε να γίνεται βορά λοιμώξεων ενώ ο καρκίνος εξασθενεί το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν κάποιος κηρύσσεται εγκεφαλικά νεκρός τότε είναι και σωματικά νεκρός, δεν καταλαβαίνω γιατί μας το κάνουν αυτό. Γιατροί στο Μπαρμπέιντος και το Ηνωμένο Βασίλειο συμφωνούν ότι τα μηχανήματα πρέπει να αποσυνδεθούν, όπως θα γινόταν και στη χώρα μας.

Είναι σκληρό και μοχθηρό να σε αναγκάζουν να κάθεσαι δίπλα στο παιδί σου, ξέροντας ότι είναι νεκρό και ότι η καρδιά του συνεχίζει να χτυπά μόνο χάρη στον αναπνευστήρα. Το μόνο που θέλω είναι να τον πάρω μαζί μου σπίτι και μου το κάνουν αδύνατο».

 

«Είναι σκληρό να σε αναγκάζουν να κάθεσαι δίπλα στο νεκρό παιδί σου»

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Μπαρμπέιντος είχαν ταξιδέψει τις προηγούμενες μέρες 15 συγγενείς του αγοριού για να το αποχαιρετίσουν, προτού πληροφορηθούν τελικά ότι, παρά τη συμφωνία των γιατρών του να διακοπεί η μηχανική υποστήριξη, η νομοθεσία το απαγορεύει.

  Πότε ειναι φέτος η γιορτή του Αγίου Γεωργίου; Πότε γιορτάζουν οι Γιώργηδες και οι Γεωργίες;

Η μητέρα του 8χρονου, που τα προηγούμενα 24ωρα είχε πει ότι θα «άλλαζε θέση με τον γιο της στη στιγμή, εάν μπορούσε», μίλησε με δικηγόρους, όπως της συνέστησαν οι γιατροί στο νοσοκομείο, και της είπαν ότι η μοναδική της ελπίδα είναι να παρουσιάσει το αίτημά της σε δικαστήριο, κάτι που μπορεί να γίνει το νωρίτερο την άλλη Τετάρτη.

Μερικοί από τους συγγενείς του αγοριού που μίλησαν στην Daily Mail εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για τον «συνεχιζόμενο εφιάλτη» των γονιών του, που το μόνο που επιθυμούν πια είναι να αναπαυθεί το αγοράκι τους.

 

enimerotiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *