Τρία ροφήματα για να ξεφουσκώσει η κοιλιά σας

Τρία ροφήματα για να ξεφουσκώσει η κοιλιά σας

Αισθάνεστε φούσκωμα μετά το βραδινό σας; 

Και ξέρετε ότι δεν γίνετε να πάτε για ύπνο με πρησμένη κοιλιά, γιατί δεν θα κοιμηθείτε καλά. 

Αλλά τι να κάνετε;

Χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, όπως την πιπερόριζα, το λεμόνι, ή το αγγούρι, μπορείτε να λυτρωθείτε από αυτό το φούσκωμα και να κοιμηθείτε ήσυχα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τα τρία πιο κάτω τονωτικά ροφήματα, τα οποία προτείνει το health.com, θα βοηθήσουν την κοιλία σας να ξεφουσκώσει.

Ρόφημα με ιβίσκο και πιπερόριζα

Θα χρειαστείτε: 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα άνθη ιβίσκου, 1 κομμάτι φρέσκια πιπερόριζα πάχους 2,5 εκατοστών (αποφλοιωμένο και τριμμένο), ½ κουταλιά του γλυκού μέλι.

Πώς θα το φτιάξετε: Τοποθετήστε τα άνθη του ιβίσκου και την πιπερόριζα σε μια μεγάλη κούπα. Προσθέστε 2 φλιτζάνια βραστό νερό και καλύψτε την κούπα για 10 λεπτά. Στραγγίστε το ρόφημα και πρόσθεσε το μέλι.

Γιατί σας βοηθά: Η πιπερόριζα έχει αντιφλεγμονώδη δράση χάρη σε σύνθετες ουσίες που περιέχει (τζιντζερόλες). Επίσης, διευκολύνει την πέψη ώστε να αποτρέψει τα αέρια, άρα και το φούσκωμα στην κοιλιά. Από την άλλη, ο ιβίσκος παρέχει πολυφαινόλες που «ηρεμούν» το πεπτικό. Τέλος, το μέλι έχει αντιβακτηριδιακή δράση και επίσης θα δώσει γεύση στο ρόφημα σας.

Ρόφημα με μαϊντανό, μάραθο και λεμόνι

Θα χρειαστείτε: ¼ του φλιτζανιού φύλλα μαϊντανού, 1 κουταλιά του γλυκού σπόρους μάραθου, 1 φέτα λεμόνι χωρίς τα σπόρια, ¼ της κουταλιάς του γλυκού μέλι.

Πώς θα το φτιάξετε: Βάλτε σε ένα μπολ τον μαϊντανό και το μάραθο. Προσθέστε τον χυμό του λεμονιού και περίπου 240 ml ζεστό νερό. Καλύψτε το μπολ για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίστε το ρόφημα σε μια κούπα. Προσθέστε το μέλι και απολαύστε το ρόφημά σας σε θερμοκρασία δωματίου ή και κρύο.

  Kαθαρισμός του αίματος με παντζάρια

Γιατί σας βοηθά: Ο μαϊντανός εξουδετερώνει βλαβερά βακτήρια, το μάραθο ανακουφίζει από τις κράμπες στην κοιλιά, και το λεμόνι έχει αντιφλεγμονώδη δράση.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ρόφημα με αγγούρι και δυόσμο

Θα χρειαστείτε: 3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, 1 μικρό αγγούρι (περίπου 200 γραμμάρια) χωρίς τη φλούδα του, μία πρέζα χοντρό αλάτι.

Πώς θα το φτιάξετε: Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μαζί με 4 φλιτζάνια κρύο νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίστε το μείγμα και σερβίρετε το σε ένα ποτήρι.


Γιατί σας βοηθά: 

Τόσο το αγγούρι όσο και η μέντα έχουν αναζωογονητική δράση και σε βοηθούν να αντιμετωπίσεις φλεγμονές στο στομάχι.

Επίσης, μελέτες δείχνουν ότι η μέντα ανακουφίζει από τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου λόγω της δράσης της ενάντια στις φλεγμονές που εκδηλώνονται κατά μήκος του πεπτικού σωλήνα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *