«Δεν θα ευχόμουν άνοια σε κανέναν»: Συγκινεί η Ελένη Ράντου για τη μητέρα της που πάσχει από Αλτσχάιμερ

 

«Δεν θα ευχόμουν άνοια σε κανέναν»

«Δεν θα ευχόμουν άνοια σε κανέναν»: Συγκινεί η Ελένη Ράντου για τη μητέρα της που πάσχει από Αλτσχάιμερ

Συγκινεί η Ελένη Ράντου για τη μητέρα της που πάσχει από Αλτσχάιμερ

 

Μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook με αφορμή τον Σεπτέμβριο, τον μήνα ευαισθητοποίησης για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, έκανε η Ελένη Ράντου.

 

Η δημοφιλής ηθοποιός, θέλησε να δώσει δύναμη σε όσους μάχονται με την ασθένεια, αλλά και να ευχαριστήσει όσους φροντίζουν τους ασθενείς που πάσχουν από αυτήν.

Η μητέρα της Ελένης Ράντου έχει διαγνωστεί με άνοια, ενώ σε συνέντευξη της έχει αποκαλύψει ότι πλέον την αναγνωρίζει περισσότερο μέσα από τον ρόλο της ως «Ελένη Βλαχάκη» στη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης».

Μάλιστα, είχε αναφερθεί και στο πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση και στην περίοδο της πανδημίας: «Η πανδημία το έκανε ακόμη πιο δύσκολο. Έπρεπε να προσέχουμε περισσότερο για τη δική της κατάσταση παρά για τη δική μας.

Ζούμε μαζί… Υπάρχει παρελθοντική μνήμη. Οι μνήμες αρχίζουν να σβήνουν από τις πρόσφατες και πάει προς τα πίσω.., Οι φροντιστές τέτοιων ανθρώπων χρειάζονται σίγουρα ψυχολογική υποστήριξη. Είναι πολύ οδυνηρό για τους φροντιστές. Παλεύω να με φροντίζω».

Πριν από λίγο καιρό, επίσης, η Ελένη Ράντου, είχε αναρτήσει μία φωτογραφία της στην οποία αγκαλιάζει τη μητέρα της, καθώς βγαίνουν μαζί από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν η δεύτερη.

«Μέσα σε όλο αυτό το μαύρο τοπίο των ημερών, βγήκε η λιακάδα. Ευγνώμων σε όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που την έφεραν πίσω. Η αγάπη και η φροντίδα ανασταίνει. Σε όλους όσους βοήθησαν και βοηθάνε, ένα μεγάλο ευχαριστώ», είχε γράψει τότε.

 

«Δεν θα ευχόμουν άνοια σε κανέναν»: Συγκινεί η Ελένη Ράντου για τη μητέρα της που πάσχει από Αλτσχάιμερ

 

 

  Πώς θα διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας υγιή σε κάθε ηλικία!!

Στην ανάρτηση που έκανε το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2023, σημείωσε και πάλι πόσο δύσκολο είναι να φροντίζεις έναν άνθρωπο με άνοια, καθώς και πόσο οδυνηρό είναι να βλέπεις ένα αγαπημένο σου άτομο να σε ξεχνά μέρα με την ημέρα.

 

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση της Ελένης Ράντου:

«Κάποιος είπε κάποτε ότι όταν αγαπάς κάποιον με άνοια τον χάνεις όλο και περισσότερο κάθε μέρα. Πότε διαγνώσκονται, πότε περνάνε από διαφορετικά στάδια, πότε χρειάζονται θεραπεία και πότε πεθαίνουν. Αυτό λέγεται “απώλεια Ambigua”.

Δεν θα ευχόμουν άνοια σε κανέναν. Καθώς ο εγκέφαλος πεθαίνει αργά, αλλάζει σωματικά και τελικά ξεχνά ποιοι είναι οι αγαπημένοι τους. Μπορεί να καταλήξουν να είναι κατάκοιτοι χωρίς να κινούνται και να μην τρώνε ή να πίνουν.

Θα υπάρχουν άνθρωποι που θα κάνουν scroll με αυτή την ανάρτηση γιατί η άνοια δεν τους έχει αγγίξει. Μπορεί να μην ξέρουν πώς είναι να έχεις ένα αγαπημένο πρόσωπο που πάλεψε ή πολεμάει την άνοια.

Για να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο για αυτή τη σκληρή ασθένεια, θα ήθελα οι φίλοι μου να βάλουν αυτό στη σελίδα τους σήμερα.

Κρατήστε το δάχτυλο στη δημοσίευση για αντιγραφή και επικόλληση στο χρονολόγιό σας.

Ευχαριστώ όλους όσους (είχαν) φίλους ή συγγενείς που ζουν με άνοια.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε όλους τους πρόθυμους να το δημοσιεύσουν στο χρονολόγιό τους για την εβδομάδα ευαισθητοποίησης για το Αλτσχάιμερ».

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *