Το μυστικό για να τρως και να μην παχαίνεις

 

Το μυστικό για να τρως και να μην παχαίνεις

Το μυστικό για να τρως και να μην παχαίνεις

 

Τι καλύτερο από το να μπορείς να φας ότι επιθυμείς και να μην χρειάζεται να ανησυχείς για το βάρος σου;

 

Γενικά μια ισορροπημένη διατροφή, με ελαφριά άσκηση, βοηθάει στο να διατηρήσεις το βάρος σου σταθερό, ειδικά όσο μεγαλώνεις.

Υπάρχει όμως κι ένα μικρό μυστικό, που αν το ακολουθήσεις, θα σε βοηθήσει να διατηρηθείς στα κιλά σου, εύκολα και χωρίς κόπο. Ποιο είναι αυτό; Είναι το λεγόμενο «hara hachi bu», ορολογία που προέρχεται από την Ιαπωνία, και σημαίνει, να τρως μέχρι να αισθανθείς ότι έχεις χορτάσει κατά ένα 80%.

Ακούγεται εύκολο, ε; Είναι όμως λίγο δύσκολο στην εφαρμογή του, ειδικά αν έχεις συνηθίσει με την νοοτροπία «να τρως όλο σου το πιάτο», από τα παιδικά σου χρόνια. Συνήθης τακτική στη χώρα μας να τρως του σκασμού, είτε πεινάς, είτε όχι.

Αυτό όμως πολλές φορές σε «φουσκώνει» και μπορεί να σου προσθέτει κιλά που δεν τα χρειάζεσαι.

 

Το μυστικό για να τρως και να μην παχαίνεις

 

Σύμφωνα με τον υπολογιστή θερμίδων της Mayo Clinic, μια γυναίκα κανονικού βάρους 40 ετών χρειάζεται μόνο 1500 έως 1700 θερμίδες την ημέρα για να διατηρήσει ένα υγιές σωματικό βάρος, εκτός αν συμμετέχει σε σωματική άσκηση τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Για τους άνδρες, απαιτούνται 1900 έως 2150 θερμίδες για τη διατήρηση ενός μέσου μεγέθους σώματος. Προσπάθησε να ελέγξεις λίγο τις θερμίδες που λαμβάνεις και καταναλώνεις καθημερινά για να καταλάβεις τι μπορείς να αλλάξεις.

Απλές αλλαγές στις καθημερινές διατροφικές σου συνήθειες μπορούν να σε βοηθήσουν να εφαρμόσεις το μυστικό του hara hachi bu στην πράξη για βελτίωση της υγείας σου ή για απώλεια βάρους.

  Τι έκαναν αυτοί που έχασαν βάρος για πάντα!

Ο καθένας μπορεί να κάνει αλλαγές στις διατροφικές του συνήθειες ή στο περιβάλλον του, να απολαύσει το φαγητό και να μάθει να τρώει μόνο μέχρι να χορτάσει κατά 80%. Άρχισε με αυτές τις εύκολες συμβουλές.

Να τρως πιο αργά. Το να τρως γρήγορα έχει ως αποτέλεσμα να τρως περισσότερο. Μάθε να τρως πιο αργά για να επιτρέψεις στο σώμα σου να ανταποκριθεί στις ενδείξεις, οι οποίες σου λένε ότι δεν πεινάς πλέον.

Να επικεντρωθείς στο φαγητό σου. Κλείσε για λίγο την τηλεόραση και τον υπολογιστή και άφησε στην άκρη το κινητό σου. Αν πρόκειται να φας, κάνε απλά αυτό. Σίγουρα θα φας πιο ήρεμα, θα καταναλώσεις λιγότερες θερμίδες και θα απολαύσεις περισσότερο το φαγητό που έχεις στο πιάτο σου.

Να χρησιμοποιείς μικρά σκεύη. Προτίμησε να τρως σε μικρότερα πιάτα και να χρησιμοποιείς ψηλά, στενά ποτήρια. Είναι πολύ πιθανό να φας λιγότερο χωρίς καν να το σκεφτείς.

Μάθε τη διαφορά του «χόρτασα», με το «δεν πεινάω πια» και προσπάθησε να την εφαρμόσεις σ’ όλα τα γεύματα της ημέρας σου. Σίγουρα θα δεις αλλαγή στο σώμα σου!

 

Πηγή: Psychology Today

womenslife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *