Δαφνέλαιο: Οι ευεργετικές του ιδιότητες στα μαλλιά και το πρόσωπο

Δαφνέλαιο

Ένα από τα φυσικά έλαια που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στον τομέα της ομορφιάς είναι το δαφνέλαιο. Πρόκειται για ένα έλαιο που μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία ή να το φτιάξετε μόνη σας.

Δείτε ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του δαφνέλαιου και πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα μαλλιά, το πρόσωπο και το σώμα, καθώς και τον τρόπο παρασκευής του.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του δαφνέλαιου:

Το δαφνέλαιο είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, όσο και για το δέρμα του προσώπου και του σώματος. Πιο συγκεκριμένα, είναι ενυδατικό, τονωτικό, αντισηπτικό, ηρεμιστικό και αντιβιοτικό.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τα φύλλα, αλλά και οι καρποί της δάφνης που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του δαφνέλαιου είναι πλούσια σε αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες. Αυτοί είναι άλλωστε και οι λόγοι που το δαφνέλαιο χρησιμοποιούταν συχνά στην ομορφιά από την αρχαιότητα.
Οι χρήσεις του δαφνέλαιου είναι πολλές. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση ατελειών και άλλων δερματικών προβλημάτων. Η εφαρμογή του κάνει την επιδερμίδα λαμπερή και απαλή, κάτι που οφείλεται στο ελαϊκό οξύ που περιέχει.
Λόγω της αντισηπτικής και αντιβιοτικής ιδιότητας του, το δαφνέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να αναστείλει την ανάπτυξη βακτηρίων, μικροβίων και μυκήτων στο δέρμα. Η αντιοξειδωτική του ιδιότητα επίσης, καταστείλει και καταπολεμά την δράση των μικροοργανισμών που βλάπτουν την επιδερμίδα και το τριχωτό της κεφαλής.
Από εκεί και πέρα, το δαφνέλαιο είναι πολύ θρεπτικό, έχει μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες, βοηθώντας έτσι στην πυκνότητα και την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Περιέχει αντιοξειδωτικά, λιπαρά οξέα και βιταμίνη Α & Ε, γεγονός που το κάνει ιδανικό για την ενυδάτωση, ενδυνάμωση και λάμψη της τρίχας, όπως και για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.
Η εισχώρηση του δαφνέλαιου στα λέπια της τρίχας, αλλά και στο θύλακα, τα τρέφει σε βάθος και τα δυναμώνει. Αντιμετωπίζει την τριχόπτωση και την ψαλίδα, σκουραίνει τα μαλλιά και ενεργοποιεί τους μηχανισμούς ανανέωσης τους.

Η συνταγή για την παρασκευή δαφνέλαιου:

Δαφνέλαιο
Αν αναρωτιέστε πως γίνεται το δαφνέλαιο με φυσικά συστατικά, δείτε τη συνταγή που ακολουθεί.

  Ποιο είναι το σωματικό σας IQ


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Για να φτιάξετε το δικό σας δαφνέλαιο θα χρειαστείτε:
– 1 φλιτζάνι ξερά φύλλα δάφνης και τους καρπούς της (αν τους έχετε)
– 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δάφνης
– 2 κάψουλες βιταμίνη Ε
– 3 φλυτζάνια ελαιόλαδο
1ος τρόπος παρασκευής: Σπάστε τα φύλλα και κοπανήστε τους καρπούς μέχρι να γίνουν κομματάκια. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα βάζο και προσθέστε το ελαιόλαδο. Αφήστε το μείγμα σε ένα φωτεινό σημείο για 2 μήνες. Αφού περάσουν οι 2 μήνες, σουρώστε το μείγμα και βάλτε το υγρό σε ένα αποστειρωμένο βάζο. Προσθέστε το περιεχόμενο που έχουν οι 2 κάψουλες βιταμίνης Ε και το αιθέριο έλαιο δάφνης και το δαφνέλαιο σας είναι έτοιμο για χρήση. Το μόνο που θα πρέπει να φροντίσετε είναι να το αποθηκεύετε σε ένα σκιερό μέρος.
2ος τρόπος παρασκευής: Αν δεν μπορείτε να περιμένετε 2 μήνες για την παρασκευή του δικού σας δαφνέλαιου μπορείτε να επισπεύσετε την διαδικασία. Αφού ετοιμάσετε το πρώτο μείγμα με το ελαιόλαδο και τα φύλλα της δάφνης – καρπούς, βάλτε το βάζο σε μπεν μαρί, έχοντας χαμηλή φωτιά. Αφήστε το έτσι για 6 ώρες και στη συνέχεια σβήστε το μάτι της κουζίνας. Μην το κατεβάσετε από το ζεστό μάτι. Αφήστε το εκεί μέχρι να κρυώσει. Μετά σουρώστε το μείγμα και αλλάξτε του βάζο, όπως κάνατε και στον 1ο τρόπο. Προσθέστε το έλαιο που έχουν οι κάψουλες της βιταμίνης Ε και το αιθέριο έλαιο δάφνης – έτοιμο το δαφνέλαιο σας! Αποθηκεύστε το σε σκιερό μέρος ή στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το όποτε το επιθυμείτε.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *