Τι λέει για τον χαρακτήρα σου η δουλειά που μισείς να κάνεις στο σπίτι;

Τι λέει για τον χαρακτήρα σου η δουλειά που μισείς να κάνεις στο σπίτι

Τι λέει για τον χαρακτήρα σου η δουλειά που μισείς να κάνεις στο σπίτι

 

Αγγαρεία και λαχτάρα; Κι όμως: η λιγότερη αγαπημένη σας δουλειά του σπιτιού λέει πολλά για το χαρακτήρα σας!

Συνηθίζετε να αναβάλετε για κάποια στιγμή στο αόριστο μέλλον το δίπλωμα των ρούχων ή ανήκετε σε εκείνους που προτιμάτε να βλέπετε τα πιάτα να κάνουν κατάληψη στο νεροχύτη σας παρά να τα πλύνετε;

Αυτό που εσείς λέτε ότι είναι η «χειρότερη δουλειά του σπιτιού», εμείς το αντιμετωπίζουμε ως δείγμα του χαρακτήρα σας. Τι εννοούμε; Κάντε το ακόλουθο κουίζ και θα καταλάβετε!

Μισείτε να: Αδειάζετε το κάδο σκουπιδιών

Μάλλον είστε: Πολύ αγχωμένοι! Σίγουρα δεν αποτελεί την πιο ευχάριστη δουλειά του σπιτιού αλλά παραμένει η πιο εύκολη και γρήγορη! Αν λοιπόν πιάνετε τον εαυτό σας να αναβάλλει τις δύο μικρές και απλές κινήσεις που απαιτούνται για να αδειάσει ο γεμάτος κάδος σκουπιδιών, αυτό μάλλον σημαίνει ότι είστε πολύ, μα πολύ αγχωμένοι.

 

Για την ακρίβεια νιώθετε τόσο πελαγομένοι που προτιμάτε να ανέχεστε τις άσχημες και όχι-και-τόσο-υγιεινές- μυρωδιές που αναδύονται από τα σκουπίδια σας από το να τα ξεφορτωθείτε. Η λύση είναι μια: ορίστε συγκεκριμένες ημέρες για αυτήν την δουλειά.

 

Τι λέει για τον χαρακτήρα σου η δουλειά που μισείς να κάνεις στο σπίτι;

Προτιμήστε τους κάδους με πεντάλ για να μη βάζετε χέρι… στα σκουπίδια!

 

Μισείτε να: Καθαρίσετε τη μπανιέρα ή την ντουζιέρα

Μάλλον είστε: Αυθόρμητος τύπος! Σας αρέσει να ζείτε τη στιγμή και το παρόν χωρίς κάποιο πρόβλημα να σας βαραίνει. Τα αποτελέσματα αυτής της χαλαρής φιλοσοφίας μπορεί να είναι τέλεια για την προσωπική σας αυτοεκπλήρωση αλλά όχι για την μπανιέρα σας.

  Τα 2 Μεγάλα Λάθη που Κάνετε Όταν Καθαρίζετε το Σπίτι σας

 

Κι αυτό γιατί όσο η τελευταία ζει στο παρόν, τόσο περισσότερα άλατα γεμίζει και τόσο περισσότερο βακτήρια θρέφει και προσελκύει. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα προσπεράσετε την ντουζιέρα σας, ζήστε στη στιγμή και καθαρίστε την επί τόπου. Η αυτοεκπλήρωση μπορεί να περιμένει… μερικά λεπτά.

 

μπανιερα

Σας αρέσει να κάνετε μπάνιο αλλά όχι να το καθαρίζετε; Είστε βαθιά αυθόρμητος τύπος!

 

Μισείτε να: Πρέπει να βάλετε τάξη στην ντουλάπα σας

Μάλλον είστε: Υπερβολικά αισιόδοξοι! Κάθε φθινόπωρο και κάθε άνοιξη ορκίζεστε ότι θα οργανώσετε την ντουλάπα σας τόσο τέλεια, συγκλονιστικά και απίστευτα που θα κάνετε την αποθήκευση των εποχιακών ρούχων και αξεσουάρ… παιχνιδάκι!

 

Μόνο που ο όρκος (και ο ενθουσιασμός που τον συνοδεύει) κρατάει για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο! Το αποτέλεσμα; Τα σακάκια που έχετε αγοράσει για τα επαγγελματικά ραντεβού σας κρέμονται πάνω από τα casual ρούχα που φοράτε στον κυριακάτικο καφέ με τους φίλους σας, ενώ δεν θυμάστε πού είδατε τελευταία φορά τα αγαπημένα σας αθλητικά παπούτσια.

 

Η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία, τάξη και αναδιοργάνωση. Αφιερώστε λοιπόν μερικές ώρες κάθε μέρα για να ανασυνταχτείτε.

 

Τι λέει για τον χαρακτήρα σου η δουλειά που μισείς να κάνεις στο σπίτι;

Μια άτακτη ντουλάπα υποδηλώνει πολύ ενθουσιασμό για το τίποτα.

 

Τι λέει για τον χαρακτήρα σου η δουλειά που μισείς να κάνεις στο σπίτι

Μισείτε να: Πλένετε τα πιάτα

Μάλλον είστε: Δημιουργικός τύπος! Στην κουζίνα μεταμορφώνεστε σε master chef αλλά στο διάβα σας αφήνετε βρώμικα πιάτα, κατσαρόλες και τηγάνια.

 

Ναι, έχετε δίκιο δεν πρέπει να πέφτει σε εσάς, έναν καλλιτεχνικό γίγαντα, ένα μάγο της κουζίνας, η ποταπή δουλειά της καθαριότητάς τους αλλά μέχρι να βρείτε κάποιον sous chef είναι καλύτερο να μη μετατρέψετε την κουζίνα σας από εστία πολυτέλειας και δημιουργικότητας σε εστία… μικροβίων.

 

Η λύση; Μάθετε να πλένετε τα αντικείμενα που δε χρειάζεστε όσο μαγειρεύετε. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά αυτό το μικρό tip θα σας βοηθήσει!

 

  Βάλτε Μια Κάλτσα Με Φύλλα Στο Πλυντήριο Και Δείτε Τι Θα Συμβεί!

πιατα κουζινα

Βρώμικος νεροχύτης=δημιουργική σκέψη.

 

Μισείτε να: Διπλώνετε τα φρεσκοπλυμένα σεντόνια και ρούχα σας

Μάλλον είστε: Πραγματιστής! Μπορεί να λατρεύετε να βάζετε πλυντήριο ή να πλένετε στο χέρι αλλά δεν αντιμετωπίζετε με την ίδια θέρμη εκείνη τη στιγμή που πρέπει να διπλώσετε τα ρούχα και τα σεντόνια σας.

 

Και η λογική σας έχει μια βάση: γιατί να μπείτε στον κόπο αφού θα τσαλακωθούν, θα ξαναλερωθούν και θα ξαναπλυθούν; Σε ένα τέλειο κόσμο, δε θα χρειαζόταν να μπείτε σε αυτή την μάταιη διαδικασία γιατί αντί για συρταριέρες, το σπίτι σας θα ήταν γεμάτο με μεγάλες και ευρύχωρες ντουλάπες με άπειρες κρεμάστρες.

 

γραφειο ντουλαπα

Σε έναν τέλειο κόσμο, τα ρούχα θα χρειάζονταν μόνο κρέμασμα-όχι δίπλωμα.

 

Μισείτε να: Καθαρίζετε τους αρμούς στα πλακάκια

Μάλλον είστε: Ανεκτικοί με τη διαφορετικότητα! Από μακριά το μπάνιο σας λάμπει και αυτό σας φτάνει και σας περισσεύει. Αλλά όσο πηγαίνετε πιο κοντά, αντιλαμβάνεστε την υγρασία και τη μούχλα που συσσωρεύεται ανάμεσα στα πλακάκια του.

 

Μπορεί αυτή η μικρή «λεπτομέρεια» καμιά φορά να σας χαλάει την εικόνα…spa που θέλετε να εκπέμπει το μπάνιο σας αλλά δεν σας ενοχλεί σε βαθμό που δεν την αντέχετε. Άλλωστε, φροντίζετε να το καθαρίζετε όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο.

 

Τι λέει για τον χαρακτήρα σου η δουλειά που μισείς να κάνεις στο σπίτι;

Από μακριά φαίνεται καθαρό, σωστά;

 

Μισείτε να: Ξεσκονίζετε

Μάλλον είστε: Ρεαλιστές! Υπάρχουν δύο πράγματα στην καθημερινότητα κάθε ανθρώπου που είναι μάταιο να προσπαθούμε να αποφύγουμε: οι φόροι και… η σκόνη.

 

Για αυτό λοιπόν και το ξεσκόνισμα σας φαίνεται μια δουλειά μάταιη και περιττή αφού τα αποτελέσματά της διατηρούνται για λίγα μόνο λεπτά. Στη θέση του, προτιμάτε να κάνετε κάποια άλλη, πιο ουσιαστική δουλειά του σπιτιού όπως είναι να οργανώσετε τη ντουλάπα σας ή να βάλετε σε τάξη το γραφείο σας. Δε θα διαφωνήσουμε μαζί σας για τη ματαιότητά του.

 

Μην ξεχνάτε όμως τη βασικότατη χρησιμότητά του. Για αυτό, πιάστε (το) ξεσκονόπανο τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

 

  Τεστ προσωπικότητας: Το ζώο που βλέπετε πρώτο αποκαλύπτει τον χαρακτήρα σας! Αν είναι το λιοντάρι τότε...

Τι λέει για τον χαρακτήρα σου η δουλειά που μισείς να κάνεις στο σπίτι;

«Ναι» στα φυτά. «Όχι» στο βαθύ ξεσκόνισμα.

 

Μισείτε να: Βάζετε ηλεκτρική σκούπα

Μάλλον είστε: Καλλιτεχνική φύση! Σε αντίθεση με τους τελειομανείς και τους λάτρεις της καθαριότητας δεν σας αρέσει καθόλου ο ήχος της σκούπας ούτε η ατέρμονη κίνηση «μπρος-πίσω» που επιβάλλει η χρήση της.

 

Αντί για αυτή την εκνευριστική και θορυβώδη δουλειά του σπιτιού θα προτιμούσατε έναν καφέ με τους φίλους σας, να πάτε για τρέξιμο ή απλά να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο. Σας καταλαβαίνουμε αλλά καθαρό σπίτι χωρίς σκούπα δεν γίνεται.

 

ηλεκτρικη σκουπα

Ωραία η σκούπα αλλά πιο ωραίο το άραγμα στον καναπέ σας.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *