Ο ύπνος κάτω από 6 ώρες αυξάνει το βάρος

Ο ύπνος κάτω από 6 ώρες αυξάνει το βάρος

Ο ύπνος κάτω από 6 ώρες αυξάνει το βάρος

 

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Leeds στην Αγγλία, σε 1.615 ενήλικες διαπίστωσε ότι όσοι δεν κοιμούνται αρκετές ώρες ζύγιζαν πολύ περισσότερο σε σχέση με αυτούς που συμπλήρωναν 7 με 9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα The Sun, οι ανεπαρκείς ώρες ύπνου οδηγούν σε μειωμένα επίπεδα λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας στο αίμα τα οποία είναι αυτά που βοηθούν την καρδιά σας να μένει υγιής.

«Διαπιστώσαμε ότι οι ενήλικες που ανέφεραν λιγότερες ώρες ύπνου από τους συνομηλίκους τους ήταν πιο πιθανό να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και με συσωρρευμένο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Σε κάθε περίπτωση, τα ευρήματά μας υπογραμμίζουν τη σημασία του επαρκούς ύπνου», υποστηρίζει η επικεφαλής έρευνας Dr Laura Hardie.

Φυσικά, η ανάγκη για ύπνο διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά οι συνιστώμενες ώρες και αυτές που συνάδουν με τον τρόπο που λειτουργεί ο οργανισμός της πλειονότητας των ενηλίκων είναι 7 με 9 ώρες.

Επιπλέον, έρευνες στο παρελθόν έχουν αποδείξει ότι οι άνρθωποι που κοιμούνται λιγότερο, τείνουν να καταναλώνουν περισσότερο φαγητό κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να αναπληρώσουν τα χαμένα επίπεδα ενέργειας κάτι που, φυσικά, οδηγεί στην αύξηση του σωματικού βάρους.

 

Κυκλοθυμικότητα

Όταν νιώθετε κουρασμένοι, αλλά αδυνατείτε να κοιμηθείτε και εν τέλει να ξεκουραστείτε, είναι αρκετό για να αποσυντονιστείτε και να σας χαλάσει, εν τέλει, η διάθεση, καθώς ακόμα και οι πιο απλές καταστάσεις μοιάζουν δύσκολες και ενοχλητικές.

Η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε κακές συμπεριφορές, την τάση για κατάθλιψη και εξουθένωση στον επαγγελματικό χώρο, ενώ όσοι ήδη πάσχουν από κατάθλιψη, η ίδια η έλλειψη ύπνου, εντείνει τα καταθλιπτικά συμπτώματα.

  Κατακράτηση υγρών: Ο Σωτήρης Αδαμίδης εξηγεί πώς θα απαλλαγείς άμεσα και φυσικά, από τα περιττά κιλά

 

Ο ύπνος κάτω από 6 ώρες αυξάνει το βάρος

ladysecret.gr

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *