Το τζατζίκι στη λίστα με τα καλύτερα ντιπ στον κόσμο

 

Το τζατζίκι στη λίστα με τα καλύτερα ντιπ στον κόσμο

Το τζατζίκι στη λίστα με τα καλύτερα ντιπ στον κόσμο

 

Το εθνικό μας ντιπ, το τζατζίκι, είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα χαρακτηριστικά φαγητά της Ελλάδας.

Ανακατεύοντας γιαούρτι, σκόρδο, αγγούρι και λάδι, μεταξύ άλλων, μπορεί κανείς εύκολα να δημιουργήσει το τέλειο συνοδευτικό για την περισσότερη λίστα φαγητών.

Προφανώς, δεν είμαστε μόνο οι Έλληνες που παραδεχόμαστε το πόσο απολαυστικό είναι το τζατζίκι. Η παγκόσμια ιστοσελίδα αξιολόγησης φαγητών, το TasteAtlas, ένταξε το εθνικό ντιπ στα 10 καλύτερα του κόσμου.

Ανάμεσα στο χούμους, το γουακαμόλε και το μπαμπά γκανούς, το τζατζίκι κατάφερε να κερδίσει την 5η θέση στη λίστα με τα καλύτερα ντιπ. Επιπλέον, η σκορδάτη σος γιαουρτιού κατέχει την 3η θέση στα καλύτερα πιάτα στην Αθήνα, αλλά και την 10η, για την πιο διάσημη σος στον κόσμο.

Μάλιστα, η σελίδα TasteAtlas αποθέωσε το τζατζίκι, γράφοντας ακριβώς:

 

«Το τζατζίκι είναι ένα ελληνικό παρασκεύασμα από γιαούρτι, αγγούρια, σκόρδο και πολλά βότανα και μπαχαρικά, όπως άνηθο, δυόσμο ή μαϊντανό. Συνήθως σερβίρεται ως σάλτσα που συνοδεύει πολλά πιάτα με κρέας, ως απλό ντιπ ή ως ορεκτικό.

Το όνομά του προέρχεται από την τουρκική λέξη cacik, που δηλώνει ένα πολύ παρόμοιο ντιπ, αν και ορισμένοι υποψιάζονται ότι το τζατζίκι προέρχεται από το ινδικό ντιπ raita.

 

Το τζατζίκι στη λίστα με τα καλύτερα ντιπ στον κόσμο

 

Το τζατζίκι σερβίρεται πάντα κρύο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές να σερβίρεται με πιάτα όπως ο γύρος και το σουβλάκι.

Συχνά, σερβίρεται με πίτα ως μέρος του πρώτου πιάτου ενός μεγάλου γεύματος.

Με την τεράστια δημοτικότητά του και το γεγονός ότι είναι ένα από τα καλύτερα καλοκαιρινά ντιπ, δεν είναι παράξενο που υπάρχουν πολλές τοπικές παραλλαγές του τζατζικιού, σε χώρες όπως το Ιράν, το Ιράκ, η Τουρκία, η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Σερβία».

 

  Αυτή 27, πλούσιος 88χρονος εκείνος: «Δε με παντρεύτηκε για τα λεφτά, ήθελε να κάνει οικογένεια», λέει ο ίδιος

bestnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *