«Ανακάλυψα ότι ο σύζυγός μου είχε εξωσυζυγική σχέση λίγο πριν μείνω έγκυος στο πρώτο μας παιδί. Τι μου προτείνετε να κάνω;»

 

«Ανακάλυψα ότι ο σύζυγός μου είχε εξωσυζυγική σχέση λίγο πριν μείνω έγκυος στο πρώτο μας παιδί. Τι μου προτείνετε να κάνω;»

«Ανακάλυψα ότι ο σύζυγός μου είχε εξωσυζυγική σχέση λίγο πριν μείνω έγκυος στο πρώτο μας παιδί. Τι μου προτείνετε να κάνω;»

 

Η Νάντια ζητάει βοήθεια από κάποιον ειδικό, η οποία ανακάλυψε λίγες μέρες πριν γεννήσει το πρώτο τους παιδί ότι ο σύζυγος της την απατάει.

Η Νάντια μιλά για την απιστία του άντρα της και την σχέση του με την άλλη γυναίκα.

 

“Σε ηλικία 30 ετών, είμαι παντρεμένη εδώ και πέντε χρόνια και έχω μια υπέροχη κορούλα δύο ετών.”

“Πριν από μερικές εβδομάδες, κατά τη διάρκεια μιας ειλικρινούς συζήτησης, ο σύζυγός μου μου εξομολογήθηκε ότι είχε μια σύντομη σχέση ενώ ήμασταν παντρεμένοι. Ωστόσο, ισχυρίζεται πως την τερμάτισε όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη μας και από τότε δηλώνει πιστός σε μένα.”

Πάντα νόμιζα ότι είχαμε έναν πολύ ευτυχισμένο γάμο οπότε καταλαβαίνετε πόσο σοκαρίστηκα. Δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση από εκείνον. Ήταν από τους ανθρώπους για τους οποίους έβαζα το χέρι μου μέχρι και στη φωτιά.

 

Τώρα έχει μετανιώσει, αλλά…

Ο σύζυγος μου, μου είπε ότι δεν ήθελε να μου λέει άλλο ψέματα και έκλαιγε μάλιστα. Μου είπε επίσης ότι εγώ και η κόρη μας είμαστε ό, τι σημαντικότερο έχει στη ζωή του και όταν συνειδητοποίησε πόσο κοντά έφτασε στο να μας χάσει «τρελάθηκε».

Πραγματικά δεν ξέρω τι τον ώθησε να μου τα πει όλα αυτά τώρα. Ίσως θα ήταν καλύτερα αν δεν ήξερα. Δεν ξέρω τι να κάνω. Πριν μάθω την αλήθεια ήμουν από εκείνες τις γυναίκες που έλεγαν «δεύτερη ευκαιρία εγώ; Ποτέ!» και ότι όποιος τολμούσε ποτέ να με απατήσει θα τον έδιωχνα με τις κλωτσιές, τώρα όμως δεν είμαι σίγουρη…

  Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος: Στις 29 Αυγούστου τιμάται η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του

Αγαπώ τον άντρα μου και έχουμε και ένα παιδί μαζί. Ξέρω ότι όλο αυτό πρέπει να το συζητήσουμε και να ζητήσουμε και επαγγελματική βοήθεια αν χρειαστεί. Δεν θέλω να τον αφήσω, αλλά φοβάμαι μήπως επαναληφθεί.

Μήπως θα ήταν καλύτερο να τον χωρίσω; Δεν ξέρω αν μπορώ να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου με έναν άντρα, που θα φοβάμαι μήπως με απατήσει ξανά στην πρώτη ευκαιρία.
Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

Νάντια»

 

«Ανακάλυψα ότι ο σύζυγός μου είχε εξωσυζυγική σχέση λίγο πριν μείνω έγκυος στο πρώτο μας παιδί. Τι μου προτείνετε να κάνω;»

Η απάντηση του ειδικού

 

Είναι θετικό που ο σύζυγος σας αναγνωρίζει το λάθος του, εξομολογείται την αλήθεια και δείχνει μετανόηση. Είναι επίσης σημαντικό που προτείνατε τη συζήτηση και την επαγγελματική βοήθεια, καθώς αυτά μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Πριν λάβετε αποφάσεις, θα ήταν χρήσιμο να εξετάσετε τα εξής:
1. Επικοινωνία: Συζητήστε ανοιχτά και ειλικρινά με τον σύζυγό σας. Κατανοήστε τους λόγους πίσω από την απιστία του και εκφράστε τα δικά σας συναισθήματα και ανησυχίες.

2. Επαγγελματική Βοήθεια: Η συμβουλή ενός ειδικού, όπως ένας οικογενειακός σύμβουλος, μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση των πολύπλοκων συναισθηματικών δυναμικών. Μπορούν ακόμη να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις επιλογές σας και τις συνέπειές τους.

3. Συναίσθημα: Σκεφτείτε πώς αισθάνεστε και αν μπορείτε να ξεπεράσετε την πληγή. Η συνέχεια μιας σχέσης μετά από απιστία απαιτεί επίσης εργασία πάνω στον εαυτό και την επανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης.

Κάθε σχέση είναι μοναδική, και η απόφαση είναι δύσκολη. Σκεφτείτε προσεκτικά τις ανάγκες, τις αξίες και τα όρια σας. Εάν οι δύο σας είστε διατεθειμένοι να εργαστείτε για τη σχέση και να βελτιώσετε την εμπιστοσύνη, τότε υπάρχει ελπίδα. Αντίθετα, εάν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το παρελθόν, η διαδικασία του χωρισμού μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για την ευζωία σας.

  Μέλι και κανέλα: Ή κανένα ή και τα δυο μαζί!

 

singleparent.gr

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *