Ο Σωτήρας λέει : «Όποιων τις αμαρτίες δένετε, θα δεθούν, και όποιου τις αμαρτίες λύσετε, θα λυθούν».
Ο Σωτήρας λέει: «Όποιων τις αμαρτίες δένετε, θα δεθούν, και όποιου τις αμαρτίες λύσετε, θα λυθούν».
Δηλαδή, ο Θεός εργάζεται μέσω ανθρώπων που έχουν επιλεγεί και αγιαστεί για αυτή τη διακονία.
Γι’ αυτό η Εκκλησία δεν είναι απλώς ένα ανθρώπινο πράγμα, αλλά ένας τόπος χάριτος, ένας τόπος θεραπείας, ένας τόπος όπου η ψυχή ανεβαίνει. Όταν ερχόμαστε στην εξομολόγηση, στην προσευχή, στη Θεία Λειτουργία, δεν ερχόμαστε για τυπικότητα, αλλά ερχόμαστε για να συναντήσουμε τον Θεό.
🕊️ Ας μην μπαίνουμε στην εκκλησία όπως μπαίνουμε σε οποιαδήποτε αίθουσα, χωρίς να δίνουμε προσοχή. Μπαίνουμε με σεβασμό, με σιωπή, με ευλάβεια.
Υποκλινόμαστε όμορφα, κάνουμε το σημείο του Τιμίου Σταυρού και πηγαίνουμε στις άγιες εικόνες με αγάπη. Λαμβάνουμε όσο, αγαπητοί μου, όση καρδιά βάζουμε. Αν ερχόμαστε με πίστη, με ταπεινότητα και με ελπίδα, λαμβάνουμε πολλή βοήθεια στην ψυχή μας.
📿 Όταν φιλάμε την εικόνα, το κάνουμε με ευπρέπεια και ευλάβεια. Δεν φιλάμε το πρόσωπο, αλλά το χέρι του αγίου, την άκρη της εικόνας, τα πόδια του Σωτήρα ή το χέρι της Θεοτόκου, όπως απεικονίζεται.
Δεν είναι η ίδια η χειρονομία που σώζει, αλλά η πίστη και η αγάπη με την οποία προσεγγίζουμε. Και όπου υπάρχει καθαρή καρδιά, εκεί έρχεται η χάρη του Θεού.


