Τα 9 Καλύτερα Καλοκαιρινά Λαχανικά για τη Διατροφή σας

 

Τα 9 Καλύτερα Καλοκαιρινά Λαχανικά για τη Διατροφή σας

Τα 9 Καλύτερα Καλοκαιρινά Λαχανικά για τη Διατροφή σας

 

Τα λαχανικά συνήθως βοηθούν στη μείωση βάρους.

Τα περισσότερα έχουν λίγες θερμίδες και όλα περιλαμβάνουν αρκετές φυτικές ίνες που σας κρατούν χορτάτους και μειώνουν την ανάγκη σας να τσιμπολογάτε. Μερικά καλοκαιρινά λαχανικά είναι καλύτερα από άλλα, καθώς σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε τον αριθμό των θερμίδων στις μερίδες σας και βοηθούν στην απώλεια βάρους.

 

Τα 9 Καλύτερα Καλοκαιρινά Λαχανικά για τη Διατροφή σας

 

Αγγούρι

Με τη φλούδα, μισό φλιτζάνι (52 γρ.) αγγουριού σε φέτες έχει 8 θερμίδες, 0,3 γρ. πρωτεΐνης, 1,9 γρ. υδατάνθρακες και 0,1 γρ. λίπος. Το κάλιο, οι βιταμίνες Κ και C υπάρχουν όλα στα αγγούρια σε καλές ποσότητες.

Τα αγγούρια μπορούν να τεμαχιστούν σε φέτες και να προστεθούν σε σαλάτες ή να βυθιστούν σε σάλτσες. Όταν σερβίρετε αγγούρια ως συνοδευτικό, ιδιαίτερα με ζεστά φαγητά, συνδυάστε τα με απλό γιαούρτι, άνηθο ή μέντα.

 

Ντομάτες

Μια μικρή ντομάτα (91 γρ.) περιλαμβάνει 16 θερμίδες, εκ των οποίων το 73% είναι από υδατάνθρακες, το 18% από πρωτεΐνη και το 9% από λίπος. Οι ντομάτες είναι ενυδατικές, με λίγες θερμίδες και λιπαρά και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Κάλιο, βιταμίνη Κ και βιταμίνη C είναι όλα άφθονα στις ντομάτες.

Οι σαλάτες, οι σούπες, οι σάλτσες για ντιπ, τα φαγητά γάστρας και οι σούπες περιέχουν συχνά ντομάτες. Οι ντομάτες μπορούν να καταναλωθούν είτε ωμές είτε μαγειρεμένες.

 

Νεροκολοκύθια

Το νεροκολοκύθι έχει 15 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Το βρώσιμο μέρος έχει 1 γρ. λίπους ανά 100 γρ. Περιέχει 96% νερό. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες, βιταμίνη C, ριβοφλαβίνη, ψευδάργυρο, θειαμίνη, σίδηρο, μαγνήσιο και μαγγάνιο και χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη.

  10 Εκπληκτικές & Θαυματουργές ΑΛΛΕΣ Χρήσεις Που Έχει Το Κρεμμύδι!

Τα νεροκολοκύθια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες συνταγές και γεύματα. Ο χυμός τους έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα για την υγεία.

 

Μελιτζάνες

Η ωμή μελιτζάνα σε κύβους ζυγίζει 82 γραμμάρια και έχει 20 θερμίδες, 0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης, 4,8 γραμμάρια υδατάνθρακες και 0,1 γραμμάρια λίπους. Είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, μαγγανίου και καλίου

Πριν μαγειρέψουν μελιτζάνα, πολλοί την αλατίζουν. Αν δεν αλατίσετε τις μελιτζάνες σας πριν τις μαγειρέψετε, μπορεί να μουλιάσουν. Για να προσθέσετε γεύση και υφή στα αλμυρά πιάτα, οι μελιτζάνες μπορούν να ψηθούν στη σχάρα, να γεμιστούν και να ψηθούν, να παναριστούν και να τηγανιστούν ή να τεμαχιστούν.

 

Κολοκύθα

49 θερμίδες, 1,8 γραμμάρια πρωτεΐνης, 12 γραμμάρια υδατάνθρακες και 0,2 γραμμάρια λίπους περιλαμβάνονται σε μια μερίδα μιας κούπας μαγειρεμένης κολοκύθας (245 γρ.) που έχει βράσει, στραγγίσει και παρασκευαστεί χωρίς αλάτι. Η κολοκύθα είναι μια φανταστική πηγή καλίου, φωσφορικών αλάτων και βιταμινών Α και C.

Οι κολοκύθες μπορούν να μαγειρευτούν με διάφορους τρόπους. Πρέπει να αφαιρέσετε το κοτσάνι και να τη χωρίσετε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τα κομμάτια μπορείτε να τα βράσετε ή να τα μαγειρέψετε στον ατμό για να φτιάξετε σούπα ή μπορείτε να τα ψήσετε καθώς είναι τρυφερά και μυρίζουν όμορφα.

 

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Παραδείγματα περιλαμβάνουν το λάχανο, το σπανάκι, το ελβετικό σέσκουλο και το μποκ τσόι. Η υγιεινή διατροφή πρέπει να περιέχει πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και υψηλή σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Για να ζεματίσετε τα φύλλα, βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό. Τα λαχανικά ψήνονται για λίγο, διατηρώντας το χρώμα τους και αφήνοντάς τα με λίγη τραγανότητα. Εναλλακτικά, μπορείτε να το σερβίρετε με σάντουιτς και κύρια πιάτα.

  Τι δεν πρέπει να τρώτε αν είστε πάνω από 50 ετών

 

Πιπεριές

Οι κόκκινες πιπεριές που έχουν κοπεί σε κύβους και είναι άψητες παρέχουν 39 θερμίδες, 1,5 γρ. πρωτεΐνης, 9 γρ. υδατάνθρακες και 0,5 γρ. λίπους ανά φλιτζάνι. Οι βιταμίνες C και Α είναι και οι δύο άφθονες στις κόκκινες πιπεριές.

Οι κόκκινες πιπεριές αποτελούν ένα νόστιμο σνακ ή συμπλήρωμα δείπνου. Φάτε τις μόνες τους ή με το ντιπ που προτιμάτε ή κόψτε τις σε φέτες και χρησιμοποιήστε τις σε σαλάτες, σάντουιτς ή αυγά.

 

Φασολάκια

Μια μερίδα 1 φλιτζάνι ωμά πράσινα φασολάκια έχει μόνο 31 θερμίδες. Ωστόσο, η ίδια μερίδα προσφέρει 6,97 γραμμάρια υδατάνθρακες, 6,97 γραμμάρια εξαιρετικών φυτικών ινών, 1,83 γραμμάρια πρωτεΐνης, 0,22 γραμμάρια λίπους και 3,26 γραμμάρια ζάχαρης.

 

Καρότα

Επειδή έχουν λίγες θερμίδες από τη φύση τους, τα καρότα βοηθούν στην απώλεια βάρους. Τα στικ ωμού καρότου έχουν 50 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Το μυστικό για την απώλεια βάρους, ωστόσο, είναι η διαχείριση της μερίδας. Τρώτε όχι περισσότερα από ένα έως δύο μεσαίου μεγέθους καρότα κάθε μέρα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η κατανάλωση πολλών καρότων μπορεί να αποχρωματίσει το δέρμα.

 

Τα 9 Καλύτερα Καλοκαιρινά Λαχανικά για τη Διατροφή σας

πηγή

toftiaxa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *