ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Ο πιο απλός και νόστιμος τρόπος να απολαύσετε αυτό το ψάρι, με μια λιτή σάλτσα αρωματισμένη από μπαχάρι και γαρίφαλο

ΥΛΙΚΑ
Για 8 άτομα

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου, ξαρμυρισμένο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 2 γαρίφαλα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό δύο μέτριων λεμονιών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σιγοβράζετε τα κρεμμύδια με ½ φλιτζάνι νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Βγάζετε τα κρεμμύδια και τοποθετείτε στον πάτο της κατσαρόλας τον μπακαλιάρο.

2. Αραδιάζετε από πάνω τα κρεμμύδια, ρίχνετε το μπαχάρι, τα γαρίφαλα, το ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε τα για 15 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας.


3. Περιχύνετε το φαγητό με το χυμό των λεμονιών και το αφήνετε να πάρει μία ακόμη βράση. Σερβίρετε ζεστό σε βαθιά πιάτα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν το αφήσετε να κρυώσει, θα έχετε ένα είδος ψαροπηχτής που μπορεί να καταναλωθεί και παγωμένη.

  Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας στην Άνδρο: Ο τόπος που εμφανίστηκε η Αγία

Αφήστε μια απάντηση