Μπάνιο στην Αττική: Οι ωραιότερες δωρεάν παραλίες

Η θερμοκρασία ξεπέρασε για τα καλά τους 40 βαθμούς Κελσίου και όλοι ψάχνουμε τρόπους να ξεφύγουμε από το χάος του κέντρου της Αθήνας. Μόνη λύση; Ένα απολαυστικό μπάνιο στις παραλίες της Αττικής.

Το ευχάριστο είναι ότι οι επιλογές μας είναι πολλές. Το δυσάρεστο, ότι για πολλές από αυτές θα αναγκαστούμε να ξοδέψουμε μπόλικα ευρώ – κυρίως αν ανήκουμε σε εκείνους που οι μόνες διαθέσιμες ημέρες τους για μπάνιο είναι το Σάββατο και η Κυριακή.
10 παραλίες, 5 δωρεάν και 5 οργανωμένες και… με τις τιμές τσιμπημένες, σας περιμένουν.
Ποια θα προτιμήσετε;
Οι free
Καβούρι

17 km μας χωρίζουν (κέντρο) από τις παραλίες Άγιος Νικόλαος και Μεγάλο Καβούρι που είναι οι αγαπημένες όσων δεν επιθυμούν να… πληρώσουν για να απολαύσουν το μπάνιο τους. Έχουν όμορφη αμμουδιά και προσφέρουν θέα σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Ποσειδώνος.
Ζούμπερι, Νέα Μάκρη
Είναι οργανωμένη και σίγουρα θα διασκεδάσετε την παραμονή σας εκεί. Απέχει ένα μόλις χιλιόμετρο από το κέντρο της Νέας Μάκρης και σας προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε σνακ, καφέ και summer sports από beach volley μέχρι καταδύσεις.
ΚΑΠΕ (Λεγραινά)
Κοντά στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, θα βρείτε μια πανέμορφη παραλία με καθαρά νερά και μικρούς κολπίσκους. Είναι ό,τι πρέπει για οικογένειες, αλλά και για ζευγάρια που αντιπαθούν την πολυκοσμία.
Λιμανάκια Βουλιαγμένης
α γνωστά «βαθιά» λιμανάκια με τα καθαρά νερά, απέχουν 20 km από το κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για μικρούς κολπίσκους που επιλέγουν οι λάτρεις της χαλάρωσης και την απόλυτης ηρεμίας. Θα τα βρείτε στον δρόμο προς Βάρκιζα.
Ψάθα, Πόρτο Γερμενό
Αν έχετε διάθεση για μια μίνι απόδραση, μια καλή επιλογή είναι η παραλία Ψάθα έκτασης 2,5 χιλιομέτρων. Ιδανική για όσους προτιμούν το βότσαλο αντί της άμμου. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά σε κοντινή απόσταση υπάρχουν ταβερνάκια με νοστιμότατο κρέας και ψάρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *