Μόνος μπαμπάς θέλει να δώσει για υιοθεσία το γιο του γιατί δεν έχει…χρόνο για τον εαυτό του

 

Μόνος μπαμπάς θέλει να δώσει για υιοθεσία το γιο του γιατί δεν έχει…χρόνο για τον εαυτό του

Μόνος μπαμπάς θέλει να δώσει για υιοθεσία το γιο του γιατί δεν έχει…χρόνο για τον εαυτό του

 

Ένας 23χρονος μόνος μπαμπάς προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή του να δώσει για υιοθεσία το γιο του είπε ότι αισθάνεται «μόνος, απομονωμένος και αποξενωμένος από τον κόσμο λόγω των ευθυνών που τον βαραίνουν και της έλλειψης κοινωνικής ζωής».

 

Η ανάρτηση του είχε ως εξής:

«Την άνοιξη του 2016 ανακάλυψα ότι η κοπέλα μου ήταν έγκυος. Ήθελε να κάνει έκτρωση, αλλά κάτι τέτοιο ήταν ενάντια στις πεποιθήσεις μου. Εκείνη τη χρονιά τελείωσα το πανεπιστήμιο και έπιασα μία πολύ καλή δουλειά με καλό μισθό κάτι που με έκανε να πιστεύω ότι μπορούσα να μεγαλώσω ένα παιδί ακόμα και μόνος μου.

Η κοπέλα μου εξακολουθούσε να μη θέλει το παιδί. Όταν γεννήθηκε, αποφασίσαμε να κρατήσω εγώ το μωρό και εκείνη να φύγει πίσω στην πατρίδα της (είχε έρθει εδώ μόνο για σπουδές). Έτσι έμεινα μόνος με το γιο μου».

Από τότε έχουν περάσει δύο χρόνια και πλέον δηλώνει ότι αισθάνεται κουρασμένος και αποξενωμένος από τους φίλους του και τον έξω κόσμο.

«Ο μοναδικός μου φίλος είναι ο γιος μου. Δουλεύω όλη μέρα και δεν έχω καθόλου ελεύθερο χρόνο για μένα. Έτσι και τύχει να βρω λίγο χρόνο τον αφιερώνω σε εκείνον. Βλέπουμε παιδικά, πηγαίνουμε βόλτες, κάνουμε τα πάντα μαζί, μόνος μου τίποτα.

Η μητέρα μου ζει μακριά. Έρχεται μία φορά το μήνα για να δει το παιδί κάτι που με βοηθάει πολύ γιατί μου αφήνει λίγο προσωπικό χρόνο, αλλά δεν μου αρκεί. Έχω την ίδια δουλειά από τότε που αποφοίτησα με μία μικρή αύξηση στο μισθό μου. Δεν κατάφερα να πάρω την προαγωγή που τόσο ήθελα λόγω του γιου μου. Πιο εύκολα θα πάρει προαγωγή ένας ελεύθερος που δεν κουβαλά οικογενειακά βάρη παρά εγώ που είμαι μόνος μπαμπάς με ένα παιδί.

  Ζύγιζε 185 κιλά όταν την ντρόπιασαν στο αεροπλάνο για το βάρος της. Δείτε πως τους εκδικήθηκε!

 

Μόνος μπαμπάς θέλει να δώσει για υιοθεσία το γιο του γιατί δεν έχει…χρόνο για τον εαυτό του

 

Εκτός από τη δουλειά, δυσκολεύομαι πολύ και στις σχέσεις μου. Είμαι 23 ετών με ένα παιδί και ούτε μία σχέση της προκοπής δεν μπορώ να κάνω».

Στην αρχική του ανάρτηση ο μπαμπάς έγραφε ότι αισθάνεται μόνος κάτι που τον έχει κάνει να νιώθει «λίγο μίσος» για το παιδί του.

«Ποτέ δεν θέλησα να συμβεί κάτι τέτοιο. Ήθελα να είμαι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου, αλλά δεν νομίζω ότι τελικά μπορώ. Το προσπαθούσα για δύο ολόκληρα χρόνια, αλλά δεν τα κατάφερα.

Από τότε που οι άλλοι έμαθαν ότι η κοπέλα μου ήταν έγκυος, μου μιλούσαν για αυτή την αγάπη που νιώθει ένας πατέρας για το παιδί του, μία αγάπη αξεπέραστη, ανιδιοτελή, πού δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο συναίσθημα. Δυστυχώς εγώ αυτή την αγάπη δεν την ένιωσα ποτέ».

 

Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισε να δώσει το παιδί του για υιοθεσία, αρκεί λέει πρώτα να βεβαιωθεί ότι θα υιοθετηθεί από μία καλή οικογένεια και ότι δεν θα μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο.

«Ο μικρός με αγαπάει πολύ και μου έχει αδυναμία, όπως και στη γιαγιά του. Ξέρω ότι είναι άδικο για εκείνον να δοθεί για υιοθεσία τη στιγμή που έχει μία τόσο καλή σχέση μαζί μου, αλλά καλύτερα έτσι επειδή πιστεύω ότι όσο μεγαλώνει τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα για εκείνον, αλλά και για μένα. Δεν θέλω να αισθανθεί ούτε μόνος, ούτε αποξενωμένος από τον κόσμο, όπως εγώ. Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύω ότι είναι καλύτερο να πάει σε μία πιο σταθερή οικογένεια».

  Το επικίνδυνο λάθος που κάνουν πολλοί με τις πετσέτες και τις ψάθες παραλίας

 

Τα σχόλια κάτω από την ανάρτησή του είναι χιλιάδες με τους περισσότερους να τον αποδοκιμάζουν και να τον κατηγορούν με τα χειρότερα λόγια.

«Το ήξερες από την αρχή ότι είναι δύσκολο να είσαι μόνος μπαμπάς, αλλά προχώρησες. Το παιδί σου δεν είναι κατοικίδιο που το δίνεις όταν το βαρεθείς. Έχει ευθύνες και ανάγκες. Δεν είναι κάτι που το πετάμε όταν δεν το χρειαζόμαστε. Είσαι το κέντρο του κόσμου του και σε αγαπάει άνευ όρων. Είσαι ο κόσμος του όλος.

Αν το απομακρύνεις από κοντά σου και του στερήσεις αυτό που αγαπάει περισσότερο στον κόσμο, δεν έχει σημασία πόσο καλή είναι η οικογένεια που θα πάει. Θα πληγώσεις την ψυχή του για πάντα. Ξέχασα και το άλλο. Θες να τον δώσεις, επειδή δεν έχεις… χρόνο για τον εαυτό σου; Φοβερός λόγος για να δώσεις το παιδί σου».

 

Κάποιος άλλος έγραψε:

«Το επέλεξες, δεν στο επέβαλε κανείς να φέρεις μία ψυχή στον κόσμο. Προσπάθησε να γίνεις ο γονιός που το παιδί σου χρειάζεται. Δεν είσαι μόνος. Χιλιάδες γονείς στον κόσμο αισθάνονται όπως εσύ. Ανασκουμπώσου και δώσε τον καλύτερό σου εαυτό. Να μην ξεχνάς ποτέ ότι το παιδί σου μόνο εσένα έχει στον κόσμο».

 

filoitexnisfilosofias.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *