Έπαθε εγκεφαλικό και κατέρρευσε στην κουζίνα. Την έσωσε ο 11χρονος γιος της

 

Έπαθε εγκεφαλικό και κατέρρευσε

Έπαθε εγκεφαλικό και κατέρρευσε στην κουζίνα. Την έσωσε ο 11χρονος γιος της

 

Μια 48χρονη γυναίκα από το Τέξας επέζησε από εγκεφαλικό, χάρη στις ηρωικές προσπάθειες του 11χρονου γιου της.

Ο Isaiah Subia έλαβε το βραβείο Community Health Hero από το Ιατρικό Κέντρο Methodist Mansfield την Πέμπτη (26/4)

Την Πέμπτη, ο Ησαϊας Σουμπία τιμήθηκε με το βραβείο Community Health Hero του Methodist Mansfield Medical Center μετά την ικανότητά του να αναγνωρίζει τα συμπτώματα του εγκεφαλικού της μητέρας του, το οποίο βοήθησε να σώσει τη ζωή της κατά τη διάρκεια μιας τρομακτικής δοκιμασίας τον Αύγουστο.

«Ο Ησαΐας με έσωσε», είπε η μητέρα του, Στέφανι Σούμπια, ενώ θυμόταν την εμπειρία κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο περιοδικό Shine τον Νοέμβριο. Είπε στο ρεπορτάζ ότι τα συμπτώματά της ξεκίνησαν όταν αντιμετώπισε πρόβλημα στην κίνηση της δεξιάς πλευράς της και ένα μέρος του προσώπου της πάγωσε.

Όταν ο γιος της ρώτησε τι είχε συμβεί και εκείνη «δεν απαντούσε», χρησιμοποίησε δύο τηλέφωνα για να ειδοποιήσει τόσο τη γιαγιά του όσο και το 911 για το τι συνέβαινε. «Δίπλωνα τα ρούχα στον καναπέ και η μαμά μου έπεσε ενώ προσπαθούσε να βάλει ένα πιάτο. Έπεσε στα γόνατα», είπε ο Ησαΐας, μιλώντας για την εμπειρία με το KXAS-TV. Εξήγησε ότι ήταν «φοβισμένος και νευρικός».

 

Έπαθε εγκεφαλικό και κατέρρευσε στην κουζίνα. Την έσωσε ο 11χρονος γιος της

 

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι όταν έφτασαν οι γιατροί, ο Ησαΐας ο οποίος ήταν μόλις 11 ετών τη στιγμή του συμβάντος, ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στα συμπτώματά της και έφερε τα φάρμακά της κατά τη διάρκεια της βόλτας τους με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

  «Είμαι 25 και ο σύζυγός μου 70, τι πρόβλημα υπάρχει;» Ζευγάρι με διαφορά ηλικίας 45 ετών σπάει τα στερεότυπα

Όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, η νοσοκόμα Rachel Cochran ήταν από τις πρώτες που απάντησε και μοιράστηκε με το δίκτυο KXAS-TV ότι μπόρεσαν να περιθάλψουν τη Στέφανι σε 27 λεπτά χάρη στη «βοήθεια του γιου της». Η άμεση ανταπόκριση επέτρεψε επίσης στη Στέφανι να πάει σπίτι μετά από 10ήμερη παραμονή στο νοσοκομείο, καθώς και να επιστρέψει στην κανονική της ρουτίνα.

«Είμαι πολύ, πολύ περήφανη για τον Ισαΐα. Δεν έχω καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι ήταν αναπόσπαστο μέρος στη σωτηρία της μαμάς του από μια ζωή αναπηρίας», σημείωσε η νοσηλεύτρια.

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, «Ένα ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν διακόπτεται ή μειώνεται η παροχή αίματος σε μέρος του εγκεφάλου, εμποδίζοντας τον εγκεφαλικό ιστό να πάρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά».

«Σε τόσες πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι κάνουν το λάθος να περιμένουν πολύ για να λάβουν βοήθεια», εξήγησε στο περιοδικό Shine ο Δρ Τάλμπερτ, γιατρός επειγόντων περιστατικών στο Methodist Mansfield, ενώ συζητούσε την εμπειρία της οικογένειας.

«Δεν συνειδητοποιούν ότι ο χαμένος χρόνος είναι χαμένος ιστός. Εάν δεν μπορείτε να μετακινήσετε ένα χέρι ή πόδι ή έχετε προβλήματα όρασης ή πρόβλημα στην ομιλία, θα πρέπει να καλέσετε το 911»

«Το καλύτερο ήταν ότι ο γιος της παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αντέδρασε γρήγορα», πρόσθεσε. «Όσο πιο γρήγορα φτάσετε σε ένα νοσοκομείο, τόσο περισσότερα μπορούμε να κάνουμε για εσάς».

 

medlabgr.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *