Stop στη λιγούρα με πέντε τρόπους

Stop στη λιγούρα με πέντε τρόπους

Ένα κείμενο για όσους έχουν μονίμως την πόρτα ανοιχτή. Του ψυγείου.

Άπειρες είναι οι φορές που γυρνάς στο σπίτι πτώμα από το γραφείο ή το γυμναστήριο, με αποτέλεσμα να κάνεις ευθεία καταδρομική στο ψυγείο, το οποίο σε χρονικό ορίζοντα 15 νανοσεκόντ έχεις αδειάσει πλήρως με πέντε μόλις μπουκιές.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σε έπιασε λιγούρα πάλι και δεν μπόρεσες να κοντρολάρεις την όρεξή σου, παρόλο που έχεις βάλει στόχο να αδυνατίσεις.

Κι όμως, όσο άνιση και αν μοιάζει η μάχη με το στομάχι σου υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσεις.

1. Δεν έχει φαγητό μετά το γυμναστήριο; Κακώς

Δεν χρειάζεσαι εμάς να σου το πούμε, αλλά εφόσον καταναλώνεις ενέργεια χρειάζεσαι και εφόδια για να τη διατηρείς. Μετά την άσκηση η λιγούρα είναι δεδομένη αλλά θα πρέπει να τη διαχειριστείς με σωστό τρόπο.

Αν όμως κάνεις το λάθος και παραβλέψεις την πείνα σου, τότε φίλε μου έχεις πρόβλημα. Διότι η λιγούρα θα σου χτυπήσει άπειρες φορές την πόρτα και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από πριν, και να είσαι σίγουρος πως σε κάποια από αυτές τις επιδρομές της δεν θα της αντισταθείς.

Επομένως τρώγε μετά την άσκησή σου (αλλά με μέτρο), προκειμένου να γλιτώσεις μελλοντικές ζημιές.

2. «Αν δεν τρως, χάνεις κιλά». Μπαρούφες φίλε…


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε είναι να κάνουμε skip γεύματα. Αυτό όμως που ξεχνάμε είναι ότι τρώγοντας εκτός από την όρεξη, ενεργοποιείται και ο μεταβολισμός.

Καλά θα κάνεις λοιπόν να βγάλεις εντελώς από το μυαλό σου το ότι δίαιτα σημαίνει «δεν τρώω», όπως επίσης άλλο είναι το «τρώω προσεκτικά» και άλλο «διαλύω τον μεταβολισμό μου». Δεν είναι ανάγκη να φας κανονικό γεύμα άλλωστε. Και ένα φρουτάκι θα την κάνει τη δουλειά του.

  Happy Birthday gif

3. Πολλά γεύματα μέσα στη μέρα

Ως συνέχεια των όσων λέγαμε παραπάνω, είναι σημαντικό να διατηρείς μια ρουτίνα και στο φαγητό σου. Δεν λέω ότι ντε και καλά κάθε μέρα πρέπει να τρως τα ίδια, αλλά να υπάρχει ως σταθερά στο πρόγραμμά σου να τρέφεσαι συγκεκριμένες ώρες από μικρές ποσότητες.

Το ιδανικό είναι να φτάσεις τα πέντε γεύματα τη μέρα. Με μικρές ποσότητες την κάθε φορά που θα τρως θα δεις πως εκτός από αδυνάτισμα, θα εξαφανιστεί και η λιγούρα.

4. Το πρωινό είναι το ΑΛΦΑ και το ΩΜΕΓΑ

Είναι η μόνη περίοδος της ημέρας που μπορείς θεωρητικά να το παρακάνεις λίγο. Το πρωί φάε σαν βασιλιάς, μην σε ανησυχεί, θα κάψεις ό,τι καταπιείς (φτάνει να μην πάρεις 3000 θερμίδες). 

Ο οργανισμός σε παρακαλεί να του δώσεις εφόδια προκειμένου να αντέξει τη δύσκολη συνέχεια, και εσύ οφείλεις να του το δώσεις. Άσε που δεν θα ‘χει πολλές απαιτήσεις την υπόλοιπη μέρα…

5. Τα πάντα είναι θέμα μυαλού

Όλα από αυτό ξεκινάνε. Επομένως αν πραγματικά θες να μην τρως σαν βόδι, δεν θα το κάνεις. Επειδή όμως το μυαλό μας παίζει παιχνίδια, πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος να αποφύγεις δύσκολες καταστάσεις. 

Ιδιαίτερα όταν έρχεσαι σε συναισθηματική φόρτιση, πρώτος επισκέπτης είναι η ανάγκη για να κάνεις κάτι προκειμένου να περάσει η ώρα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οπότε οι εύκολες επιλογές σου είναι, ή το τσιγάρο ή η μάσα παρότι δεν πεινάς. Επειδή δεν σου προτείνουμε τίποτα από τα δύο, το μόνο που σου πούμε είναι να απλά να κάνεις κάτι που να μην είναι επιβλαβές για τον οργανισμό σου. Πήγαινε καμιά βόλτα, κάνε κάνα push up, πάρε τηλέφωνο κάνα φιλαράκι στην τελική.

  8 Νοεμβρίου 🌹🌹🌹Χρόνια Πολλά Ταξιάρχης, Ταξιαρχούλα....giortazo.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση