Λάδι Καρύδας : 5 Τρόποι Που Μπορεί Να Σας Βοηθήσει Να Χάσετε Βάρος

Λάδι Καρύδας : 5 Τρόποι Που Μπορεί Να Σας Βοηθήσει Να Χάσετε Βάρος

Λάδι Καρύδας : 5 Τρόποι Που Μπορεί Να Σας Βοηθήσει Να Χάσετε Βάρος

 

Το λάδι καρύδας μπορεί να είναι το κλειδί στη διαχείριση της όρεξης για φαγητό.

 

Ακούγεται αντιφατικό, αλλά το λίπος που περιέχεται στο λάδι καρύδας μπορεί πραγματικά να βοηθήσει το σώμα σας να κάψει λίπος, λέει ο πιστοποιημένος διατροφολόγος και φυσιοθεραπευτής εναλλακτικής ιατρικής Bruce Fife, συγγραφέας του «The Coconut Oil Miracle» και πρόεδρος του Coconut Research Center.

 

Πώς; Το κορεσμένο λίπος που περιέχεται στο λάδι καρύδας και το φοινικέλαιο αποτελείται από διαφορετικά λιπαρά οξέα σε σχέση με άλλα έλαια. Αυτά τα τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας (MCT) ακολουθούν μια άλλη οδό μέσω του πεπτικού συστήματος και καταλήγουν να ανταγωνίζονται με τη γλυκόζη, για να αποτελέσουν την προτιμώμενη πηγή ενέργειας του σώματος, σύμφωνα με τον Dr. Fife.

 

Όταν τα κύτταρα χρησιμοποιούν τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας αντί για γλυκόζη για ενέργεια, ο μεταβολισμός του οργανισμού ενισχύεται για έως και 24 ώρες, συμπληρώνει ο Dr.Fife. Αυτό σημαίνει ότι θα κάψετε θερμίδες ακόμη και όταν κάθεστε στο γραφείο σας, οδηγώντας ή παρακολουθώντας Netflix!

 

λάδι καρύδας

 

Αλλά τι γίνεται με όλα τα άσχημα πράγματα που έχετε ακούσει για τα κορεσμένα λίπη;

Ενώ η American Heart Association έχει συστήσει εδώ και καιρό μια διατροφή χαμηλή σε κορεσμένα λίπη για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, ένα δημοσίευμα στο British Journal of Sports Medicine, φαίνεται να έχει καταρρίψει τον μύθο ότι τα κορεσμένα λίπη φράσσουν τις αρτηρίες.

 

Στην πραγματικότητα, σε μια μελέτη του 2004 που εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα, διαπιστώθηκε ότι σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με στεφανιαία νόσο, «Η μεγαλύτερη πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών συσχετίστηκε με μικρότερη εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης [πλάκα που σχηματίζεται στα τοιχώματα των αρτηριών], ενώ η πρόσληψη υδατανθράκων και πολυακόρεστων λιπαρών σχετίζεται με μεγαλύτερη εξέλιξη της ασθένειας. »

 

Οι γυναίκες που έχουν υψηλή αναλογία συνολικής χοληστερόλης (TC) με λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας (HDL ή «καλή χοληστερόλη») – δείκτης υψηλού κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις – μπορούν να αντικαταστήσουν τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες με υγιεινά τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά όπως το λάδι καρύδας, για να πέσει γρήγορα αυτή η αναλογία, αναφέρει ο Dr.Fife.

 

  Έλενα Παπαρίζου: Η νέα της εμφάνιση - Τι έκανε και δείχνει πιο αδύνατη από ποτέ

Συνιστά τη χρήση οργανικού, ακατέργαστου, παρθένου ελαίου καρύδας, το οποίο έχει το μικρότερο ποσοστό επεξεργασίας.

 

5 Τρόποι Που Το Λάδι Καρύδας Μπορεί Να Σας Βοηθήσει Να Χάσετε Βάρος

1. Διαχείριση της όρεξης

Το λάδι καρύδας ικανοποιεί την πείνα σας για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, σε σύγκριση με άλλα λίπη. Αν απλά το προσθέσετε στο πρωινό σας, ανακατεύοντας μια κουταλιά στον καφέ σας, για παράδειγμα, «Θα σας κρατήσει χορτάτους για πολύ περισσότερο,» λέει ο Dr.Fife. «Θα έχετε μικρότερη επιθυμία για σνακ μεταξύ των γευμάτων, και όταν έρθει η ώρα του επόμενου γεύματος, δεν θα πεινάτε τόσο πολύ ώστε να καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα φαγητού.»

 

Διαχείριση της όρεξης

 

2. Βασικό υλικό μαγειρικής

Εισάγετε το λάδι καρύδας στη διατροφή σας χρησιμοποιώντας το ως υποκατάστατο της μαργαρίνης, του φυτικού ελαίου και / ή του ελαιόλαδου. Ή απλώς φάτε μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά, αυξάνοντας την ποσότητα μέχρι να αισθανθείτε ικανοποιημένοι και να χάνετε βάρος χωρίς να υπερβαίνετε το όριο θερμίδων σας.

 

3. Όχι άλλες δίαιτες yo-yo

Ένας τρόπος για να χάσετε βάρος και να σταματήσετε τις δίαιτες yo-yo, είναι να ξεγελάσετε το σώμα σας ότι έχει ήδη αρκετό λίπος και έτσι να σταματήσει να το αποθηκεύει. Χρειαζόμαστε λίπος στη δίαιτά μας για να χάσουμε το υπερβολικό βάρος και να το κρατήσουμε μακριά, σύμφωνα με τον Dr.Fife. Τα λιπαρά συμβάλλουν στην κατασκευή κυτταρικών μεμβρανών, ορισμένων ορμονών και συνδετικών ιστών, μεταξύ άλλων.

 

Οι δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ενθαρρύνουν τον οργανισμό να καίει ζάχαρη για ενέργεια, αλλά οι δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά του δίνουν την ενέργεια και τα δομικά υλικά που χρειάζεται για να αρχίσει να καίει το λίπος, αντί να το αποθηκεύει.

 

Dressing σαλάτας

 

  Last minute diet: 8 θαυματουργά μυστικά για να χάσεις κιλά σε μια μόνο εβδομάδα!

4. Dressing σαλάτας

Το υγρό λάδι καρύδας μπορεί να προστεθεί σε dressings σαλάτας ή σπιτική μαγιονέζα για να βοηθήσει στην πέψη και να μεγιστοποιήσει την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, προσθέτει ο Dr.Fife.

 

5. Πιο νόστιμο ρύζι

Όταν μαγειρεύετε λευκό ρύζι, αν προσθέσετε 1 κ.γλ. λάδι καρύδας στο βραστό νερό για κάθε 1/2 φλ. ρύζι, μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό θερμίδων που λαμβάνει το σώμα σας κατά 50-60%, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο National Meeting & Exposition of the American Chemical Society το 2015.

 

Το κόλπο είναι να αφήσετε το νερό με το λάδι καρύδας και το ρύζι να σιγοβράσει για 20 έως 40 λεπτά, και στη συνέχεια να το βάλετε στο ψυγείο για 12 ώρες.

 

λάδι καρύδας

 

Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *