10 Εκπληκτικές & Θαυματουργές ΑΛΛΕΣ Χρήσεις Που Έχει Το Κρεμμύδι!

Κρεμμύδι

Εάν αποφεύγετε τα κρεμμύδια επειδή σας προκαλούν δάκρυα στα μάτια και άσχημη αναπνοή, πρέπει να γνωρίζετε ότι χάνετε αμέτρητα οφέλη από αυτό το βολβώδες λαχανικό!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες, το κρεμμύδι προσφέρει μεγάλη ποσότητα κερκετίνης, ένα φλαβονοειδές που είναι γνωστό πως καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου και διαφόρων τύπων καρκίνου.

Ανεξάρτητα από τα διατροφικά οφέλη, το κρεμμύδι έχει και άλλες εκπληκτικές χρήσεις στην καθημερινή μας ρουτίνα.

1. Εντομοαπωθητικό
Η μυρωδιά του κρεμμυδιού ενοχλεί τα έντομα. Τοποθετήστε ένα μπολ με κρεμμύδια κομμένα σε φέτες στα μέρη του σπιτιού όπου εντοπίζετε το πρόβλημα και θα απαλλαγείτε άμεσα από αυτά.

Κρατήστε τα κουνούπια μακριά σας, τρίβοντας το σώμα σας με ένα φρεσκοκομμένο κρεμμύδι πριν βγείτε έξω. Βέβαια, είναι πιθανό ότι θα κρατήσετε μακριά και τους φίλους σας!

2. Επίδεσμος Για Μικρά Κοψίματα
Η φλούδα του κρεμμυδιού είναι λεπτή και μεμβρανώδης και κολλάει εύκολα στο δέρμα, προκειμένου να σταματήσει μια αιμορραγία. Δεν χρειάζεται να βάλετε κάποιο απολυμαντικό, καθώς το κρεμμύδι έχει αντισηπτικές ιδιότητες.

3. Βαφή Για Χειροτεχνίες
Γεμίστε ένα καλσόν με κόκκινες ή κίτρινες φλούδες κρεμμυδιών και δέστε το. Βάλτε τις σε μία κατσαρόλα, βράστε τις για 20-30 λεπτά και στη συνέχεια πετάξτε το καλσόν μαζί με τις φλούδες. Το χρωματισμένο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βαφή αυγών, χαρτιού ή υφάσματος.

4. Ελιξίριο Για Τη Ναυτία
Φτιάξτε χυμό από ένα άσπρο ή κίτρινο κρεμμύδι. Εναλλάξ κάθε 5 λεπτά, θα πίνετε 2 κ.γλ. χυμό κρεμμυδιού και 2 κ.γλ. κρύο τσάι μέντας. Η τάση για έμετο θα πρέπει να σταματήσει αμέσως και η ναυτία θα υποχωρήσει μέσα σε 15 λεπτά.

  Μην Ξαναπετάξετε Το Νερό Από Τη Λαχταριστή Μακαρονάδα Σας – Απίστευτο Σε Τι Χρησιμεύει!

5. Εξουδετερώνει Τις Οσμές
Τα κομμένα και ελαφρώς λιωμένα κρεμμύδια θα απορροφήσουν τις δυσάρεστες μυρωδιές, ιδιαίτερα αυτές από φρέσκια μπογιά ή βερνίκι. Απλά τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με λίγο νερό και αφήστε το στη μέση του δωματίου.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

6. Καθαρισμός Σχάρας
Κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση και καρφώστε το σε ένα πιρούνι. Ανάψτε τον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και τρίψτε τις σχάρες με το κρεμμύδι μέχρι να καθαρίσουν και να είναι πάλι έτοιμες για χρήση!

7. Ζαλάδες
Εισπνεύστε τη μυρωδιά ενός φρεσκοκομμένου κρεμμυδιού όταν αισθάνεστε αστάθεια. Το κρεμμύδι έχει την ιδιότητα να αντισταθμίζει το αίσθημα ζάλης.

8. Σκουριασμένα Μαχαίρια
Αφαιρέστε τη σκουριά από ένα παλιό μαχαίρι κόβοντας επανειλημμένα ένα κρεμμύδι έως ότου η λεπίδα καθαρίσει εντελώς.

9. Σκλήθρες
Οι ενοχλητικές και επώδυνες σκλήθρες που μπαίνουν στο δέρμα και δεν βγαίνουν εύκολα με τσιμπιδάκι, τώρα μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα με ένα κρεμμύδι. Χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία για να στερεώσετε ένα μικρό κομμάτι κρεμμυδιού πάνω στην περιοχή που μπήκε η σκλήθρα. Κρατήστε το σφιχτά στη θέση του για 1 ώρα και στη συνέχεια αφαιρέστε τη προσεκτικά. Για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις, αφήστε το κρεμμύδι καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας.

10. Πάγος Στο Παρμπρίζ
Μην κουράζεστε το πρωί ξύνοντας τον πάγο από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας. Τρίψτε το τζάμι με ένα φρεσκοκομμένο κρεμμύδι από το προηγούμενο βράδυ και το παρμπρίζ δεν θα πιάσει πάγο.

Με τις τόσες εκπληκτικές χρήσεις που έχουν στη ζωή μας, μάλλον ποτέ δεν θα έχουμε αρκετά κρεμμύδια!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *