Η Θεραπεία Της «Υγρής Κάλτσας»: Ένα Φυσικό Φάρμακο Για Τη Γρίπη Και Το Κρυολόγημα

 Θεραπεία Της «Υγρής Κάλτσας»

Η Θεραπεία Της «Υγρής Κάλτσας»

Ένα Φυσικό Φάρμακο Για Τη Γρίπη Και Το Κρυολόγημα

Μπορεί να ακούγεται σαν μια πολύ περίεργη θεραπεία, αλλά λειτουργεί! Ενισχύει αποτελεσματικά την άμυνα του οργανισμού, σύμφωνα με τον Jamey Wallace, ND, κλινικό ιατρικό διευθυντή στο Κέντρο Bastyr για την Φυσική Υγεία.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η θεραπεία είναι γνωστή ως «θερμαντική συμπίεση», που σημαίνει ότι εναπόκειται στο σώμα να ζεστάνει τις κρύες, υγρές κάλτσες, λέει ο Δρ Wallace. Το σώμα αντιδρά στις κρύες κάλτσες αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος, η οποία επίσης διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα. Με τον τρόπο αυτό «πυροδοτείται» το ανοσοποιητικό σύστημα, έτσι ώστε να είναι έτοιμο για μάχη.

 Θεραπεία Της «Υγρής Κάλτσας»

Αυτή η θεραπεία προκαλεί την αντανακλαστική αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και τη μείωση της συμφόρησης στις άνω αναπνευστικές οδούς, στο κεφάλι και τον λαιμό. Έχει επίσης μια καταπραϋντική δράση και πολλοί ασθενείς αναφέρουν ότι κοιμούνται πολύ καλύτερα κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Η μέθοδος αυτή είναι επίσης αποτελεσματική για την ανακούφιση του πόνου και αυξάνει την απόκριση επούλωσης κατά τη διάρκεια οξείας μόλυνσης.

Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτή τη μέθοδο από τα πρώτα κιόλας συμπτώματα της γρίπης, για μερικές ημέρες στη σειρά.

Τι θα χρειαστεί:

Ένας κουβάς

Ένα ζευγάρι λεπτές βαμβακερές κάλτσες

Ένα ζευγάρι χοντρές μάλλινες κάλτσες

 Θεραπεία Της «Υγρής Κάλτσας»

Τι θα κάνετε


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Βήμα 1. Βυθίστε τις λεπτές κάλτσες σε έναν κουβά παγωμένο νερό. Όταν είναι εντελώς βρεγμένες, βγάλτε τις από το νερό και στύψτε τις καλά.

Βήμα 2. Βάλτε τα πόδια σας σε έναν κουβά ή μπανιέρα με ζεστό νερό για να ζεστάνετε τα πόδια σας. Αφήστε τα βυθισμένα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να είναι πολύ ζεστά.

  Πιείτε αυτό το μείγμα πριν πάτε για ύπνο και θα «αφαιρέσετε» όσα έχετε φάει κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Βήμα 3. Βγάλτε τα πόδια σας από το ζεστό νερό και στεγνώστε τα γρήγορα. Φορέστε αμέσως τις βρεγμένες βαμβακερές κάλτσες και στη συνέχεια φορέστε από πάνω τις στεγνές μάλλινες κάλτσες.

Βήμα 4. Πηγαίνετε κατευθείαν στο κρεβάτι. Βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας είναι καλά σκεπασμένα ανά πάσα στιγμή, διαφορετικά η θεραπεία δεν θα λειτουργήσει.

Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε μασάζ στα πόδια σας με αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου για επιπλέον όφελος. Το έλαιο δεντρολίβανου θα βοηθήσει σημαντικά στη σωστή κυκλοφορία του αίματος.

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. 




ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *