Απίστευτες εικόνες στην Αυστραλία: Άνοιξαν οι ουρανοί και έβρεξε ζωντανά ψάρια

 

Απίστευτες εικόνες στην Αυστραλία: Άνοιξαν οι ουρανοί και έβρεξε ζωντανά ψάρια

Απίστευτες εικόνες στην Αυστραλία: Άνοιξαν οι ουρανοί και έβρεξε ζωντανά ψάρια

 

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι κάτοικοι μιας απόμερης κωμόπολης της Αυστραλίας, όταν ψάρια και μάλιστα… ζωντανά έπεσαν από τον ουρανό.

 

Απίστευτες εικόνες αντίκρισαν οι κάτοικοι μίας πόλης στην Αυστραλία, καθώς όταν χάλασε ο καιρός και ξεκίνησε να βρέχει, χιλιάδες ψάρια άρχισαν να πέφτουν από τον ουρανό αφήνοντας άφωνους όσους παρατήρησαν το φαινόμενο.

Οι κάτοικοι της Lajamanu, μιας κοινότητας 560 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κάθριν στο βόρειο άκρο της ερήμου Tanami, δήλωσαν ότι έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν τα ψάρια να πέφτουν κατά τη διάρκεια ισχυρής βροχόπτωσης.

«Είδαμε μια μεγάλη καταιγίδα να κατευθύνεται προς την κοινότητά μου και νομίζαμε ότι επρόκειτο απλώς για βροχή», δήλωσε ο τοπικός σύμβουλος του Lajamanu και της κεντρικής ερήμου Andrew Johnson Japanangka, σύμφωνα με το ABC.

 

Απίστευτες εικόνες στην Αυστραλία: Άνοιξαν οι ουρανοί και έβρεξε ζωντανά ψάρια

 

 

Όπως σημείωσε ο ίδιος, τα ψάρια, που «είχαν μέγεθος περίπου δύο δαχτύλων» ήταν ακόμη ζωντανά όταν έπεσαν από τον ουρανό και παιδιά της κωμόπολης έτρεξαν να τα μαζέψουν και να τα βάλουν σε γυάλες.

Στην ίδια κωμόπολη έχει «βρέξει» κι άλλες φορές ψάρια στο παρελθόν. Αν και ο ίδιος πολίτης έχει γίνει μάρτυρας κι άλλες φορές του περίεργου αυτού φαινομένου, δεν παύει να τον εκπλήσσει. «Νομίζω ότι είναι μια ευλογία από τον Θεό», είπε.

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε στο Λαταζμάνου το 2010, το 2004 και το 1974 από ισχυρά ανοδικά ρεύματα, όπως ανεμοστρόβιλοι, που ρουφούν νερό και ψάρια από τα ποτάμια και τα ρίχνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

  Αυστραλία: Στην κορυφή των charts το κελάηδημα απειλούμενων πουλιών - Εκτόπισαν Abba και Mariah Carey

Ο ιχθυολόγος του Μουσείου Κουίνσλαντ, Τζεφ Τζόνσον, διαπίστωσε ότι «έβρεξε» αυστραλιανή πέρκα σε μέγεθος παιδικής παλάμης. Η βροχή έγινε τη νύχτα και ο κόσμος τα είδε το πρωί, σκορπισμένα σε όλη την πόλη. Πολλά από τα ψάρια ήταν ακόμη ζωντανά.

 

Δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση

Για την ώρα, οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν το φαινόμενο, ενώ σημειώνεται ότι είναι ασυνήθιστο, αλλά όχι πρωτοφανές. Ήδη έχουν καταγραφεί περιπτώσεις βροχής με βατράχια, νυχτερίδες, σκουλήκια ή αράχνες.

Ο ακριβής λόγος δεν είναι γνωστός. Βασική θεωρία υποστηρίζει ότι τα ζώα μπορεί να παρασύρθηκαν από μια δίνη νερού – μια στήλη αέρα που μοιάζει με ανεμοστρόβιλο που σχηματίζεται πάνω από το νερό και μετέφερε τα ψάρια σε μεγάλη απόσταση από τη θάλασσα, μέσα από την ατμόσφαιρα.

 

filoitexnisfilosofias.com

Αφήστε μια απάντηση