4 διατροφικές συνήθειες που ρίχνουν τον μεταβολισμό και δυσκολεύουν την απώλεια βάρους μετά τα 50

 

4 διατροφικές συνήθειες που ρίχνουν τον μεταβολισμό και δυσκολεύουν την απώλεια βάρους μετά τα 50

4 διατροφικές συνήθειες που ρίχνουν τον μεταβολισμό και δυσκολεύουν την απώλεια βάρους μετά τα 50

 

Είναι μια φυσική διαδικασία το σώμα μας να επιβραδύνει τις λειτουργίες του καθώς γερνάμε, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είμαστε.

 

Όσο νέος κι αν νιώθει κανείς στην καρδιά και την ψυχή, όσο μεγαλώνει σίγουρα θα αρχίσει να βλέπει κάποιες αλλαγές στο σώμα του, που είναι αναπόφευκτες.

Ο αργός μεταβολισμός (η διαδικασία του οργανισμού ώστε να μετατρέπει τα τρόφιμα και τα ποτά σε ενέργεια) είναι ένα από εκείνα τα πράγματα, από τα οποία δεν μπορείτε να ξεφύγετε.

Εάν δεν ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, όπως μια καλή διατροφή και άσκηση, ο μεταβολισμός σας δεν θα σας βοηθά πλέον. Λόγω αυτού, θα μπορούσατε να βιώσετε πιθανή αύξηση βάρους.

Εάν αρχίζετε να αντιμετωπίζετε αργό μεταβολισμό, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις διατροφικές συνήθειες που δεν βοηθούν τη διαδικασία:

 

4 διατροφικές συνήθειες που ρίχνουν τον μεταβολισμό και δυσκολεύουν την απώλεια βάρους μετά τα 50

 

Ακολουθείτε περιοριστική δίαιτα

Εάν ακολουθείτε μια περιοριστική δίαιτα, σημαίνει ότι μάλλον έχετε κόψει πάρα πολλές θερμίδες.

«Εάν δεν τρώτε αρκετά, το σώμα σας μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό του για να προσαρμοστεί», λέει η διαιτολόγος Lauren Manaker. “Η κατανάλωση πολύ λίγων θερμίδων κάθε μέρα μπορεί να επιδεινώσει ιδιαίτερα τον αργό μεταβολισμό”, λέει χαρακτηριστικά.

«Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που μπορεί να επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σας είναι να πιστεύετε ότι πρέπει να… λιμοκτονείτε και να τρώτε λιγότερες θερμίδες για να χάσετε βάρος”, συμφωνεί και η διατροφολόγος Lisa Young.

Η Young συνιστά επίσης πάντα να τρώτε τουλάχιστον 1.200 θερμίδες την ημέρα, για να αποφύγετε τον υποσιτισμό του οργανισμού.

  Η έλλειψη πρωινού μάς «σπρώχνει» σε λίπος και θερμίδες

 

Δεν παίρνετε αρκετό ιώδιο

Το ιώδιο είναι ένα στοιχείο, που προστίθεται συχνά σε προϊόντα, όπως το αλάτι. Είναι επίσης σημαντικό για την υγιή λειτουργία του θυρεοειδούς, που ρυθμίζει τον μεταβολισμό.

“Η ανεπαρκής λήψη ιωδίου μπορεί να προκαλέσει επιβράδυνση του μεταβολισμού”, λέει η Manaker. «Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να συμπεριλάβετε ιώδιο στη διατροφή σας είναι να επιλέξετε ιωδιούχο αλάτι. Τα φύκια είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ιωδίου».

Άλλα τρόφιμα πλούσια σε ιώδιο περιλαμβάνουν το γιαούρτι και τα θαλασσινά (ειδικά ο μπακαλιάρος).

 

Παραλείπετε γεύματα

Σε γενικές γραμμές, η παράλειψη γευμάτων έχει πολλές αρνητικές συνέπειες.

«Πολλοί πιστεύουν ότι η παράλειψη γευμάτων θα τους βοηθήσει να χάσουν βάρος. Στην πραγματικότητα, ισχύει το αντίθετο», λέει η δρ. Young. “Η παράλειψη γευμάτων μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας, ειδικά καθώς γερνάτε, καθιστώντας πιο δύσκολη την όποια απώλεια βάρους επιθυμείτε”.

Η παράλειψη ενός γεύματος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής αργότερα, νιώθοντας σαν να… αντισταθμίζετε το γεγονός ότι δεν φάγατε νωρίτερα. Το σώμα σας θα λαχταρήσει επίσης περισσότερο πρόχειρο φαγητό και επεξεργασμένα τρόφιμα, οδηγώντας επίσης σε αύξηση βάρους.

 

Δεν πίνετε αρκετά υγρά

Λέγοντας υγρά, εννοούμε τα καλά και υγιεινά υγρά. Η κατανάλωση πάρα πολλών ανθυγιεινών ποτών, όπως το αλκοόλ και τα ζαχαρούχα ποτά, μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους, χωρίς να είναι καλό για τον μεταβολισμό σας.

“Η καλή ενυδάτωση μπορεί να έχει βαθιά επίδραση στον μεταβολισμό σας”, λέει η Manaker. «Το να βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον μεταβολισμό σας υπό έλεγχο, ενώ ταυτόχρονα σας βοηθά να αισθάνεστε καλύτερα».

  Κάντε τη δίαιτα του DNA και χάστε κιλά χωρίς κόπο

 

Iatropedia.gr

truelife.gr

Αφήστε μια απάντηση