7 Χρήσιμα Κόλπα για την Κουζίνα

7 Χρήσιμα Κόλπα για την Κουζίνα

7 Χρήσιμα Κόλπα για την Κουζίνα

 

Αυτά τα απλά κόλπα για την κουζίνα θα σας βοηθήσουν να επιταχύνετε τη διαδικασία μαγειρέματος, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Να είστε προσεκτικοί όταν κόβετε κουτιά αναψυκτικού. Οι άκρες μπορεί να είναι επικίνδυνες όταν δεν τις χειρίζεστε προσεκτικά!

 

Μπέικον στο φούρνο

Αν δεν έχετε φτιάξει ακόμα μπέικον στο φούρνο, ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε! Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C και κρεμάστε τις φέτες μπέικον πάνω στη σχάρα του φούρνου.

Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάλτε το στο χαμηλότερο σημείο του φούρνου για να μαζέψει το λίπος που μπορεί να στάξει από το μπέικον. Βάλτε τη σχάρα στο φούρνο και ψήστε το μπέικον για 10-15 λεπτά.

 

Μίνι τηγανητά αυγά

Μπορείτε να μετατρέψετε ένα αυγό σε πολλά μίνι τηγανητά αυγά. Ξεκινήστε παγώνοντας ένα ωμό αυγό, στη συνέχεια ξεφλουδίστε το και κόψτε το σε φέτες.

Τηγανίστε τις φέτες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και θα έχετε τέλεια μίνι τηγανητά αυγά σε χρόνο μηδέν!

7 Χρήσιμα Κόλπα για την Κουζίνα

 

Γρήγορο πάγωμα καφέ

Τίποτα δεν καταστρέφει ένα πρωινό όπως ένα καμένο στόμα από έναν καυτό καφέ.

Για να το αποφύγετε τοποθετήστε μερικά κουταλάκια του γλυκού στην κατάψυξη και χρησιμοποιήστε 2 από αυτά για να ανακατέψετε τον ζεστό καφέ πριν πιείτε την πρώτη γουλιά. Τώρα μπορείτε να τον απολαύσετε αμέσως, χωρίς τον κίνδυνο να κάψετε τη γλώσσα σας!

 

7 Χρήσιμα Κόλπα για την Κουζίνα

Βράστε σακουλάκια με ρύζι με εύκολο τρόπο

Έχετε βαρεθεί να ψαρεύετε το σακουλάκι με ρύζι από το βραστό νερό; Υπάρχει πιο εύκολος τρόπος!

Περάστε τη θηλιά από το σακουλάκι μέσα από τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας και τοποθετήστε την πάνω στην κατσαρόλα με το βραστό νερό. Τώρα μπορείτε εύκολα να σηκώσετε το ρύζι από την κατσαρόλα χωρίς να καείτε!

  Το φρούτο που μπορεί να κάνει τις κατσαρόλες σαν καινούριες

Βράστε σακουλάκια με ρύζι με εύκολο τρόπο

 

Τεμαχισμός λαχανικών

Μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικό όταν κόβετε λαχανικά και οι φέτες κολλάνε στο πλάι του μαχαιριού.

Χρησιμοποιήστε διαφανή ταινία για να κολλήσετε μια οδοντογλυφίδα στη λεπίδα για να δημιουργήσετε μια μικρή ράχη. Το κόψιμο των λαχανικών θα είναι πολύ πιο εύκολο και τίποτα δεν θα κολλήσει στη λεπίδα!

 

Τρίφτης λαχανικών

Εάν δεν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για την προετοιμασία των λαχανικών σας, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να φτιάξετε τα εργαλεία μόνοι σας.

Για έναν τρίφτη λαχανικών, χρησιμοποιήστε ένα κοπίδι για να κόψετε προσεκτικά το καπάκι ενός άδειου κουτιού αναψυκτικού και να ανοίξετε πολλές τρύπες στο πλάι. Γυρίστε το κουτάκι ανάποδα και είστε έτοιμοι να τρίψετε τα λαχανικά. Για λωρίδες, κόψτε το καπάκι και κάντε μια σχισμή στον πάτο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να στρίψετε το λαχανικό της επιλογής σας στη σχισμή. Οι λωρίδες λαχανικών θα βγουν μαγικά από το κάτω μέρος του κουτιού αναψυκτικού!

7 Χρήσιμα Κόλπα για την Κουζίνα

 

DIY κουπ-πατ

Κόψτε ένα άδειο κουτί αναψυκτικού οριζόντια σε δαχτυλίδια. Λυγίστε τα δαχτυλίδια σε όποια σχήματα χρειάζεστε, όπως καρδιές, κύκλους ή αστέρια, και χρησιμοποιήστε τα για να κόψετε τη ζύμη μπισκότων.

 

πηγή φωτό

toftiaxa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *