Η ευεργετική χρήση του αμυγδαλέλαιου στο πρόσωπο

Η ευεργετική χρήση του αμυγδαλέλαιου στο πρόσωπο

Το αμυγδαλέλαιο αποτελεί ένα πολύ ευεργετικό έλαιο τόσο για την επιδερμίδα του προσώπου, όσο και για τις βλεφαρίδες, τα φρύδια και τα χείλη. Δείτε παρακάτω τη χρήση του για λαμπερό, καθαρό και όμορφο δέρμα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

1. Εφαρμόζοντας αμυγδαλέλαιο κάθε βράδυ στην περιοχή κάτω από τα μάτια και αφήνοντας το να δράσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μπορείτε να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους. Παράλληλα μάλιστα, καταπολεμάτε και τις ρυτίδες, αφού είναι γνωστό πως έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.

2. Δημιουργήστε ένα φυσικό ντεμακιγιάζ, ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος αναμειγνύοντας νερό ή ροδόνερο με αμυγδαλέλαιο σε ίσες αναλογίες. Το μείγμα αυτό ανοίγει τους πόρους και αφαιρεί κάθε ίχνος μακιγιάζ, ακόμη και την αδιάβροχη μάσκαρα. Παράλληλα, αποτρέπει την εμφάνιση ακμής. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε το αμυγδαλέλαιο και μόνο του για να ξεβαφτείτε.

3. Το αμυγδαλέλαιο έχει ενυδατικές και αντιγηραντικές ιδιότητες και καθυστερεί τα σημάδια γήρανσης. Ανανεώνει τα κύτταρα της επιδερμίδας, συσφίγγει τους πόρους και μειώνει τα σημάδια, κάνοντας το πρόσωπο να φαίνεται νεότερο και πιο λαμπερό.

Μάλιστα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε βιταμίνες Α, Β και Ε διατηρεί την υγρασία της επιδερμίδας. Απλώστε λοιπόν μια μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου σε όλο το πρόσωπο και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά. Έπειτα, ξεπλύνετε το πολύ καλά με χλιαρό προς κρύο νερό και βάλτε την ενυδατική κρέμα σας.

4. Εφαρμόστε ένα μείγμα αμυγδαλέλαιου με λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου τεϊόδεντρου επάνω στα σπυράκια για την αντιμετώπιση τους.

5. Φτιάξτε μια κεραλοιφή με αμυγδαλέλαιο για να διώξετε τις πανάδες. Βρείτε εδώ τη συνταγή για την κεραλοιφή για πανάδες

  Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη Χρόνια Πολλά!!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

6. Κάντε απολέπιση με ένα μείγμα από 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Με αυτό τον τρόπο φεύγουν τα νεκρά κύτταρα και τα σπυράκια.

7. Αντιμετωπίστε την θαμπή επιδερμίδα μετά από το ξενύχτι εφαρμόζοντας λίγο αμυγδαλέλαιο.

8. Για απαλά και σαγηνευτικά χείλη αντί για βούτυρο κακάο ή βαζελίνη εφαρμόστε λίγο αμυγδαλέλαιο. Εναλλακτικά φτιάξτε μια πάστα από μέλι και αμυγδαλέλαιο και εφαρμόστε την για να απαλλαγείτε από τα σκασμένα χείλη. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το συγκεκριμένο μείγμα σε ένα βαζάκι και να το χρησιμοποιείτε όποτε χρειάζεται.

9. Αν θέλετε να αποκτήσετε πυκνές, δυνατές και όμορφες βλεφαρίδες δεν έχετε παρά να εφαρμόζετε στα βλέφαρα σας αμυγδαλέλαιο κάθε βράδυ με μια μπατονέτα. Είναι το ίδιο αποτελεσματικό με το καστορέλαιο.

10. Όπως με τις βλεφαρίδες, έτσι και με τα φρύδια, το αμυγδαλέλαιο τα θρέφει, τα δυναμώνει και τα κάνει πιο πυκνά.

11. Αν τα πινέλα του μακιγιάζ σας γίνονται άγρια και σκληρά μετά το πλύσιμο, δοκιμάστε να εφαρμόσετε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιου. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *