Ρεγγίνα Μακέδου: Ποια η 35χρονη με καρκίνο που ξεχώρισε στο DWTS [video]

Ρεγγίνα Μακέδου

Ρεγγίνα Μακέδου

Ποια η 35χρονη με καρκίνο που ξεχώρισε στο DWTS

 

Η Ρεγγίνα Μακέδου αγαπά τη γυμναστική και τον χορό.

Η προσωπική ιστορία της Ρεγγίνας Μακέδου έγινε «μάθημα ζωής και θέλησης» μέσα από τα social media.

Η μάχη της Ρεγγίνας Μακέδου με τη λευχαιμία ενέπνευσε και έδωσε δύναμη σε όλους, αφού δεν σταμάτησε στιγμή να χαμογελά και να χορεύει.

Το μόνο που την τρομάζει στο “Dancing With The Stars” είναι μήπως σκοντάψει και πέσει κάτω!

 

 

Έτσι «συστήνεται» στο κοινό η Καβαλιώτισσα, Ρεγγίνα Μακέδου, η οποία λαμβάνει μέρος στο φετινό τηλεοπτικό show το οποίο επέστρεψε τη νέα τηλεοπτική σεζόν στο Star, εντελώς ανανεωμένο, με παρουσιάστρια την Βίκυ Καγιά, καθώς και με μια ομάδα υψηλού επιπέδου χορευτών και κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από ειδικούς του χώρου, με πολύχρονη καλλιτεχνική πορεία.

 

 

Η 35χρονη γυμνάστρια Ρεγγίνα Μακέδου από την Κάβαλα που πάσχει από λευχαιμία έχει σαρώσει τα social media με τη δύναμη και το θάρρος της.

Λίγο πριν γιορτάσει τα 35α της γενέθλια, η Ρεγγίνα Μακέδου, γυμνάστρια από την Καβάλα, νοσηλεύεται με χαμηλό αιματοκρίτη στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Εκεί θα ανακαλύψει λίγες ημέρες μετά πως πάσχει από οξεία μυελογενή λευχαιμία.

Η πρώτη της αντίδραση, όπως θα περιγράψει, ήταν άσχημη:

«Πολύ κλάμα, πολύς θυμός. Η κατάσταση ήταν περίεργη, ειδικά όταν μου είπαν ότι θα κάτσω στο νοσοκομείο για μήνες». Όταν έμαθε τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει, η ίδια ανέκτησε σταδιακά τις δυνάμεις της και αποφάσισε να αναμετρηθεί με την ασθένεια αυτή με χαμόγελο και πολύ χορό.

  Μόνος μπαμπάς θέλει να δώσει για υιοθεσία το γιο του γιατί δεν έχει…χρόνο για τον εαυτό του

Αυτό που έκανε λοιπόν ήταν να ξεκινήσει καθημερινά, είτε από το νοσοκομείο κάνοντας χημειοθεραπείες είτε από το σπίτι, να δημιουργεί σύντομα βίντεο στα οποία χόρευε, με το σύνθημα πάντα «διώχνοντας τον καρκίνο χορεύοντας» και αναγράφοντας μηνύματα αισιοδοξίας και να τα ανεβάζει στους λογαριασμούς της στο Tik Tok και το instagram.

Η ανταπόκριση ήταν απροσδόκητη. Πλέον, έχοντας φτάσει στην 97η ημέρα, έχει συγκεντρώσει πάνω από 31.000 followers ενώ λαμβάνει συνεχώς μηνύματα από ασθενείς και υποστηρικτές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

«Αφορμή για να ξεκινήσω ήταν μια φίλη μου που μου έστειλε τα βίντεο της Theia (σ.σ. γυναίκα που επίσης πάσχει από λευχαιμία και αναρτά βίντεο χορεύοντας). Από εκεί εμπνεύστηκα», αναφέρει η 35χρονη Ρεγγίνα Μακέδου.

Όπως λέει, το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι η αισιοδοξία. «Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Να μην αφήνεις τίποτα τοξικό να σε “βρομίζει”, είτε αυτό είναι καρκίνος είτε είναι ένας άνθρωπος, ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό που θέλω να περάσω είναι η υγεία, το χαμόγελο, ένας θετικός τρόπος ζωής», σημειώνει.

Μέσα από το κανάλι της, η Ρεγγίνα Μακέδου υπογραμμίζει συχνά την αξία της αιμοδοσίας παραπέμποντας όλους όσους την ακολουθούν να δίνουν αίμα -εφόσον μπορούν- και να γίνουν δότες μυελού των οστών.

 

«Είναι κάτι που μου έσωσε τη ζωή και συνεχίζει να μου τη σώζει. Χωρίς μεταγγίσεις, δεν ολοκληρώνεται η θεραπεία», λέει χαρακτηριστικά.

Το να κάνει βίντεο κάθε ημέρα δεν είναι πάντα εύκολο. Υπάρχουν ημέρες που απογοητεύεται, πονάει ή δεν αισθάνεται καλά, στη συντριπτική πλειονότητα των ημερών όμως μένει πιστή στο διαδικτυακό της «ραντεβού» χορεύοντας.

Όπως λέει εξάλλου, τα βίντεο τα ξεκίνησε για να βοηθάει τον εαυτό της καθώς περνάει πολλές ημέρες στο νοσοκομείο για θεραπείες και μάλιστα σε απομόνωση. «Είμαι απολύτως μόνη στο δωμάτιο.

  Η υπέροχη συμβουλή που με έκανε καλύτερο γονιό…

Άρα έπρεπε να βάλω ένα πρόγραμμα στον εαυτό μου και παράλληλα να είμαι δημιουργική. Δεν είναι εύκολο ούτε να μπεις σε ρουτίνα ούτε να ζεις τη μοναξιά. Αυτό που για εσάς είναι ένα 24ωρο, για εμένα είναι ένας μήνας. Είμαι 25 ημέρες μέσα στο νοσοκομείο και 7 ημέρες στο σπίτι», αναφέρει.

Το ψηφιακό αυτό ημερολόγιο χαράς και δύναμης που δημιούργησε δεν βοηθάει όμως μόνο την ίδια να παραμένει αισιόδοξη και δυνατή, αλλά έχει ήδη προσελκύσει πολλούς χρήστες των social media που την παρακολουθούν αφήνοντας σχόλια και στέλνοντας μηνύματα.

«Παίρνω μηνύματα μέσα από τα νοσοκομεία. Μου γράφουν ότι παίρνουν δύναμη από τα βίντεο. Μου στέλνουν βίντεο παιδάκια που χορεύουν αλλά και γυναίκες που ασθενούν από καρκίνο και το περνάμε μαζί.

 

 

Τους λέω ότι νιώθω το ίδιο με αυτές και αυτές σχολιάζουν ότι αφού δεν πήρε από κάτω εμένα θα προσπαθήσουν και αυτές να μην τους ρίξει την ψυχολογία.

Αντλούμε δύναμη η μία από την άλλη. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας», περιγράφει.

Όπως λέει, η κλινική της εικόνα δεν της επιβάλει να είναι ξαπλωμένη και έτσι η ίδια, πέρα από τα βίντεο, κάνει καθημερινά γυμναστική. «Ακόμα και όταν ήμουν σε οξυγόνο, και δεν μπορούσα ούτε να γυμναστώ ούτε να κάνω βίντεο, έκανα τις καθημερινές μου διατάσεις».

Η Ρεγγίνα Μακέδου εξηγεί πως προφανώς στον καρκίνο δεν είναι όλα ρόδινα και υπάρχουν ημέρες που πέφτεις ψυχολογικά, αλλά «το θέμα είναι καταλάβεις και τις ημέρες που πέφτεις πως αύριο είναι μια καινούργια ημέρα».

Η Ρεγγίνα Μακέδου ομολογεί ότι βρίσκει μεγάλη δύναμη στους ανθρώπους της που τη στηρίζουν και τη βοηθούν, στους γιατρούς της στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης που, όπως λέει, την υποστηρίζουν ψυχολογικά αλλά και τις υπέροχες νοσοκόμες που μπαίνουν πάντα με χαμόγελο στο δωμάτιο, ζωγραφίζουν τους ορούς και περνούν έστω και πέντε λεπτά από το δωμάτιο της για να μιλήσουν μαζί και να κάνουν παρέα.

  Πότε πρέπει να βγείτε αμέσως από τη θάλασσα!

 

 

gossiplife.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *