Τι λέει το ζώδιο του παιδιού σας για τις σχολικές επιδόσεις του

Τι λέει το ζώδιο του παιδιού σας για τις σχολικές επιδόσεις του

Τι λέει το ζώδιο του παιδιού σας για τις σχολικές επιδόσεις του

Είμαστε σχεδόν στο τέλος της  σχολικής χρονιάς και το βάρος της καθημερινής ρουτίνας, με τα πρωινά ξυπνήματα και τα διαβάσματα… φαίνεται δυσβάσταχτο!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 Ας «ελαφρύνουμε» λίγο το κλίμα με μία χιουμοριστική περιγραφή του τι είδους μαθητής είναι το κάθε παιδί, ανάλογα με το ζώδιό του:

Κριός

Οι Κριοί είναι συνήθως αυτοί που «βάζουν φωτιές» στο σχολείο, καθώς εύκολα αρπάζονται σε καβγάδες ενώ δεν διστάζουν να αντιμιλούν και στους δασκάλους.

Λατρεύουν να είναι πρώτοι σε όλα –άρα αν το παιδί σας είναι Κριός σίγουρα θα επιδιώξει να γίνει πρόεδρος του 15μελους ή να αναλαμβάνει πάντα να μιλά εκ μέρους όλων στην τάξη. Τους αρέσουν τα μαθήματα που προβάλουν τους μεγάλους ηγέτες της ιστορίας, όπως η Ιστορία και η Λογοτεχνία.

Ταύρος

Ο Ταύρος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «το cool φυτό». Είναι το ήσυχο παιδί που δεν θέλει να προκαλεί αναταραχές στην τάξη, όμως με το ήρεμο, φιλειρηνικό ύφος του καταλήγει να «κάνει κουμάντο» σε όλο το σχολείο.

Μπορεί να είναι αστείος και χαριτωμένος και έτσι γοητεύει τα υπόλοιπα παιδιά με την χαλαρή του στάση. Μπορεί, βέβαια, να γίνει και κάπως επιθετικός αν ενοχληθεί από κάποιον, αλλά δύσκολα θα γίνει αντιπαθής γι’αυτό.

Δίδυμος

Ο Δίδυμος μπορεί να είναι το δημοφιλές παιδί, το φυτό ή ο αθλητικός τύπος. Μπορεί να είναι κάποιο από όλα αυτά ή και όλα αυτά μαζί! Τείνει να γίνεται το επίκεντρο της προσοχής όλων και να συναναστρέφεται πάντα με τα cool παιδιά.

Είναι πολυλογάς και δεν διστάζει να λέει αστεία και ανέκδοτα, ακόμα και μπροστά σε όλη την τάξη. Δεν θα ντραπεί καθόλου να συμμετέχει στις θεατρικές παραστάσεις του σχολείου.

  gif γενεθλίων και ονομαστικής εορτής...giortazo.gr


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Καρκίνος

Τα Καρκινάκια είναι τόσο γλυκά και τρυφερά που μπορεί στο σχολείο να καταλήγουν να γίνονται τα «θύματα». Δεν ενοχλούν κανέναν, κοιτάζουν να κάνουν πάντα αυτό που πρέπει, όμως τους αρέσει και να συναναστρέφονται με την cool παρέα του σχολείου. Για τα παιδιά αυτά το να βγουν από τη σκιά και να ξεπεράσουν τις ντροπές τους είναι πολύ μεγάλο βήμα. Μην τα αποτρέψετε να σηκώσουν λίγο το βλέμμα από τα βιβλία και να ορθώσουν το ανάστημά τους! Οι καλοί βαθμοί θα έρθουν.

Λέων

Ο Λέων θα είναι πάντα ο αρχηγός της δημοφιλούς παρέας του σχολείου, ο καλός μαθητής, ο αθλητικός τύπος, ο ευχάριστος και φιλικός. Έτσι, γίνεται αυτόματα αγαπητός σε όλους, ενώ είναι συνήθως και το δεξί χέρι του δασκάλου.

Θα τον ωφελήσει να διοχετεύσει αυτή του την αύρα στα αθλήματα ή τα καλλιτεχνικά μαθήματα, αλλά και στο να παροτρύνει τα πιο ντροπαλά παιδιά (όπως οι Καρκίνοι) να βγουν έξω από το καβούκι τους.

Παρθένος

Οι Παρθένοι είναι συνήθως αυτά τα χαριτωμένα, ήσυχα παιδάκια της βιβλιοθήκης, με τη μύτη τους χωμένη βαθιά στα βιβλία. Τα «σπασικλάκια» που δεν ανακατεύονται ποτέ σε τίποτα. Είναι αυτά τα οποία όλοι βρίσκουν τρόπο να τα εξαπατήσουν, όμως είναι πολύ γλυκά παιδιά για να τους μιλήσουν άσχημα ή να τους επιτεθούν.

Είναι απίστευτα οργανωτικά και ακολουθούν πάντα τους κανόνες, κάτι που μεταφράζεται σε υψηλούς βαθμούς στα τεστ και στη δη στα Μαθηματικά. Έχουν, δηλαδή, την επιτυχία στο τσεπάκι τους!

Ζυγός

Ο Ζυγός είναι το «ψαγμένο» και διαβασμένο παιδί που έχει άποψη για όλα και έτσι εντυπωσιάζει τους πάντες. Έχει κάτι «τραβηχτικό» που κάνει τους άλλους να θέλουν να τον γνωρίσουν καλύτερα. Αν είναι αγόρι, μπορεί να εντυπωσιάσει τα κορίτσια επειδή αγαπά την ποίηση, ενώ αν είναι κορίτσι, τα αγόρια θα γοητεύονται τόσο που θα διστάζουν να το ομολογήσουν.

  Διομήδης Χρόνια Πολλά!!!

Ο Ζυγός είναι έξυπνος, έχει αρχηγικές ικανότητες, είναι δίκαιος, καλός ακροατής και πάντα βρίσκει τις ισορροπίες στα προβλήματα που τυχόν προκύπτουν στο σχολικό περιβάλλον.


Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι μικροί κατεργαράκοι! Και στις σχολικές φασαρίες θα ψιλομπλεχτούν, αλλά και στα ευχάριστα θα είναι «μέσα» -π.χ. σε αθλήματα και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, καθώς έχουν τρομερή ενέργεια που πρέπει κάπου να διοχετεύσουν.

Οι καλοί βαθμοί δεν είναι πρόβλημα για τα παιδιά αυτά, καθώς είναι ιδιαίτερα εύστροφα. Θα χρειαστεί, ωστόσο, να προσέξουν λίγο τη συμπεριφορά τους απέναντι στους δασκάλους.

Τοξότης

Το φοβερό με τους Τοξότες είναι ότι μπορούν να γίνουν φίλοι με όλους! Μπορούν να κάνουν εξίσου καλή παρέα με τα «φυτά», όσο και με τα cool παιδιά. Έχουν γνήσια περιέργεια για τα πάντα, με αποτέλεσμα να ασχολούνται σοβαρά με τα μαθήματά τους.

Μαθήματα όπως η ιστορία και η γλώσσα τους διεγείρουν το ενδιαφέρον, γιατί λατρεύουν να μαθαίνουν για άλλες κουλτούρες. Είναι από τα παιδιά που άνετα θα συμμετείχαν σε προγράμματα ανταλλαγής μαθητών, προκειμένου να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, ακόμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι έχουν εξαιρετική μνήμη, κάτι που τους βοηθά να παίρνουν καλούς βαθμούς στα διαγωνίσματα, ενώ έχουν ταλέντο στην κατανόηση και στην αυτοσυγκέντρωση.

Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι είναι τα αγαπημένα παιδιά των δασκάλων, αλλά και οι «εξυπνάκηδες» της τάξης. Μην ανησυχείτε, όμως –μεγαλώνοντας θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν πως η ζωή δεν είναι μόνο καλοί βαθμοί, αλλά και διασκέδαση, και θα… στρώσουν!

Υδροχόος

Είναι το ξύπνιο παιδί της τάξης –αυτό που παίρνει πάντα τους καλύτερους βαθμούς και είναι εξίσου ικανό σε όλα τα μαθήματα.

  Πού θα σου ταίριαζε να ζεις, ανάλογα με το ζώδιο σου;

Είναι ταυτόχρονα αγαπημένο παιδί των δασκάλων, αλλά και φίλος με τα περισσότερα παιδιά του σχολείου και ο λόγος είναι ότι πάντα σκέφτεται τα συναισθήματα των άλλων πριν πει ή κάνει κάτι.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ιχθύες

Οι Ιχθύες είναι ονειροπόλοι, οπότε μην σας κάνει εντύπωση αν ξεχνούν να κάνουν τα μαθήματα για την επόμενη μέρα του σχολείου, καθώς το πιθανότερο είναι ότι δεν κατάλαβαν ποτέ ότι τους ανατέθηκαν…

Προτιμούν να ζωγραφίζουν τα βιβλία τους την ώρα του μαθήματος, είναι γενικώς συνεσταλμένα παιδιά και τα αγαπημένα τους μαθήματα είναι τα καλλιτεχνικά.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *