Δέκα πράγματα που νομίζεις ότι σε αδυνατίζουν αλλά σε παχαίνουν κρυφά!

Δέκα πράγματα που νομίζεις ότι σε αδυνατίζουν αλλά σε παχαίνουν κρυφά

Δέκα πράγματα που νομίζεις ότι σε αδυνατίζουν αλλά σε παχαίνουν κρυφά!

 

Είναι η στιγμή να μάθεις τις  κρυφές απειλές που δεν θα σ’ αφήνουν να χάσεις τα περιττά κιλά

 

Facebook και MSN:

προτιμάς να μιλάς με φίλους και συναδέλφους μόνο μέσωe–mail, msn και chat στο facebook, παραλείποντας την επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο; Μάθε πως τιμωρείσαι γι’ αυτό με τουλάχιστον μισό παραπανίσιο κιλό το χρόνο.

 

Υποκατάστατα Ζάχαρης:

είναι ήδη αρκετά τα ερευνητικά ευρήματα που υπαινίσσονται πως οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες μπορούν ουσιαστικά να μπερδέψουν την ικανότητα του οργανισμού να υπολογίζει τις θερμίδες που λαμβάνει από αυτές. Αν καταναλώνεις καθημερινά μεγάλη ποσότητα υποκατάστατων ζάχαρης, πρόσεχε!

 

ΔΙΑΙΤΑ: Θέλεις να αδυνατίσεις; Αυτά τα βότανα θα σε βοηθήσουν

Στην τελική, προτίμησε το μέλι, που είναι φυσικό προϊόν και η απορρόφηση της ζάχαρης που περιέχει, γίνεται με πολύ πιο αργό ρυθμό από τον οργανισμό.

 

Λαχανικά:

φρόντισε να ξεπλένεις πολύ καλά οποιοδήποτε λαχανικό ή σαλάτα πρόκειται να καταναλώσεις. Τα φυτοφάρμακα που έχουν πέσει πάνω στη δροσερή σου σαλάτα είναι ιδιαίτερα τοξικά αφού έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώνουν ζωύφια, μύκητες, ζιζάνια, τρωκτικά και άλλα παράσιτα.

Και επειδή ένας θεός ξέρει τι δημιουργούν στο δικό σου οργανισμό, προτίμησε τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.

 

Χαμηλά λιπαρά:

είναι χαρακτηρισμός-παγίδα γιατί πολλά από τα αποκαλούμενα προϊόντα «χωρίς λιπαρά» ή «με χαμηλά λιπαρά», υποβάλλεται σε επεξεργασία που μειώνει τον αριθμό των θερμίδων που περιέχουν, αλλά μαζί μειώνει και τη διατροφική τους αξία.

Εξαίρεση αποτελούν τα γιαούρτια, το γάλα και τα τυριά χαμηλών λιπαρών που διατηρούν κάποια από τα θρεπτικά τους στοιχεία. Από την άλλη μεριά, μια σοκολατίνα χαμηλών λιπαρών περιέχει λιγότερες θερμίδες, αλλά μόνο αυτό!

  Ποια είναι η καλύτερη ώρα να φας, αν θες να χάσεις κιλά

 

Στρες:

όσο κι αν μοιάζει απίστευτο το στρες είναι υπεύθυνο για την κυκλοφορία της ορμόνης κορτιζόλης στον οργανισμό . Η ορμόνη αυτή δίνει εντολή στον οργανισμό να αποθηκεύει λίπος, κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς. Αυτό και μόνο είναι ένας σοβαρός λόγος για να απαλλαγείς απ’ το άγχος.

 

Χαμένα γεύματα:

αφήνεις τον οργανισμό σου σε κατάσταση νηστείας για πολλές ώρες; Ξέχασέ το. Κάθε φορά που τρως, η ικανότητα του μεταβολισμού σου αυξάνεται για τις επόμενες δύο ώρες τουλάχιστον. Παραλείποντας κάποιο γεύμα και ιδιαίτερα το πρωινό, η ικανότητα του μεταβολισμού σου μειώνεται μέχρι να φας πάλι.

 

Φρουτοχυμοί:

χυμοί έχουν υψηλή περιεκτικότητα φρουκτόζης και γι’ αυτό καταστέλλουν πολλές χημικές ουσίες που θα ρύθμιζαν την όρεξή σου. Έτσι καλύτερα να τρως ολόκληρα τα φρούτα, που περιέχουν και φυτικές ίνες, ή να πίνεις βιολογικό τσάι.

 

«Μεθυσμένο» συκώτι:

το συκώτι είναι το μεγαλύτερο όργανο καύσης λίπους του οργανισμού. Αν το παραγεμίζεις όμως με τοξίνες, όπως το αλκοόλ, ασχολείται με αυτές και χάνει το βασικό του στόχο. «Μαργαρίτες» τέλος λοιπόν.

 

Σαλάτα φαστ φουντ:

την επόμενη φορά που θα ζητήσεις μία σαλάτα από φαστ φουντ ξανασκέψου το. Καλύτερα να παραγγείλεις ένα ζουμερό μπέργκερ με λιγότερες θερμίδες από μια σαλάτα γεμάτη παχυντικό ντρέσινγκ.

 

Πιλάτες και γιόγκα:

 

Ωραία η γιόγκα και το πιλάτες αλλά μην σπαταλάς όλο τον χρόνο σου στο γυμναστήριο σ’ αυτά. Μπορεί να ενισχύουν τη μυϊκή τόνωση αλλά για να κάψεις το λίπος, ρίξ’ το καλύτερα στην αερόβια.

Δέκα πράγματα που νομίζεις ότι σε αδυνατίζουν αλλά σε παχαίνουν κρυφά

enallaktika.gr

  Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να καταναλώνετε αν θέλετε να έχετε έναν υγιή μεταβολισμό

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *