Με ενοχλεί που ψάχνει το κινητό μου

 

Με ενοχλεί που ψάχνει το κινητό μου

Με ενοχλεί που ψάχνει το κινητό μου

 

«Είμαστε μόλις δυο μήνες μαζί»

Για όλα τα προβλήματα, είτε μικρά είτε μεγάλα, είτε σημαντικά είτε ασήμαντα, υπάρχει λύση και ο Ψυχολόγος MSc, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, προσπαθεί να σας τη δώσει.

Το περιστατικό

Είμαστε μόλις δύο μήνες μαζί και την έχω δει πολλές φορές να ψάχνει το κινητό μου. Με ενοχλεί που το κάνει αυτό και δεν ξέρω για ποιο λόγο γίνεται καχύποπτη, της είμαι πιστός!

Στράτος

 

Η απάντηση

 

Αγαπητέ Στράτο,

Είναι αναμενόμενο η συμπεριφορά της να σου προκαλεί ποικίλα αρνητικά συναισθήματα.

Αρχικά νιώθεις έκπληξη καθώς δεν περίμενες ότι θα το έκανε αυτό και μπορεί να αναρωτιέσαι τι δικαίωμα μπορεί να της έχεις δώσει. Στενοχωριέσαι και θυμώνεις που δεν σέβεται και παραβιάζει τα προσωπικά σου αντικείμενα.

Προβληματίζεσαι που ενώ είσαστε στο ξεκίνημα της σχέσης, δείχνει να είναι επιφυλακτική και καχύποπτη. Παράλληλα νιώθεις αμηχανία καθώς δεν ξέρεις πώς πρέπει να αντιδράσεις. Οι λόγοι που μπορεί να εξηγούν τη συμπεριφορά της είναι πολλοί.

Ισως η σύντροφός σου έχει ζήσει στο παρελθόν κάποιες εμπειρίες που την έχουν κάνει να χάσει την εμπιστοσύνη της προς τους άντρες. Πιθανώς να έχει βιώσει την απιστία σε προηγούμενες σχέσεις της, με συνέπεια να νιώθει πληγωμένη.

Μπορεί επίσης να είναι γενικότερα καχύποπτη με όλους τους ανθρώπους, να έχει μεγαλώσει σε μια οικογένεια όπου οι γονείς της να της μετέδωσαν να είναι δύσπιστη. Βέβαια, όποια και να είναι η δικαιολογία, εσύ δεν πρέπει να δεχτείς τη συμπεριφορά της.

Αραγε καθώς οι μήνες περνούν θα γίνεται περισσότερο δύσπιστη; Και πόσο εσύ θα μπορείς να το αντέχεις αυτό; Είναι σημαντικό να της μιλήσεις γι’ αυτό που σε ενοχλεί. Μπορείς να το κάνεις αυτό, χωρίς να την προσβάλλεις, εφόσον την αγαπάς.

  ΙΟΥΝΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ

Να βρείτε τρόπους μαζί, ως ζευγάρι να ενισχύσετε την αμοιβαία εμπιστοσύνη.

 

Πηγή: Περιοδικό Tv14

youweekly.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *