5 τροφές για να ξεπεράσεις τη μελαγχολία του φθινοπώρου!

5 τροφές για να ξεπεράσεις τη μελαγχολία του φθινοπώρου!

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας φέρνοντας μαζί του, εκτός από τις βροχές και τις…

χαμηλότερες θερμοκρασίες, την μείωση της ενέργειας, αίσθημα κόπωσης, αλλά και πεσμένη διάθεση, λόγω της αλλαγής του καιρού.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Διάβασε παρακάτω και μάθε ποιες είναι οι 5 τροφές που θα σου… φτιάξουν τη διάθεση και θα σου χαρίσουν την ενέργεια που σου λείπει!

Αμύγδαλα

Με σχεδόν 232 μιλιγκράμ μαγνησίου ανά 100 γραμμάρια, τα αμύγδαλα είναι ένα εξαιρετικό… όπλο κατά του στρες και της μελαγχολίας. αντι-στρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αμύγδαλα φημίζονται για την ιδιότητά τους να εξισορροπούν το νευρικό σύστημα, βοηθώντας στην χαλάρωσή του, μειώνοντας την ένταση και βοηθώντας ιδιαίτερα στον ύπνο.

Τα αμύγδαλα είναι, επομένως, ένα καλό σνακ για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την τόνωση της ενέργειας. Προτίμησε να τα καταναλώσεις χωρίς αλάτι, χωρίς ζάχαρη και όχι ψημένα.

Φακές

Πλούσιες σε πρωτεΐνες, οι φακές είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση αντί για κρέας. Οι ίνες που περιέχουν ενισχύουν το κυκλοφορικό, ενώ επιβραδύνουν την απορρόφηση των σακχάρων. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε σίδηρο, ψευδάργυρο, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Β και αμινοξέα συντελεί τα μέγιστα στην ελαχιστοποίηση της κόπωσης.

Τέλος, ο σίδηρος και η βιταμίνη B9 που περιέχουν επιτρέπουν τον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και έτσι γίνεται μεταφορά οξυγόνου σε κάθε κύτταρο του σώματος, γεγονός που μειώνει την αναιμία.

Μπρόκολο και λάχανο

Πρόκειται για λαχανικά γεμάτα οφέλη για την υγεία μας, έχοντας κυρίως αντικαρκινικές ιδιότητες. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, περιέχουν βιταμίνη C, όση και τα πορτοκάλια, που συμβάλλει τα μέγιστα στην σύνθεση της νορεπινεφρίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που προκαλεί αφύπνιση και μεγαλύτερη συγκέντρωση.

  🌸✨💕 🌸Διάφορες Ευχές με λουλούδια gif

Με άλλα λόγια, είναι πολύτιμοι σύμμαχοι για την καταπολέμηση της κούρασης και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ιδανική κατανάλωση είναι είτε ωμά, είτε ελαφρώς μαγειρεμένα στον ατμό.

Αυγά

Η… απόλυτη πηγή πρωτεϊνών, τα αυγά περιέχουν οκτώ αμινοξέα απαραίτητα για την πνευματική και σωματική μας εγρήγορση! Οι πρωτεΐνες που περιέχονται στα αυγά συμμετέχουν στο σχηματισμό ενζύμων, ορμονών και νευροδιαβιβαστών, συμπεριλαμβανομένης της ντοπαμίνης, που επηρεάζει τη συμπεριφορά, αυξάνοντας το ενεργειακό επίπεδο.

Τα αυγά αποτελούν επίσης μια πολύ καλή πηγή βιταμινών της ομάδας Β, ρυθμιστών ενέργειας, που συμβάλλουν στην κανονική λειτουργία του νευρικού συστήματος και του ανοσοποιητικού συστήματος.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μούρα

Πλούσια σε πολυφαινόλες, βιταμίνες C και E, αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών και του οξειδωτικού στρες που προκαλείται από τη ρύπανση, τον καπνό, το αλκοόλ, την καθιστική ζωή ή ακόμα και την υπερβολική άσκηση.

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *