Τι να φας αν πεινάς όλη την ώρα

 

Τι να φας αν πεινάς όλη την ώρα και σε κάνει να νιώθεις χορτάτη

Τι να φας αν πεινάς όλη την ώρα και σε κάνει να νιώθεις χορτάτη

 

Πως να διατηρήσετε την υγεία σας και να επιτύχετε τους στόχους σας στο βάρος.

Η πείνα είναι ένα συναισθηματικό και φυσιολογικό αίσθημα που μας οδηγεί στο να καταναλώνουμε τροφή για να ικανοποιήσουμε τις ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού μας. Ωστόσο, η υπερβολική πείνα μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική κατανάλωση τροφής και αρνητικές συνέπειες στη διαχείριση του βάρους μας.

Εάν πεινάτε συνεχώς και δεν ξέρετε τι να φάτε, υπάρχουν μερικά τρόφιμα που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε την πείνα σας και να διαχειριστείτε το βάρος σας.

 

Αυτά περιλαμβάνουν:

Φρούτα: Φρούτα όπως μήλα, πορτοκάλια, βατόμουρα και φράουλες είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες που μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο γεμάτοι για περισσότερο χρόνο.

Λαχανικά: Λαχανικά όπως καρότα, αγγούρια και κολοκυθάκια είναι επίσης χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο γεμάτοι για περισσότερο χρόνο.

Αμύγδαλα: Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και λιπαρά και μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο γεμάτοι για περισσότερο χρόνο.

Πρωτεΐνες: Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες όπως κοτόπουλο, ψάρι, αυγά και φασόλια μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο γεμάτοι για περισσότερο χρόνο.

 

Τι να φας αν πεινάς όλη την ώρα και σε κάνει να νιώθεις χορτάτη

 

Άπαχη πρωτεΐνη

Η προσθήκη πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την πείνα μέσα στην ημέρα. Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και με λίγες θερμίδες, αντί για τροφές πλούσιες σε λιπαρά θα σας κρατήσει χορτάτη και θα μειώσει την επιθυμία σου για τσιμπολογήματα μέσα στη μέρα.

  Δασκάλα δένει στη μέση μαθητή της με Αναπηρία για να τον βοηθήσει να χορέψει στην εκδήλωση του σχολείου – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθεί, καθώς το σώμα πρέπει να εργαστεί πιο σκληρά για να τη διασπάσει.

Εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης είναι το ψάρι, το στήθος κοτόπουλου, ο άπαχος κιμάς γαλοπούλας και ο άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς .

Το γιαούρτι αποτελεί επίσης ένα εξαιρετικό σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Τα αυγά είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη και μπορείς να τα φας σκέτα ή με λαχανικά.

Τα όσπρια όπως τα μαύρα φασόλια , τα ρεβίθια και το edamame είναι φυτική πηγή πρωτεΐνης που είναι μια θρεπτική πηγή ενέργειας.

 

Φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες θα σε κρατήσουν χορτάτη επιβραδύνοντας τη διαδικασία της πέψης.

Τα berries είναι μια εξαιρετική φυσική πηγή φυτικών ινών. Μπορείς να φας περίπου 1 φλιτζάνι σμέουρα ή βατόμουρα τα οποία έχουν περίπου 64 θερμίδες και αυτή η μερίδα παρέχει 8 γραμμάρια διαιτητικών ινών.

Τα αχλάδια είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και μπορείς να το φας σκέτο ή κομμένο σε γιαούρτι. Ένα μέτριο αχλάδι παρέχει 6 γραμμάρια φυτικών ινών. 6

Τα αβοκάντο είναι γνωστό ότι είναι μια καλή πηγή υγιών πολυακόρεστων λιπαρών, αλλά είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Τα ρεβίθια περιέχουν 6 γραμμάρια φυτικών ινών το ένα φλιτζάνι (μαγειρεμένα). Είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεϊνών, καθώς και σιδήρου, καλίου και μαγνησίου.

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες με 2,4 γραμμάρια ανά φλιτζάνι.
Το ποπ κορν είναι ένα υγιεινό σνακ, ειδικά όταν το φτιάχνετε στο σπίτι. Περιέχει 3,6 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι με 18,6 γραμμάρια υδατάνθρακες και 3 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Είναι επίσης σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό και να αποφεύγετε τα τρόφιμα υψηλά σε λιπαρά και ζάχαρη, καθώς αυτά μπορούν να επιδεινώσουν την πείνα σας και να αυξήσουν τις θερμίδες που καταναλώνετε.

  Παναγία Σουμελά: Η ιστορία πίσω από τη θαυματουργή εικόνα

Συνοψίζοντας, υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο γεμάτοι για περισσότερο χρόνο και να διαχειριστείτε το βάρος σας. Τρώτε υγιεινά και αποφεύγετε τα τρόφιμα υψηλά σε θερμίδες για να διατηρήσετε την υγεία σας και να επιτύχετε τους στόχους σας στο βάρος.

 

Τι να φας αν πεινάς όλη την ώρα και σε κάνει να νιώθεις χορτάτη

mothersblog.gr

ΠΗΓΗ: www.giatros-in.gr

truelife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *