6 Απλά Bήματα για να Αποκτήσετε μια Αστραφτερή Κουζίνα

 

6 Απλά Bήματα για να Αποκτήσετε μια Αστραφτερή Κουζίνα

6 Απλά Bήματα για να Αποκτήσετε μια Αστραφτερή Κουζίνα

 

Η κουζίνα απαιτεί συχνό καθάρισμα και πολλοί από εσάς σίγουρα σπαταλάτε πολύ χρόνο σε καθημερινή βάση γι’ αυτή τη δουλειά.

Ωστόσο υπάρχει τρόπος να τελειώσετε πιο γρήγορα. Όχι δεν θα κάνετε πασαλείμματα, ούτε μαγικά. Απλά θα χρειαστεί να ακολουθήσετε έξι συγκεκριμένα βήματα που θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας χαρίσουν μια αστραφτερή κουζίνα!

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:

 

6 Απλά Bήματα για να Αποκτήσετε μια Αστραφτερή Κουζίνα

 

Συμμαζέψτε τον πάγκο και το τραπέζι:

Ο νούμερο ένα λόγος που κάνει την κουζίνα να δείχνει βρώμικη και ανοργάνωτη είναι η ακαταστασία. Πάρτε ό,τι πιάτο και συσκευή υπάρχει πάνω στον πάγκο και το τραπέζι και βάλτε τα πίσω στη θέση τους ή πλύντε τα αν έχουν βρωμίσει. Κανένας δεν θέλει να τρώει πάνω σε βρώμικο τραπεζομάντηλο, ούτε να σκουπίζει τα χέρια του σε μια πετσέτα γεμάτη σκόνη και λεκέδες από φαγητά.

 

Σκουπίστε και απολυμάνετε τις επιφάνειες:

Πάρτε ένα πανί και ένα ήπιο αντισηπτικό καθαριστικό και σκουπίστε όλες τις επιφάνειες από τον πάγκο μέχρι και τα ντουλάπια και το ψυγείο. Προσπαθήστε να είστε όσο πιο σχολαστικοί γίνεται γιατί όποιο σημείο παραβλέπετε μετατρέπεται σε εστία μικροβίων.

 

Καθαρίστε καλά τον νιπτήρα:

Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή ένα σφουγγάρι, το υγρό καθαριστικό και τρίψτε καλά τον νιπτήρα και την μπαταρία. Ξεβγάλτε με άφθονο νερό για να ξεπλυθεί καλά. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χημικό καθαριστικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα και ξύδι.

 

Καθαρίστε τα μάτια της κουζίνας:

Υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για τα μάτια της κουζίνας, που απομακρύνουν τα λάδια και τις πιτσιλιές που πέφτουν κατά το μαγείρεμα, όμως μπορείτε πάντα να επιλέξετε και τη πιο φυσική μέθοδο. Πάρτε ένα άδειο μπουκάλι με σπρέι ή ένα μπολ και ρίξτε μέσα νερό με σόδα. Βουτήξτε στο μίγμα ένα καθαρό πανί και σκουπίστε καλά τις επιφάνειες αυτές.

  Βάζει Πάντα Κρεμμύδια στην Κατάψυξη. Ο Λόγος; Θα σας Ενθουσιάσει Μαζί με άλλα 12 Έξυπνα Κόλπα Που Θα Σου Λύσουν Τα Χέρια!

 

Σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα το πάτωμα:

Το πάτωμα της κουζίνας βρωμίζει εύκολα με τα ψίχουλα και τα φαγητά που πέφτουν σε αυτό όταν τρώμε αλλά και όταν προετοιμάζουμε τα γεύματά μας. Για να μην τα πατάτε και τα μεταφέρετε σε όλο το σπίτι καλό είναι να βάζετε τακτικά σκούπα και να σφουγγαρίζετε το πάτωμά σας.

 

Απομακρύνετε από την κουζίνα τα αντικείμενα που χρησιμοποιήσατε για να την καθαρίσετε:

Μόλις τελειώσετε με το καθάρισμα, πάρτε όλα όσα χρησιμοποιήσατε και επιστρέψτε τα πίσω στις θέσεις τους. Μην κάνετε το λάθος να τα καταχωνιάσετε μέσα στα ντουλάπια και τα συρτάρια γιατί θα δημιουργήσετε πάλι ακαταστασία και δεν θα θυμάστε πού τα αφήσατε όταν τα χρειαστείτε ξανά.

Βρείτε μια σταθερή θέση (αν δεν έχετε ήδη)για τα καθαριστικά σας προϊόντα για να παραμένουν καλά οργανωμένα και τακτοποιημένα.

Όσο πιο τακτικά καθαρίζετε την κουζίνα σας τόσο το καλύτερο διατηρείτε τον χώρο σας καθαρό με ελάχιστα μικρόβια.

 

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *