Έχασε Συνολικά 45 Κιλά Αποκτώντας Μόνο Τρεις Νέες Συνήθειες

 

Έχασε Συνολικά 45 Κιλά Αποκτώντας Μόνο Τρεις Νέες Συνήθειες

Έχασε Συνολικά 45 Κιλά Αποκτώντας Μόνο Τρεις Νέες Συνήθειες

 

Η Ρεβέκκα άρχισε να παίρνει βάρος μετά την αποφοίτηση της.

Κάποια στιγμή τράβηξε χειρόφρενο και αποφάσισε να αλλάξει την ζωή της.

Ξεκίνησε ζυγίζοντας 112 κιλά και έφτασε στο απίστευτο βάρος (κατά την γνώμη της) των 67. Έκανα την έρευνα μου και σήμερα θα μοιραστώ την ιστορία της μαζί σας.

Η ίδια αναφέρει ότι παρατήρησε ότι έπαιρνε βάρος με πολύ γρήγορο ρυθμό, όταν έμεινε μόνη μου μετά την σχολή της.

Παρόλο που μαγείρευε ή ίδια όλα τα γεύματα της, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ θεωρεί ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Έφτασε σε σημείο να παχύνει τόσο πολύ, που πλέον δεν αναγνώριζε το πρόσωπο της στον καθρέφτη.

 

Αφορμή για να πάρει την μεγάλη απόφαση, ήταν ένα ταξίδι στην Τζαμάικα που είχε προγραμματίσει. Αναφέρει ότι “δεν ήθελα να κοιτάζω στο μέλλον τις φωτογραφίες από τις διακοπές μου με λύπη. Να μην θυμάμαι πόσο ωραία πέρασα, επειδή το πάχος μου θα κλέβει την παράσταση.”

Η Ρεβέκκα κατάφερε να φτάσει στον προορισμό της μέσα σε δυο μόνο χρόνια και να μην κοιτάξει ξανά πίσω. Δεν χρησιμοποίησε βοηθήματα για να επιταχύνει το αδυνάτισμα και δεν χρειάστηκε να αυξήσει τον μεταβολισμό της με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο.

Υιοθέτησε τρεις νέες συνήθειες, οι οποίες την βοήθησαν να χάσει τόσα πολλά κιλά, χωρίς να το καταλαβαίνει. Έφτασε στον στόχο της χωρίς να θεωρεί ότι ταλαιπωρείται ή ότι στερείται κάτι.

Έψαξα και βρήκα τα βασικά σημεία του προγράμματος της. Πάρτε τον χρόνο σας και συνεχίστε να διαβάζετε!

 

Έχασε Συνολικά 45 Κιλά Αποκτώντας Μόνο Τρεις Νέες Συνήθειες

 

1 – Κατέγραφε Τις Θερμίδες Της

Ξεκίνησε μετρώντας θερμίδες στο κινητό της, με το MyFittnesPal (έχει και έκδοση για υπολογιστή). Η εφαρμογή θέτει στόχους σχετικά με την θερμιδική σας πρόσληψη. Καταγράφετε πόσες παίρνετε από τα γεύματα σας, και πόσες χάνετε από τις καθημερινές σας δραστηριότητες και την άσκηση.

Αυτό την βοήθησε να χάσει τα 43 πρώτα κιλά της (το 95% δηλαδή!) μέχρι που κόλλησε στο λεγόμενο πλατό και το σώμα της τράβηξε χειρόφρενο. Το ξεπέρασε αλλάζοντας πρόγραμμα και ακολουθώντας το If It Fits Your Macros (IIFYM) στο οποίο, με απλά λόγια, δεν λαμβάνονται υπόψη μόνο οι θερμίδες που καταναλώνονται, αλλά και οι αναλογία πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λίπους που περιέχει ένα διαιτολόγιο.

  Αυτή είναι η δίαιτα για να χάσετε βάρος χωρίς προσπάθεια

 

2 – Επέτρεψε Στον Εαυτό Της Να Τρώει Ελεύθερα Κάθε Τόσο

Σε γενικές γραμμές, ακολούθησε τον κανόνα 80/20 του Pareto (κατά βάση ακολουθείται στην διοίκηση επιχειρήσεων, αλλά τον συναντώ πολύ συχνά στην καθημερινότητα μας). Σύμφωνα με αυτό τον κανόνα, πάλι με απλά λόγια, για το 80% του αποτελέσματος ευθύνεται το 20% της προσπάθειας.

Έχω τις διαφωνίες μου σε αυτό το σημείο ως προς την εφαρμογή του, όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Ρεβέκκα επέτρεπε στον εαυτό της να μένει μερικές ημέρες εκτός προγράμματος, χωρίς να καταστρέφει την προσπάθεια της.

 

 

Ήξερε πολύ καλά όπως πολλές γυναίκες που είχαν παρόμοια αποτελέσματα, ότι όσο σημαντικό είναι να μένει κανείς μέσα στα αυστηρά πλαίσια μιας προσπάθειας για αδυνάτισμα, άλλο τόσο σημαντικό είναι να χαλαρώνει κάποια στιγμή, ώστε να μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια σε βάθος χρόνου.

 

Μια τυπική ημέρα της Ρεβέκκας ήταν κάπως έτσι:

Πρωινό: Ομελέτα με ασπράδια αυγών, σπανάκι, κομμένα λαχανάκια Βρυξελλών και τυρί με λίγα λιπαρά στο τέλος. Άπαχο γιαούρτι ανακατεμένο με φυστικοβούτυρο (σε σκόνη!) και καφέ με κρέμα και ζάχαρη.

Μεσημεριανό: Ψητό κοτόπουλο με πράσινα φασόλια και καρότα (στον φούρνο όλα αυτά!)

Απογευματινό σνακ: Κουλουράκι με κάποιο τυρί με χαμηλά λιπαρά.

Βραδινό: Σολωμός με μια μικρή ψητή γλυκοπατάτα και σπαράγγια (επίσης στον φούρνο!)

 

3 – Γυμναζόταν Σχεδόν Κάθε Μέρα

Σε γενικές γραμμές, φρόντιζε να ασκείται καθημερινά για περίπου μια ώρα. Σε μια συνηθισμένη εβδομάδα, το πρόγραμμα της ήταν κάπως έτσι:

Δευτέρα: Μια ώρα γυμναστική με βάρη (ασκήσεις με μπάρα) και στην συνέχεια 25 λεπτά στο μηχάνημα με τα σκαλιά (κάπου εδώ πόνεσα!)

Τρίτη: 50 λεπτά σε Spin Class (αυτό που κάνουν όλοι μαζί ποδήλατο για να ντρέπονται να σταματήσουν νωρίτερα…)

Τετάρτη: 45 λεπτά σκαλιά και 20 λεπτά γυμναστική με ελεύθερα βάρη.

Πέμπτη: Γυμναστική στο σπίτι κυρίως βλέποντας κάποιο DVD με ασκήσεις Fitness.

Παρασκευή: 30 λεπτά ποδήλατο και 30 λεπτά γυμναστική τύπου “χορεύω” επηρεασμένη από το μπαλέτο (barre).

Σάββατο: Μια ώρα στα σκαλιά και 30 λεπτά γυμναστική με βάρη σε μηχανήματα.

Κυριακή: Ανάλογα την διάθεση, τρέξιμο γύρω στα 8 με 15 χιλιόμετρα ή… ξεκούραση.

Ομολογώ ότι έχω ήδη αρχίσει να θέλω να σταματήσω να γράφω για το πρόγραμμα της. Πραγματικά με έχει τρομοκρατήσει. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι η Ρεβέκκα το είδε νούμερο στην ζυγαριά να μειώνεται και ο ενθουσιασμός της την έκανε να προσπαθεί όλο και περισσότερο.

 

Οι Μεγάλες Αλλαγές

Η ίδια αναφέρει κάπου ότι “ήταν τρελό, αλλά έβλεπα το σώμα μου να αλλάζει και δεν το πίστευα. Ξεπρήστηκαν τα δάχτυλα ου και είχε πλέον τόσο επίπεδο στομάχι που φορούσα με χαρά το μπικίνι μου στην παραλία. Το πρόσωπο μου άλλαξε τόσο πολύ, που η μαμά μου δεν με αναγνώρισε κάποια φορά έξω στον κόσμο.”

 

 

Έχασε Συνολικά 45 Κιλά Αποκτώντας Μόνο Τρεις Νέες Συνήθειες

Μέσα από το ταξίδι της, η Ρεβέκκα παθιάστηκε με την μαγειρική και κυρίως με τις συνταγές που μπορούν να είναι νόστιμες και ταυτόχρονα υγιεινές. Αν δεν το καταλάβετε ήδη, απολάμβανε την γυμναστική και πλέον δεν ήταν το κορίτσι από το σχολείο που λαχάνιαζε τρέχοντας 500 μέτρα. Κατάφερε μάλιστα να ολοκληρώσει δυο ημι-μαραθώνιους.

Κράτησε το πάθος και τον ενθουσιασμό της από την αρχή της προσπάθειας της, βάζοντας στόχους και προσπαθώντας να τους ξεπεράσει. “Η επιτυχία είναι εθιστική” όπως αναφέρει.

 

Ο Λογαριασμός Της Στο Instagram

Η Ρεβέκκα κατάφερε στα 27 τις χρόνια να γίνει έμπνευση για πολλές γυναίκες και αυτός είναι πλέον ένας πολύ σημαντικός λόγος για να συνεχίζει να βελτιώνει τον εαυτό της.

Άρχισε να δημοσιεύει φωτογραφίες τύπου “ιδρωμένα selfies” όπως τα αποκαλεί και “πριν και μετά” στο Instagram στον λογαριασμό MyGirlishWhims, που σε δική μου ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “οι κοριτσίστικες ιδιοτροπίες μου” και σήμερα έχει πλέον 142 χιλιάδες followers!

Κάπου αναφέρει ότι “παίρνω πολλά σχόλια και μηνύματα, από γυναίκες που μου γράφουν ότι τους έδωσα το κουράγιο να πατήσουν το πόδι τους στο γυμναστήριο για πρώτη φορά στην ζωή τους.”

Της γράφουν επίσης ότι τις έπεισε να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες και κατάφεραν να χάσουν πέντε, δέκα ή ακόμα και πάνω από 45 κιλά. Ότι η ιστορία της τις ενέπνευσε και πίστεψαν ότι μπορούν να καταφέρουν το ίδιο.

 

Τι Να Κρατήσετε Από Όλο Αυτό

Ποτέ μην αμφιβάλλετε για τις δυνατότητες σας. Ο αρχικός στόχος της Ρεβέκκας ήταν να φτάσει στα επιθυμητά 86 κιλά, αφού αυτά θεωρούσε ότι είναι τα “κανονικά της κιλά” με βάση την εικόνα που είχε για τον εαυτό της.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ότι θα έφτανε στα 67 κιλά.

Άρχιζε να το οραματίζεται όμως, όταν η αρχικά σκληρή προσπάθεια που έκανε, με τον καιρό έγινε το μεγάλο της πάθος και το σώμα της είχε πλέον αρχίσει να συνεργάζεται μαζί της. Πίστεψε ότι μπορεί να πετύχει αυτό που θεωρούσε μέχρι πριν ακατόρθωτο, χάραξε την πορεία της και κράτησε το βλέμμα της σταθερά στον στόχο της.

 

 

Το μήνυμα της είναι ότι είμαστε όλοι πολύ πιο δυνατοί από ό,τι πιστεύουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε την αρχή και να πειθαρχήσουμε, άσχετα από το πόσο μπορεί να καθυστερούν τα αποτελέσματα.

Πάντα θα υπάρχουν εμπόδια στην διαδρομή. Η ίδια η Ρεβέκκα έχασε τον έλεγχο αμέτρητα Σαββατοκύριακα και έτρωγε ακατάπαυστα ενώ έπνιγε το σώμα της στο αλκοόλ. Κάθε Δευτέρα όμως, έκανε μια νέα αρχή, με πείσμα και αφοσίωση.

 

About The Author

Γιώργος Καρτάλιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *