Breaking News

Αυτές οι τροφές ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου άρα καταπολεμούν τις ρυτίδες!

Αυτές οι τροφές ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου

Κολλαγόνο: Απαραίτητη πρωτεΐνη του οργανισμού που βοηθάει το δέρμα στην σταθερότητα και την συνεχή ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.




Προφανώς δεν κάνουν θαύματα, αφού ο χρόνος είτε μας αρέσει είτε όχι θα αφήσει τα σημάδια του.


Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες τροφές που συμβάλλουν στην παραγωγή του κολλαγόνου και όλες ξέρουμε πόσο βοηθάει αυτό στην αντιμετώπιση των ρυτίδων.

Η ιστοσελίδα Times Now δημοσίευσε μία λίστα με τροφές που ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου και άρα βοηθούν στην αντιμετώπιση των ρυτίδων.

Σύμφωνα λοιπόν με την συγκεκριμένη ιστοσελίδα πρέπει να εντάξουμε στην διατροφή μας:

Πουλερικά

Με υγιεινό τρόπο μαγειρεμένε και χωρίς πού λάδι.

Πορτοκάλια και  λεμόνια

Όχι μόνο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε  βιταμίνη C, αλά και γιατί παράγουν, κολλαγόνο.

Σκόρδο

Προσφέρει λιποϊκό οξύ και ταυρίνη, δυο ουσίες που βοηθούν να «ξαναχτιστεί» το κολλαγόνο, ενώ ταυτόχρονα είναι εξαιρετική πηγή ενώσεων θείου, που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της παραγωγής κολλαγόνου.

Λαχανικά

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρέπει να εντάξουμε στο διατροφολόγιό μας τα λαχανικά, τώρα βρήκαμε έναν επιπλέον.

Τα σκουρόχρωμα, φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι,το κατσαρό λάχανο και το μαρούλι, κόκκινα λαχανικά, όπως το παντζάρι, οι ντομάτες και η κόκκινη πιπεριά πορτοκαλί λαχανικά, όπως τα καρότα και οι γλυκοπατάτες κ.α.

Όλα τα είδη μούρων

Βατόμουρα, φράουλες, μύρτιλα,  σμέουρα και όλα τα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία πολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που γερνούν το δέρμα, ενώ ταυτόχρονα δίνουν ώθηση στο κολλαγόνο του οργανισμού.


apithano.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια