Τα τρία βασικά βήματα για μπάνιο χωρίς μικρόβια

Τα τρία βασικά βήματα για μπάνιο χωρίς μικρόβια

μπάνιο χωρίς μικρόβια

 

Το μπάνιο αποτελεί έναν από τους πιο δύσκολους χώρους του σπιτιού για καθάρισμα ενώ θα πρέπει να απολυμαίνεται τακτικά.

Υπάρχουν μερικά κόλπα και κάποιοι κανόνες για να είναι πάντα το μπάνιο σας καθαρό και χωρίς μικρόβια. Δείτε παρακάτω τα τρία βασικά βήματα…

 

Για την τουαλέτα

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μαγειρική σόδα και λίγη χλωρίνη. Επαναλάβετε τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα. Ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στη λεκάνη της τουαλέτας, τρίψτε καλά την επιφάνειά της και στη συνέχεια τραβήξτε το καζανάκι.

Στη συνέχεια γεμίστε το πιγκάλ με χλωρίνη και βυθίστε τη βούρτσα σε αυτό για μερικά λεπτά. Αδειάστε το διάλυμα και γεμίστε το πιγκάλ με κρύο νερό. Κλείστε το καπάκι της τουαλέτας και τραβήξτε καζανάκι. Η λεκάνη θα λάμψει.

 

Νεροχύτης

Ο νεροχύτης συγκεντρώνει πολύ υψηλό ποσοστό μικροβίων και θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Ρίξτε λίγο λευκό ξίδι ή μαγειρική σόδα στο σιφόνι του νεροχύτη και αφήστε το ζεστό νερό να τρέξει για μερικά λεπτά. Έπειτα, περάστε με ένα υγρό αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι τη βρύση προκειμένου να εξολοθρεύσετε ακόμα και τα πιο επίμονα μικρόβια.

 

Αρμοί στα πλακάκια

Ο πιο αποτελεσματικός και φυσικός τρόπος απολύμανσης και καθαρισμού είναι το ξίδι. Ρίξτε λίγο ξίδι επάνω τους και στη συνέχεια τρίψτε τους με μια βούρτσα. Αντί για ξίδι, μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό.

 

 

  Μαγειρική σόδα: 4 «σωτήριες» σπιτικές συνταγές ομορφιάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *