Η τυφλή και αυτιστική Lucy ερμηνεύει ανατριχιαστικά στο πιάνο ένα απαιτητικό κομμάτι του Ντεμπισί: «Αληθινή ιδιοφυΐα»

 

Η τυφλή και αυτιστική Lucy ερμηνεύει ανατριχιαστικά στο πιάνο ένα απαιτητικό κομμάτι του Ντεμπισί

Η τυφλή και αυτιστική Lucy ερμηνεύει ανατριχιαστικά στο πιάνο ένα απαιτητικό κομμάτι του Ντεμπισί: «Αληθινή ιδιοφυΐα»

«Αληθινή ιδιοφυΐα»

 

Το βίντεο με την 13χρονη έχει γίνει viral και εύλογα.

Μια αποκαλυπτική στιγμή έζησαν οι τηλεθεατές της βρετανικής τηλεοπτικής εκπομπής «The Piano», στο Channel 4, που συστήνει στο κοινό νέους, πολλά υποσχόμενους ερασιτέχνες πιανίστες.

Ένα 13χρονο κopίτσι, τυφλό και στο φάσμα του αυτισμού, ερμήνευσε το «Αραμπέσκ Νο 1» του Ντεμπισί με τέτοια δεξιοτεχνία, ώστε έκανε τους κριτές να μιλήσουν για μια «αληθινή ιδιοφυϊα».

Η Lucy άρχισε να γίνεται γνωστή από ένα viral βίντεο που κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες, όπου έπαιξε ένα από τα «Νυχτερινά» του Σοπέν σε πιάνο που είχε τοποθετηθεί στο σταθμό τρένων του Leeds, προσελκύοντας την προσοχή, και το θαυμασμό, των περαστικών, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα είχαν δακρύσει με την ερμηνεία της.

 

Η Lucy παίζει μουσική σε έναν σταθμό τρένων:

 

 

Η τυφλή και αυτιστική Lucy ερμηνεύει ανατριχιαστικά στο πιάνο ένα απαιτητικό κομμάτι του Ντεμπισί: «Αληθινή ιδιοφυΐα»

 

Όμως το κομμάτι του Ντεμπισί που επέλεξε για να συστηθεί στην τηλεόραση ήταν ακόμα πιο απαιτητικό, όπως σχολίασε ένας από τους κριτές, ο Lang Lang. «Στο Νυχτερινό του Σοπέν είναι πιο εύκολο να ελέγξεις το ρυθμό. Αυτό το κομμάτι είναι σαν να ανοίγεις έναν θησαυρό».

 

Παρόλο που η Lucy αναμετρήθηκε στην εκπομπή με ακόμα τρεις φιναλίστ πιανίστες, όλοι ενήλικες (25, 26 και 27 ετών), αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς.

Η μητέρα της Lucy, Candice, είπε ότι η κόρη της καλλιέργησε το ταλέντο της στο πιάνο με τη βοήθεια της φιλανθρωπικής οργάνωσης The Amber Trust και χαρακτήρισε την εμφάνιση της Lucy στην τηλεόραση ως «μια μοναδική εμπειρία που δεν θα ξεχάσει κανένας από εμάς».

  ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη

Μετά τον τελικό, η Amber Trust σχολίασε στο Twitter ότι υπήρξε «τιμή μας να υποστηρίξουμε τη Lucy τα τελευταία χρόνια χρηματοδοτώντας τα μαθήματά της στο πιάνο με τον υπέροχο δάσκαλό της, Daniel».

 

Απόσπασμα της ερμηνείας της Lucy στην τηλεοπτική εκπομπή «The Piano»:

 

 

filoitexnisfilosofias.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *