21 Ιουνίου του Αγίου Αφροδισίου

 

21 Ιουνίου του Αγίου Αφροδισίου

21 Ιουνίου του Αγίου Αφροδισίου

 

Μετά τον Άγιο Μνημόνιο που γιόρτασε πριν λίγες μέρες η Εκκλησία ένας άλλος Άγιος έρχεται να μας «εκπλήξει» με το σπάνιο όνομα του.

Πρόκειται για τον Άγιο Αφροδίσιο που γιορτάζει σήμερα.

Μια μικρή ανάγνωση να κάνει κάποιος στο συναξάριο της Εκκλησίας θα βρεθεί απέναντι σε διάφορες εκπλήξεις.

Ονόματα Αγίων, Οσίων και Μαρτύρων που αν μη τι άλλο ξεχωρίζουν για την σπανιότητα τους.

Όπως αναφέρει το synaxarion.gr: «Ο Άγιος Μάρτυς Αφροδίσιος καταγόταν από την περιοχή της Κιλικίας και προερχόταν από χριστιανική οικογένεια.

Συνελήφθη από τους ειδωλολάτρες εξ αιτίας της πίστεώς του στον Ιησού Χριστό και οδηγήθηκε ενώπιον του άρχοντος της περιοχής Διονυσίου ομολογώντας την πίστη του. Γι’ αυτό το λόγο εβασανίσθηκε αφού του έκαψαν την πλάτη με πυρωμένα σίδερα, τον έβαλαν μέσα σε καζάνι με βραστό μολύβι και τον εκρέμασαν ανάποδα.

Ο Άγιος όμως εκ θαύματος, δεν έπαθε τίποτα. Τότε έριξαν μία λέαινα στο χώρο βασανισμού του, αλλά και πάλι μεγάλο σημείο συνέβη, αφού το ζώο ομίλησε με ανθρώπινη φωνή ελέγχοντας τους ειδωλολάτρες για τη σκληρότητά τους. Πολλοί από τους παρευρισκόμενους επίστεψαν και ομολόγησαν την πίστη τους στον Ιησού Χριστό και για το λόγο αυτό αποκεφαλίσθηκαν.

Βλέποντας το γεγονός αυτό ο ηγεμόνας, διέταξε τους στρατιώτές τουνά σχίσουν ένα βράχο στη μέση και αφού τοποθετήσουν εκεί τον Άγιο να τον συνθλίψουν. Υπό το βάρος του βράχου και πενήντα πέντε στρατιωτών, ο Άγιος Αφροδίσιος παρέδωσε το πνεύμα».

 

21 Ιουνίου του Αγίου Αφροδισίου

dogma.gr

  21 Ιουνίου 2018 🌹🌹🌹Σήμερα γιορτάζουν οι: Αφροδίσιος, Αφροδισία

Αφήστε μια απάντηση