Κατσαρίδες: Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που προκαλούν

 

Κατσαρίδες: Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που προκαλούν

Κατσαρίδες: Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που προκαλούν

 

Σχεδόν κανείς από εμάς δεν θέλει τις κατσαρίδες στο σπίτι του.

Όμως οι περισσότεροι τις σιχαινόμαστε εξαιτίας της εμφάνισής τους ή τις φοβόμαστε και δεν σκεφτόμαστε πιο πρακτικούς λόγους…όπως τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσουν.

Οι κατσαρίδες είναι έντομα που το Καλοκαίρι εξαιτίας της ζέστης, δεν αντέχουν και βγαίνουν από τους υπονόμους για αναζήτηση τροφής. Είναι άκακα έντομα, όσων αφορά το τσίμπημα.

Έρχονται στην κουζίνα σας για να βρουν τροφή και μπαίνουν συνήθως από ανοιχτά παράθυρα ή αποχετεύσεις.

 

Κανείς δεν θέλει να δει μία κατσαρίδα να περπατάει το βράδυ στον πάγκο της κουζίνας. Πρώτον πολλοί τις φοβούνται και δεύτερον τις σιχαίνονται, επειδή ξέρουν ότι περπατούν πάνω σε ακαθαρσίες και ζουν στους υπονόμους.

Παρόλα αυτά, σχεδόν κανείς από εμάς δεν πιστεύει ότι μπορούν να αποτελέσουν ουσιαστικό κίνδυνο για την υγεία μας. Φαίνεται όμως ότι εξαιτίας του τρόπου ζωής μίας κατσαρίδας, μπορεί πραγματικά να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία μας.

 

Διαβάστε παρακάτω:

Οι κατσαρίδες ζουν σε υπονόμους, αποχετεύσεις, σωληνώσεις και μπάνια, αφού για να επιβιώσουν χρειάζονται υγρασία. Οι κατσαρίδες λοιπόν καθημερινά έρχονται σε επαφή με ακαθαρσίες.

Ακαθαρσίες που φυσικά τις μεταφέρουν στον πάγκο της κουζίνας, στο δάπεδο, στην λεκάνη, στα σαμπουάν, στα τρόφιμα. Γενικά όπου περπατήσουν.

Αυτό λοιπόν κάνει τις κατσαρίδες επικίνδυνες για την υγεία μας. Συνολικά οι κατσαρίδες είναι γνωστό ότι εξαπλώνουν τουλάχιστον 33 είδη βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των ειδών E. coli και Salmonella, έξι τύπους παρασιτικών σκουληκιών και επτά είδη ανθρώπινων παθογόνων παραγόντων.

Τα βακτήρια E. coli και Salmonella προκαλούν δηλητηρίαση και γαστρεντερίτιδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο όταν τα συμπτώματα που είναι ο πόνος στην κοιλιά, οι εμετοί και η διάρροια, κρατήσουν παραπάνω από 3-4 μέρες. Αυτό προκαλεί αφυδάτωση και μπορεί να χρειαστείς νοσηλεία.

  Ποια η φυσική μυρωδιά που δεν αντέχουν με τίποτα οι κατσαρίδες και τα μυρμήγκια!!!

Όμως οι κατσαρίδες μεταφέρουν και βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και θανατηφόρες λοιμώξεις στο αίμα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τις κατσαρίδες από το σπίτι σας, είναι πρώτα από όλα μία απεντόμωση.

 

Τσιμπήματα

Τα τσιμπήματα από τις κατσαρίδες μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και οίδημα και μπορεί να είναι επικίνδυνα. Αλλά ποια συμπτώματα και σημάδια θα πρέπει να προσέχετε όταν έχετε μια προσβολή από κατσαρίδες; Αν αντιληφθείτε τα σχετικά σημάδια ή άλλα έντονα ίχνη πρέπει να διενεργηθούν απεντομώσεις – απολυμάνσεις για να καταπολεμηθούν πριν οι αριθμοί τους αυξηθούν δραματικά.

Οι κατσαρίδες είναι πολύ σκληρά έντομα που μπορούν να εξαπλωθούν και να αναπαραχθούν πολύ γρήγορα. Βγαίνουν τη νύχτα και προτιμούν να ζουν και να τρέφονται στο σκοτάδι. Όταν μια προσβολή από κατσαρίδες αφεθεί χωρίς απεντόμωση, μπορεί να γίνει επικίνδυνη, καθώς τα τσιμπήματα τους μπορούν να οδηγήσουν σε μια σειρά επιπλοκών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα επιλέξουν κάδους σκουπιδιών για φαγητό ή οποιεσδήποτε εκτεθειμένες τροφές στον πάγκο. Αλλά αν δεν υπάρχει τέτοια τροφή, μπορούν να στραφούν στους ανθρώπους.

Τα τσιμπήματά τους μπορεί να προκαλέσουν διογκωμένες περιοχές του δέρματος και αλλοιώσεις. Σε μερικές περιπτώσεις, τα τραύματα μπορεί να μολυνθούν. Αν έχετε δαγκωθεί από μια κατσαρίδα, είναι πιο πιθανό να συμβεί στα νύχια, τις βλεφαρίδες, τα πόδια ή τα χέρια σας.

Παρόλα αυτά επειδή τα απωθητικά εντόμων για το σπίτι, ακόμη κι αν έχουν ισχυρή διάρκεια και δεν μιλάμε γι’ αυτά που πωλούνται σωρηδόν στα σούπερ μάρκετ, δεν τις σκοτώνουν απευθείας, τις ζαλίζουν και πεθαίνουν λίγη ώρα μετά.

Οπότε για να είστε σίγουροι, ότι δεν θα πλησιάσει καμία κατσαρίδα το σπίτι σας θα πρέπει να φροντίζετε να μην αφήνετε άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη και ψίχουλα σε πάγκους. Οι κατσαρίδες δεν θα βρίσκουν να φάνε και δεν θα πλησιάσουν καθόλου.

  Πύργος: Η 13χρονη μηχανικός αυτοκινήτων που βάζει τα… γυαλιά σε αγόρια και άνδρες

Επίσης σφραγίστε καλά τα τρόφιμα που βρίσκονται σε ντουλάπια ή χάρτινα κουτιά συμπεριλαμβανομένων και των τροφών για κατοικίδια. Σφραγίστε τρόφιμα για ανθρώπους και ζώα σε αεροστεγή δοχεία έτσι ώστε οι κατσαρίδες να μην έχουν πρόσβαση.

Τέλος, η μείωση της υγρασίας στο σπίτι σας μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή κατσαρίδων και άλλων παρασίτων. Επισκευάστε τις διαρροές κάτω από νεροχύτες και άλλες συσκευές και κλείστε με σιλικόνη τρύπες που πιθανόν να υπάρχουν δίπλα από πόρτες, παράθυρα ή άλλα σημεία.

 

daddy-cool.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *