Το ανάπηρο μοσχάρι και η γιγάντια χελώνα είναι οι πιο απίθανοι και αξιολάτρευτοι φίλοι

 

Το ανάπηρο μοσχάρι και η γιγάντια χελώνα είναι οι πιο απίθανοι και αξιολάτρευτοι φίλοι

Το ανάπηρο μοσχάρι και η γιγάντια χελώνα είναι οι πιο απίθανοι και αξιολάτρευτοι φίλοι

 

Αυτό το ζευγάρι ζώων διασώθηκε κάτω από διαφορετικές συνθήκες και στο καταφύγιο ανέπτυξαν μια απρόσμενη αλλά ιδιαίτερη φιλία.

Ένα μοσχάρι και μια χλώνα γίνονται αχώριστα

Το Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT), μια οργάνωση διάσωσης ζώων στο Phetchaburi, μοιράστηκε νέες φωτογραφίες που δείχνουν ότι ένα μάλλον απίθανο αλλά φωτογενές ζευγάρι φίλων είναι πιο κοντά από ποτέ.

Ο Λεονάρντο, μια αφρικανική χελώνα, μένει στο WFFT από το 2013 αφού έκλεισε ο ζωολογικός κήπος όπου ζούσε και έμεινε άστεγος. Τον Φεβρουάριο του 2016, το ιερό υποδέχτηκε έναν νέο κάτοικο.

 

Ο Σάιμον ήταν μοσχάρι όταν μπλέχτηκε σοβαρά σε ένα κλήμα ενώ βόσκει με τη μητέρα του, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το ένα του πόδι. Το κέντρο διάσωσης του τοποθέτησε μια πρόσθεση και σχεδίαζε να του συστήσει ένα κοπάδι από άλλα διασωθέντα βοοειδή.

Ο Σάιμον σύναψε μια όμορφη φιλία με τον Λεονάρντο, μια αφρικανική χελώνα που σώθηκε επίσης από το ίδιο καταφύγιο αφού κλείστηκε σε ζωολογικό κήπο στην Μπανγκόκ. Κατά την άφιξή του στο καταφύγιο, ο Σάιμον χρειαζόταν χρόνο για να συνέλθει και να αναπτυχθεί πριν αλληλεπιδράσει με άλλες διασωμένες αγελάδες, έτσι στεγάστηκε σε ένα μεγάλο περίβολο.

«Αποφασίσαμε να στεγάσουμε προσωρινά τον Σάιμον σε ένα μεγάλο ανοιχτό περίβολο εντός του Κέντρου Διάσωσης WFFT όπου θα μπορούσε να αναρρώσει από τη δοκιμασία του», έγραψε το WFFT. «Επομένως, είχαμε σχεδιάσει να το μεταφέρουμε σε ένα χωράφι όπου φιλοξενούμε άλλες δύο διασωμένες αγελάδες».

 

Το ανάπηρο μοσχάρι και η γιγάντια χελώνα είναι οι πιο απίθανοι και αξιολάτρευτοι φίλοι

 

  «Παρουσιάστηκε η Παναγία μπροστά μου και μου είπε “μη φοβάσαι”»: Συγκλονίζει η Άντζελα Δημητρίου για το θαύμα που έζησε

Ο Σάιμον είχε άλλα σχέδια.

Κι αυτό γιατί όταν ο Σάιμον γνώρισε τον Λεονάρντο, ουσιαστικά έγιναν φίλοι.

Ίσως ήταν το ασυνήθιστο καβούκι του ή το ερπετό βλέμμα του. Οι διασώστες δεν θα μάθουν ποτέ τι ακριβώς προσέλκυσε και δημιούργησε τη φιλία, αλλά από τότε που συναντήθηκαν, σπάνια περνούν χρόνο χωριστά.

«Προς έκπληξη όλων μας, ο Σάιμον η αγελάδα έχει δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό με τη μεγάλη χελώνα, τον Λεονάρντο», έγραψε το WFFT. «Συχνά βλέπουμε να ακολουθούν ο ένας τον άλλον, να μοιράζονται γεύματα και να χαλαρώνουν μαζί».

Και φαίνεται ότι αυτή η ασυνήθιστη φιλία αντέχει επίσης στο χρόνο. «Καθώς ο Simon μεγαλώνει σε έναν όμορφο ταύρο, αυτή η φιλία συνεχίζει να ανθίζει», έγραψε το WFFT.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Λεονάρντο και ο Σάιμον μας διδάσκουν τι σημαίνει αληθινή φιλία.

 

Φιλίες στη φύση

Η φιλία μεταξύ ζώων διαφορετικών ειδών είναι ένα συναρπαστικό φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί πολλές φορές στη φύση. Συχνά αυτοί οι δεσμοί φιλίας προκύπτουν σε καταστάσεις όπου τα ζώα βρίσκονται σε αιχμαλωσία, όπως ζωολογικοί κήποι, καταφύγια και καταφύγια ζώων, όπου μοιράζονται χώρο και συντροφιά. Τα πιο συνηθισμένα παραδείγματα απίθανων φιλιών είναι μεταξύ θηραμάτων και θηραμάτων ή μεταξύ ειδών που δεν θα είχαν φυσική επαφή στη φύση.

Σύμφωνα με την οργάνωση:

 

«Ο Σάιμον έχει αιχμαλωτίσει τις καρδιές πολλών από εμάς εδώ στο WFFT με την προσωπικότητά του και την παιχνιδιάρικη φύση του. Αποφασίσαμε να τον στεγάσουμε προσωρινά σε ένα μεγάλο ανοιχτό περίβολο εντός του Κέντρου Διάσωσης WFFT όπου θα μπορούσε να συνέλθει από την εμπειρία του και μετά είχαμε προγραμματίσει να τον μεταφέρουμε σε ένα χωράφι όπου θα φιλοξενούσαμε άλλες δύο διασωμένες αγελάδες.

  Πανσέληνος Αυγούστου – Με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Προς έκπληξη όλων μας, ο Σάιμον η αγελάδα έχει δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό με τη μεγάλη χελώνα, τον Λεονάρντο».

 

pet-sitting.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *