Οι τρείς τροφές για να κόψετε την πείνα σας

Οι τρείς τροφές για να κόψετε την πείνα σας

Για να μην παρασύρεστε από την λιγούρα

Πολλές φορές, κατά την διάρκεια της ημέρας, κάθε άνθρωπος μπορεί να νιώσει το αίσθημα της λιγούρας και να τσιμπολογά ελαφρώς ασυλλόγιστα ανάμεσα στα γεύματα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες τροφές, οι οποίες μπορούν να ελέγξουν της ορμόνες της πείνας, δημιουργώντας μια αίσθηση κορεσμού και πληρότητας στο στομάχι μας, που μπορεί να κρατήσει για αρκετές ώρες.

Τρείς από αυτές τις τροφές είναι:

Ξηροί Καρποί

Σχεδόν όλοι η ξηροί καρποί, με τα φιστίκια να είναι πρωταθλητές, κόβουν την όρεξη, κι ενώ έχουν πολλές θερμίδες, βοηθούν και στο αδυνάτισμα. Κι αυτό γιατί οι θερμίδες τους δεν απορροφώνται από τον οργανισμό εξ ολοκλήρου.

Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, προκαλούν αυτό το αίσθημα κορεσμού, ενώ όπως έχουν δείξει έρευνες, τείνουμε να καταναλώνουμε μικρές ποσότητες όταν τα φιστίκια έχουν κέλυφος.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Αυγά

Πολλές μελέτες έχουν φτάσει στο συμπέρασμα πως όσοι καταναλώνουν αυγά στο πρωινό τους, λαμβάνουν έως και 440 θερμίδες λιγότερες ημερησίως σε σχέση με αυτούς που επιλέγουν άλλες τροφές. 

Ένας κρόκος την ημέρα (παραπάνω μπορεί να ανεβάσει την χοληστερίνη σας), με όσα ασπράδια θέλετε (πηγή πρωτεϊνών).

Όσπρια

Κι εδώ οι πλούσιες φυτικές ίνες παίζουν μεγάλο ρόλο. Επίσης είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνες και ανθεκτικούς υδατάνθρακες που χρειάζονται αρκετό χρόνο για να απορροφηθούν από τον οργανισμό.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όσοι καταναλώνουν συχνά όσπρια, νιώθουν συνήθως πιο χορτάτοι απ’ αυτούς που δεν τα προτιμάνε για το διαιτολόγιο τους.

  Αυτό Είναι Το Κόλπο Για Να Απαλλαγείτε Από Τα Φυτοφάρμακα Σε Φρούτα Και Λαχανικά

Αφήστε μια απάντηση