Ο γηραιότερος γορίλας γιόρτασε τα γενέθλια του με ένα ιδιαίτερο δώρο (vid)

 

Ο γηραιότερος γορίλας γιόρτασε τα γενέθλια του με ένα ιδιαίτερο δώρο

Ο γηραιότερος γορίλας γιόρτασε τα γενέθλια του με ένα ιδιαίτερο δώρο

 

Η Φατού, που ζει στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου στη Γερμανία, γεννήθηκε το 1957 στα άγρια μέρη της Γουινέας, στην Αφρική, και ζει σε αιχμαλωσία από το 1959.

Η Φατού, ο γηραιότερος γορίλας στον κόσμο, γιόρτασε πρόσφατα τα 66α γενέθλιά της. Η Φατού, που ζει στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου στη Γερμανία, γεννήθηκε το 1957 στα άγρια μέρη της Γουινέας, στην Αφρική, και ζει σε αιχμαλωσία από το 1959.

 

Παρά την προχωρημένη της ηλικία, εξακολουθεί να είναι καλά στην υγεία της και συνεχίζει να αποτελεί δημοφιλές αξιοθέατο στον ζωολογικό κήπο.

Περνάει τις μέρες της χαλαρώνοντας στην περίφραξή της, τρώγοντας διάφορα φρούτα και λαχανικά.

Η μακροζωία της αποτελεί απόδειξη της άριστης φροντίδας που έχει λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Οι γορίλες σε αιχμαλωσία έχουν συνήθως διάρκεια ζωής περίπου 40 έως 50 χρόνια, οπότε το γεγονός ότι έφτασε τα 66 της χρόνια αποτελεί αξιοσημείωτο επίτευγμα.

Για να γιορτάσει τα γενέθλια της Φατού, ο ζωολογικός κήπος διοργάνωσε ένα πάρτι προς τιμήν της, με μια ειδικά φτιαγμένη τούρτα από φρούτα και λαχανικά.

Οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου συγκεντρώθηκαν για να τραγουδήσουν το «Happy Birthday» και να την παρακολουθήσουν να απολαμβάνει το ειδικό κέρασμα.

Το πάρτι ήταν μια χαρούμενη περίσταση και οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου χρησιμοποίησαν την ευκαιρία για να ευαισθητοποιήσουν για τη σημασία της προστασίας των γοριλών στη φύση.

Οι γορίλες είναι είδος υπό εξαφάνιση και ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω της απώλειας των ενδιαιτημάτων, της λαθροθηρίας και των ασθενειών.

  28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940: Οι πρώτες ημέρες του πολέμου στη Θεσπρωτία

 

 

filoitexnisfilosofias.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *