7 Σημαντικοί Λόγοι Για Να Τρώτε Μπρόκολο Κάθε Μέρα

Τρώτε Μπρόκολο

7 Σημαντικοί Λόγοι Για Να Τρώτε Μπρόκολο Κάθε Μέρα

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και μέταλλα που έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το πεπτικό, το καρδιαγγειακό και το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ είναι σε θέση να αποτρέψει φλεγμονώδεις ασθένειες, ακόμη και τον καρκίνο.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όπως και τα υπόλοιπα σταυρανθή λαχανικά (κουνουπίδι, λάχανο κ.λπ.), έχει μεγάλη σημασία στην πρόληψη πολλών τύπων καρκίνου, όπως: καρκίνου του μαστού, του προστάτη, του παχέος εντέρου κ.λπ.

Περιέχει υψηλό ποσοστό αντιοξειδωτικών, καθυστερώντας τη γήρανση των κυττάρων, άρα και του δέρματός μας.

Είναι καλό για την υγεία των ματιών, βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος, αποτρέπει την οστεοπόρωση, ρυθμίζει τη χοληστερόλη.

Είναι μια καλή πηγή ασβεστίου (ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία των οστών), μειώνει τη χρόνια φλεγμονή, αποτρέπει τον διαβήτη κ.λπ.

Πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον τρία φλιτζάνια την εβδομάδα, ελάχιστα μαγειρεμένα.

ΜΠΡΟΚΟΛΟ | 7 Σημαντικά Οφέλη Για Την Υγεία

1. Μειώνει τη χοληστερόλη

Το μπρόκολο είναι μια τροφή πλούσια σε διαλυτές ίνες που δεσμεύεται στη χοληστερόλη του αίματος, καθιστώντας ευκολότερη την εξάλειψή της από το συκώτι. Με τον τρόπο αυτό, βοηθά στη διατήρηση των ελεγχόμενων επιπέδων χοληστερόλης στο σώμα.

2. Αποτρέπει την καρδιαγγειακή νόσο

Εκτός από τη μείωση της χοληστερόλης, το μπρόκολο ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία και επομένως είναι σε θέση να διατηρεί την αρτηριακή πίεση υπό έλεγχο. Επιπλέον, περιέχει σουλφοραφάνη, μια ουσία με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που προλαμβάνει την εμφάνιση αλλοιώσεων στα αιμοφόρα αγγεία και την ανάπτυξη ασθενειών στις στεφανιαίες αρτηρίες.

3. Διευκολύνει την πέψη

Το μπρόκολο είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, καθώς η πλούσια σύνθεσή του σε σουλφαραφάνη βοηθά στη ρύθμιση των ποσοτήτων βακτηρίων στο στομάχι, αποτρέποντας την εμφάνιση έλκους ή γαστρίτιδας.

  Πολύχρονος/η και ευτυχισμένος/η. Eυχές σε εικόνες....giortazo.gr


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

4. Αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό που περιέχει περίπου 1 γραμμάριο ινών ανά 10 θερμίδες και, ως εκ τούτου, αποτελεί εξαιρετικό φυσικό φάρμακο για τη βελτίωση της λειτουργίας του εντέρου και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

5. Προστατεύει τα μάτια

Η λουτεΐνη που υπάρχει στο μπρόκολο βοηθά στην προστασία των ματιών από την ωχρά κηλίδα και την ανάπτυξη καταρράκτη, προβλήματα που προκαλούν θολή όραση, ειδικά στους ηλικιωμένους.

6. Αποτρέπει προβλήματα των αρθρώσεων

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό με εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής των αρθρώσεων και μπορεί να καθυστερήσει την ανάπτυξη οστεοαρθρίτιδας.

7. Αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε σουλφοραφάνη και ινδόλη-3-καρβινόλη, ουσίες που δρουν ως αντιοξειδωτικά, συμβάλλοντας στην πρόληψη διαφόρων ειδών καρκίνου, ιδιαίτερα του στομάχου και του εντέρου.

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *