Έκανα φιλότιμες προσπάθειες να γίνω καλή μητριά αλλά κατέληξα απλά η σύζυγος του πατέρα τους

 

Έκανα φιλότιμες προσπάθειες να γίνω καλή μητριά αλλά κατέληξα απλά η σύζυγος του πατέρα τους

Έκανα φιλότιμες προσπάθειες να γίνω καλή μητριά αλλά κατέληξα απλά η σύζυγος του πατέρα τους

 

Πριν από 6 χρόνια έκανα το μεγάλο βήμα σε αυτό που πίστευα ότι θα ήταν ένα καινούριο κεφάλαιο στη ζωή μου, δηλαδή να ξαναπαντρευτώ και να γίνω μητριά. Τι μπορεί να ήταν τόσο δύσκολο;

Τα πήγαινα καλά με τα παιδιά του, το ίδιο και εκείνος με τα δικά μου, οπότε ήμασταν έτοιμοι για να ξεκινήσουμε μια καινούρια οικογένεια. Είχα προβλέψει κάποιες δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε αλλά ήμουν σίγουρη ότι με συλλογική προσπάθεια , αγάπη, υπομονή και αφοσίωση ότι θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να πετύχουμε στην καινούρια μας ζωή.

Άνοιξα την καρδιά μου και στα 4 παιδιά μας, και έκανα σκοπό της ζωής μου να γίνω σωστή μητέρα, απέναντι στα παιδιά του συζύγου μου. ‘

 

Εκανα επίμονες προσπάθειες για να περνάω ισάξιο χρόνο μαζί τους.

Ένιωσα ότι ήταν σημαντικό να τους στείλω το μήνυμα ότι πλέον δεν υπήρχε το “εμείς” ενάντια σε εκείνα, και πως το σπίτι μας πλέον είχε μια σειρά από κανόνες που θα μας προσδιόριζαν σαν οικογένεια.

Αποφάσισα να τα γνωρίσω καλύτερα, να υποστηρίξω τα ενδιαφέροντα τους και να δημιουργήσω ένα καινούριο σπίτι για εκείνα, όπου θα περνούσαν το χρόνο τους κάθε εβδομάδα. Είχαμε καλές και κακές στιγμές.

Τα είδα να μεγαλώνουν από μικρά παιδιά που έπαιζαν στον κήπο, και να γίνονται ενήλικες με τα δικά τους όνειρα και στόχους για το μέλλον. Είμαι ευγνώμων για όλες τις αναμνήσεις που έχω μαζί τους από γιορτές και απλές καθημερινές μέρες, και ελπίζω να έχω κάνει μια διαφορά στη ζωή τους.

 

Έκανα φιλότιμες προσπάθειες να γίνω καλή μητριά αλλά κατέληξα απλά η σύζυγος του πατέρα τους

Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να γίνω μητριά. Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα γινόμουν ο στόχος για το θυμό και τη σύγχυση όλων. Αυτή που έκανε όλα τα άσχημα πράγματα να συμβούν. Με έχουν κλέψει, βρίσει, φωνάξει , μου έχουν πεί ψέματα και δεν με έχουν σεβαστεί με επίμονη ένταση, που δεν είχα ιδέα ότι μπορούσε να συμβεί.

  Η πρώην σύζυγος του άντρα μου, μας έχει βγάλει την ψυχή – 2 γυναίκες εξομολογούνται τα βασανιστήρια που περνάνε

 

Ένιωθα φυλακισμένη στο ίδιο μου το σπίτι με κλειδαριές και συναγερμό στις πόρτες και στα ντουλάπια ώστε να αποτρέψουμε κάποιον να κλέψει κάτι, ή παρέμενα κλειδωμένη στο δωμάτιο μου για να αποφύγω τους καυγάδες και τα παράπονα.

Κάθε καλή κίνηση από εμένα συναντούσε τις δικές τους αντιδράσεις.

Την μια στιγμή με κατηγορούσαν ότι τα κακοποιούσα, και την άλλη άκουγα οδηγίες για όλα τα πράγματα που ήθελαν να τους αγοράσω. Αυτό ήμουν για εκείνα, ένα πορτοφόλι με πόδια. Όσο τους αγόραζα πράγματα ή έκανα κάτι για εκείνα, με ήθελαν! Αλλιώς ήμουν η πηγή του κακού για όλα τα πράγματα που συνέβαιναν στο κόσμο.

Συνειδητοποίησα πολύ αργά ότι η παρουσία μου ήταν απειλή. Ήμουν η υπενθύμιση ότι η μητέρα τους δεν ήταν εκεί. Κάθε ενδιαφέρον που έδειχνα ήταν προσβλητικό για εκείνα, γιατί το έκανα εγώ και όχι εκείνη. Αν μου έδειχναν αγάπη ένιωθαν ότι δεν ήταν αφοσιωμένα στη μητέρα τους. Αν δεν με αγαπούσαν δεν ήταν αφοσιωμένα στον πατέρα τους. Ποιός θα μπορούσε να νικήσει;

Κάποια στιγμή αναγνώρισα όλη την οικογενειακή προπαγάνδα. Αυτό που χρειαζόντουσαν πάνω από όλα, ήταν να νιώθουν ότι είχαν ακόμα τη μητέρα τους και τον πατέρα τους, και ότι δεν υπήρχε πίεση σε εκείνα να αποδεχτούν κάτι διαφορετικό.

 

Ποτέ δεν προσπάθησα να πάρω τη θέση της μητέρας τους.

Ίσως να μετέφρασαν διαφορετικά την επιθυμία μου να με αγαπήσουν, και να με θεωρήσουν οικογένεια τους.

Ξέρω ότι ένα παιδί χωρισμένων γονιών χρειάζεται χώρο για να αναπνεύσει, χρόνο να επουλώσει τις πληγές του και να αποδεχτεί τον νέο τρόπο της ζωής του.

  Τι είδους σύζυγος γίνεται το κάθε ζώδιο

Περίμενα ότι θα με σεβόντουσαν αλλά έπρεπε να θυμάμαι ότι κανένα παιδί δεν ζήτησε το διαζύγιο των γονιών του, πόσο μάλλον τον ερχομό νέων ανθρώπων στη ζωή του οι οποίοι θα έπαιρναν μακρυά πολύτιμο χρόνο από τον γονιό του.

Μου πήρε έξι χρόνια να το καταλάβω, και κατάλαβα ότι δεν έπρεπε να πιέσω παραπάνω τα πράγματα. Είμαι η γυναίκα του πατέρα τους. Ακόμα έχω ελπίδες ότι μπορούμε να έρθουμε κοντά και να έχουμε καλή σχέση, αλλά τα συγκεκριμένα παιδιά θέλουν τα πράγματα να γίνονται σε δικό τους χώρο και χρόνο.

Κάνω πίσω και δεν σημαίνει ότι δεν νοιάζομαι πια για εκείνα απλά αναγνωρίζω την ανάγκη για τον δικό τους χώρο. Πρέπει να προστατέψω τον εαυτό μου από τη συνεχή απόρριψη, και τους αφήνω χώρο να καταλάβουν τι θέλουν από τη ζωή τους.

Θα είμαι πάντα εδώ, πρόθυμη να βοηθήσω αν το χρειαστούν. Αυτό που δεν θα κάνω είναι να τα κυνηγήσω για να μπώ με το ζόρι στη ζωή τους. Αν με χρειαστούν ξέρουν ότι είμαι εδώ. Δεν πρόκειται να τα φέρω σε δύσκολη θέση, ώστε να νιώσουν απειλή.

 

Δεν θα μπώ με το ζόρι στη ζωή τους αν νιώθουν ότι έχουν όλα όσα χρειάζονται.

Δεν θα προσπαθήσω να επουλώσω με το ζόρι τις πληγές του διαζυγίου, στην προσπάθεια να γίνουν μέλη μιας οικογένειας την οποία δεν νιώθουν πραγματικά δική τους.

Ήταν αναγκαίο για εμένα σαν μητριά να κάνω πίσω. Δεν θα επιτρέψω να πληγωθώ ξανά, και πρέπει να αφοσιωθώ στο να είμαι μητέρα για τα παιδιά μου και σύζυγος για τον άντρα μου. Συχνά ακούω γυναίκες που πρόκειται να γίνουν μητριές, να ζητούν συμβουλές για τις καινούριες οικογένειες που πρόκεται να φτιάξουν. Η πρώτη μου αντίδραση είναι “Μην το κάνετε!”

  Νέο ηλιακό σύστημα σαν το δικό μας ανακάλυψε η NASA

Ξέρω όμως ότι η αγάπη βρίσκει πάντα τον τρόπο να κάνει τους ανθρώπους αισιόδοξους ώστε να φυτέψουν ένα λουλούδι στη θέση κάποιου που μαράθηκε. Η καλύτερη συμβουλή που έχω να δώσω είναι να προχωρήσετε με τα μάτια σας ανοιχτά.

Ακόμα και αν εσύ και ο σύντροφος σου είστε ενθουσιασμένοι και έτοιμοι για μια καινούρια οικογένεια, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και τα παιδιά σας.

Μην έχεις προσδοκίες από εκείνα να γίνουν μέλη της οικογένειας σας ή ότι θα υποχρεωθούν να αγαπήσουν εσένα και τους συγγενείς σου. Άσε τα πράγματα να εξελιχθούν με χρόνο και υπομονή. Θέσε όρια ώστε να αποτρέψεις κάποιον να εκμεταλλευτεί μια κατάσταση ή να πληγωθεί.

 

Μίλα με τον σύντροφο σου για το σπίτι, τους κανόνες, την πειθαρχία και τις συμπεριφορές ώστε και οι δύο να είστε στην ίδια πλευρά.

Μην προσπαθείς να γίνεις η μαμά τους, φρόντισε απλά να είσαι ο εαυτός σου! Έχουν ήδη μία μαμά, και είσαι μια υπέροχη προσθήκη στους ανθρώπους που τα νοιάζονται και τα αγαπούν.

Να έχεις στα υπόψιν σου ότι άτομα με προβληματικό χαρακτήρα κάνουν μερικές φορές τρελά πράγματα. Μπορεί να συμμετέχεις σε πολλές δραματικές σκηνές, να σε κατηγορήσουν για διάφορα, και να σου φερθούν άσχημα με τρόπους που θα δοκιμάσουν τα όρια σου. Κάνε λοιπόν μια χάρη στον εαυτό σου και προσπάθησε να παραμείνεις ήρεμη και ρεαλίστρια.

Αν είσαι τυχερή αρκετά για να έχεις μια σχέση αγάπης μαζί τους, είναι ότι καλύτερο. Αν ανακαλύψεις όρια που δεν μπορείς να ξεπεράσεις να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη σου. Σίγουρα θα έχεις και καλές αλλά και κακές στιγμές σε αυτή την καινούρια περιπέτεια.

 

Έκανα φιλότιμες προσπάθειες να γίνω καλή μητριά αλλά κατέληξα απλά η σύζυγος του πατέρα τους

Πηγή : singleparent.gr

fumara.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *