Προστατέψτε τα οικόσιτα αλλά και τα αδέσποτα ζώα από το κρύο

 

Προστατέψτε τα οικόσιτα αλλά και τα αδέσποτα ζώα από το κρύο

Προστατέψτε τα οικόσιτα αλλά και τα αδέσποτα ζώα από το κρύο

 

 

ΕΞΩ ΣΤΟ ΚΡΥΟ

Είδατε αδέσποτο σκύλο έξω στο κρύο να τριγυρνά απροστάτευτος;

Επικοινωνήστε άμεσα με το Δήμο και τη φιλοζωική της περιοχής σας. Τα σκυλιά έξω στο κρύο, χωρίς στέγη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες βρίσκονται σε κίνδυνο από υποθερμία, θάνατο και κρυοπαγήματα.

Επειδή όμως στην Ελλάδα γνωρίζουμε καλά πώς λειτουργούν τα πράγματα με τις κρατικές υπηρεσίες, κάντε εσείς ό,τι μπορείτε. Αν δεν έχετε χώρο στο σπίτι σας να φιλοξενήσετε κάποιο σκυλάκι του δρόμου, μπορείτε να του φτιάξετε ένα σπιτάκι, έστω χάρτινο, και να βάλετε μέσα μια παλιά σας κουβέρτα.

 

Προστατέψτε τα οικόσιτα αλλά και τα αδέσποτα ζώα από το κρύο

 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

Η παραμέληση ζώου είναι αδίκημα.

Ο κάθε Δήμος είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τα αδέσποτα στη περιοχή ευθύνης του. Μην αφήνετε ανενόχλητους σε βάρος των ζώων τους πραγματικούς υπεύθυνους για τα αδέσποτα ζώα στην κάθε περιοχή.

Τηλεφωνήστε τους, μιλήστε τους και απαιτείστε να τηρήσουν το νόμο. Παράλληλα επικοινωνήστε, όπως είπαμε, και με τη φιλοζωική της περιοχής σας. Να ξέρετε όμως ότι οι άνθρωποι των φιλοζωικών είναι εθελοντές που έχουν οικογένεια, σπίτι και δουλειά. Δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κάτι. Μην απαιτούμε συνέχεια από αυτούς.

 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ

1. Το καθημερινό περπάτημα στο χιόνι μπορεί να βλάψει τις πατούσες του σκύλου σας.

2. Διατηρήστε τις πατούσες ενυδατωμένες για προστασία από αλάτι και χημικά.

3. Βάλτε παπουτσάκια στις πατούσες του για να ελαχιστοποιήσετε επαφές με τους επώδυνους κρυστάλλους αλατιού, με αντιψυκτικά και χημικά που χρησιμοποιούνται για λιώσιμο πάγου.

  Μια αρκούδα και ένας λύκος έχουν γίνει οι καλύτεροι φίλοι

 

NAI και OXI

1. OXI
Μην κουρεύετε πάρα πολύ το σκύλο σας το χειμώνα. Το μακρύτερο τρίχωμα σημαίνει περισσότερη ζεστασιά.

2. ΝΑΙ
Στα κοντότριχα σκυλιά βάλτε παλτό ή πουλόβερ. Πρέπει να καλύπτονται από τη βάση της ουράς και την κοιλιά για περισσότερη ζεστασιά.

 

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ

Αν ο σκύλος σας πρέπει να κάνει μπάνιο, ρωτήστε τον κτηνίατρο.

Μειώστε τη συχνότητα μπάνιου του όσο μπορείτε κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το στέγνωμα μπορεί να αργεί πολύ. Με το συχνό πλύσιμο επίσης καταστρέφονται τα φυσικά έλαια και δημιουργείται ξηροδερμία.

 

petpet.news

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *