Πλέξιμο! Σύμφωνα με το Χάρβαρντ προστατεύει την καρδιά, βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, περιορίζει τον πόνο

Πλέξιμο

Η κατάθλιψη πλήττει παγκοσμίως το 5,5 % των γυναικών και το 3,2% των ανδρών. Σύμφωνα με νέα επιστημονική έκθεση, υπάρχει απλός τρόπος να περιορίσετε τα συμπτώματα και ίσως να την καταπολεμήσετε.

 

Η σύγκριση και η ανάλυση παλαιότερων ερευνών, δείχνει ότι το πλέξιμο μπορεί να ωφελήσει την ψυχική υγεία, έως και να αποτρέψει την κατάθλιψη.

Παλαιότερα αποτελέσματα ερευνών δείχνουν ότι το συγκεκριμένο χόμπι επιβραδύνει την εμφάνιση άνοιας, καταπολεμά τη μοναξιά, το άγχος και μπορεί να συνεχιστεί ακόμη κι όταν κάποιος ηλικιωμένος, δεν βλέπει καλά ή δεν έχει σωματική αντοχή.

 

 

Πλέξιμο

 

Αποτελέσματα ερευνών

Τα αποτελέσματα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, είχαν δείξει ότι το πλέξιμο βοηθά την καρδιά, καθώς επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό. Έτσι, τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης μειώνονται και προστατεύεται η καρδιαγγειακή υγεία.
Άλλη μελέτη, αυτή τη φορά από την κλινική Mayo, εξέτασε ηλικιωμένους που ασχολούνταν με το πλέξιμο και άλλους που δεν ασχολούνταν. Διαπιστώθηκε, ότι όσοι έπλεκαν συστηματικά, είχαν περίπου 40% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν γνωστικές δυσλειτουργίες, καθώς ο εγκέφαλός τους φαινόταν να είναι πιο ενεργητικός.
Η ανάλυση των παραπάνω και ακόμη περισσότερων παλαιών ερευνών, έδειξε ότι το πλέξιμο επηρεάζει θετικά την κατάθλιψη, τον πόνο, την ψυχική διάθεση και την αίσθηση απομόνωσης.

Επιπλέον, οι ερευνητές ζήτησαν από ανθρώπους που πλέκουν, να τους περιγράψουν για ποιο λόγο το έπλεξαν ως χόμπι και τι αισθάνονταν όταν έπλεκαν.

Το 10% των ερωτηθέντων, απάντησε ότι πλέκοντας νιώθει τους μυς να χαλαρώνουν και οι μυικοί πόνοι απαλύνονται. Ιδιαίτερα αποτελέσματα είχε το πλέξιμο σε όσους έπασχαν από αρθρίτιδα.
Περίπου το 30% των εθελοντών, δήλωσε ότι το πλέξιμο τους βοηθά να κοιμηθούν, ενώ πολλοί υποστήριξαν ότι τους αποσπά από την επιθυμία για φαγητό και κατά συνέπεια διατηρούν ευκολότερα το βάρος τους.

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

  Το υπέροχο μήνυμα της Τριανταφυλλίδου: «Ας μην ξεχάσουμε τι μας δίδαξε όλη αυτή η κατάσταση»

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *