Πανσέληνος Οκτωβρίου 2017: Γιατί είναι διαφορετική από τις άλλες

Η Πανσέληνος Οκτωβρίου 2017 είναι διαφορετική από τις άλλες, γιατί είναι η «Πανσέληνος της συγκομιδής». Απόψε, αξίζει να κοιτάξουμε ψηλά και να την θαυμάσουμε…

Τι σημαίνει Πανσέληνος της συγκομιδής

Το ολόγιομο φεγγάρι του Οκτωβρίου 2017 αποτελεί και την Πανσέληνο της συγκομιδής. Με άλλα λόγια, είναι το γεμάτο φεγγάρι που «πέφτει» πιο κοντά στην πρώτη μέρα του Φθινοπώρου, για αυτό πήρε αυτό το όνομα. Παλαιότερα, οι αγρότες περίμεναν εκείνη τη μέρα ώστε να ξεκινήσουν την διαδικασία της συγκομιδής. Γιατί; Γιατί χωρίς τη βοήθεια του ηλεκτρισμού, το φως εκείνης της πανσελήνου, τούς πρόσφερε τη δυνατότητα να κάνουν την συγκομιδή τους το βράδυ. 
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που η Πανσέληνος Οκτωβρίου 2017, με άλλα λόγια, Πανσέληνος της συγκομιδής, θεωρείται τόσο μοναδική. Λίγες μέρες πριν και μετά την πανσέληνο αυτή, το φεγγάρι ανατέλλει γύρω από το ηλιοβασίλεμα. Τι σημαίνει αυτό; Το φεγγάρι βρίσκεται σε μια τροχιά, όπου ο ορίζοντας είναι καλά φωτισμένος. Σύμφωνα με το Tech Insider, αυτό το γεγονός κάνει την πανσέληνο Οκτωβρίου να φαίνεται μεγαλύτερη.
Μάλιστα, η ανατολή του φεγγαριού στο σημείο του ηλιοβασιλέματος, κάνει το φεγγάρι να παίρνει ένα εντυπωσιακό πορτοκαλί χρώμα. Πολλοί επιστήμονες δηλώνουν ότι το θέαμα μοιάζει με «μια κολοκύθα στον αέρα».

  Το Λαχανικό Που «Καίει» Διπλάσιες Θερμίδες Απ’ Όσες Δίνει!

Αφήστε μια απάντηση