Κάηκες από τον ήλιο; Οι κινήσεις για να το αντιμετωπίσεις σωστά

Κάηκες από τον ήλιο; Οι κινήσεις για να το αντιμετωπίσεις σωστά

Η πρώτη σου γενναία επαφή με τον ήλιο, 

τις περισσότερες φορές, καταλήγει με εσένα να δείχνεις σαν άλλος αστακός και την επιδερμίδα σου να υποφέρει από ένα πεισμωμένο κοκκίνισμα που δεν λέει να φύγει.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όχι πώς συναινούμε με αυτή την κατάσταση, γι’ αυτό άλλωστε σου έχουμε ετοιμάσει έναν πλήρη οδηγό βημάτων για το τι πρέπει να κάνεις πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πρώτο σου μπάνιο, που θα σε βοηθήσουν να μείνεις μακριά από την παραπάνω επώδυνη διαδικασία.

Ωστόσο, επειδή συμβαίνουν κι αυτά, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σου παρέχουμε τις καλύτερες και πιο χρήσιμες συμβουλές, που πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσεις αν θες να ανακουφιστείς άμεσα και αποτελεσματικά.

Τα βήματα για το κάψιμο από τον ήλιο είναι απλά και είναι τα εξής:

1. Πριν από οτιδήποτε άλλο φρόντισε να πιεις αρκετό νερό, προκειμένου να αναπληρώσει ο οργανισμός σου την χαμένη υγρασία και να επανέλθει στα κανονικά γι’ αυτόν επίπεδα

2. Έπειτα, είναι πολύ σημαντικό να αφήσεις την σκληρή δουλειά σε ένα καλό προϊόν που θα βοηθήσει στην πιο άμεση και γρήγορη ανάπλαση και επούλωση της επιδερμίδας. Γι’ αυτό πρώτη και βασική σου κίνηση είναι να επισκεφτείς ένα ενημερωμένο φαρμακείο και να προμηθευτείς το κατάλληλο προϊόν.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Tip: Τα γιατροσόφια που θέλουν το γιαούρτι ή την αλόη να κάνουν θαύματα ισχύουν ΑΛΛΑ μέχρι έναν βαθμό.

Όταν το κάψιμο είναι απλά ένας ερεθισμός, τότε σίγουρα η άμεση επάλειψη με λίγη ποσότητα δροσερού γιαουρτιού ή παγωμένης αλόης θα απομακρύνει την αίσθηση καψίματος και θα δροσίσει την περιοχή.

  Τα δώρα της προσευχής!

Ωστόσο, δεν εφαρμόζεις τίποτα μα τίποτα επάνω σε μία περιοχή που δείχνει να έχει ανοιχτή πληγή. Η επίσκεψή σου στο φαρμακείο και ίσως και το νοσοκομείο τότε είναι επιβεβλημένη!

3. Απόφυγε να φοράς εφαρμοστά ρούχα ενώ επίλεξε αυτά να είναι βαμβακερά για να μην σε πιέζουν και επιβαρύνουν την κατάσταση.

4. Ενυδάτωνε διαρκώς την επιδερμίδα σου για τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφύγεις το ανεπιθύμητο ξεφλούδισμα!

5. Την επόμενη φορά ανανέωνε περισσότερες φορές το αντηλιακό σου και φρόντισε να μην καθίσεις τόσες ώρες κάτω από τον ήλιο.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *