Ζώδια & Υγεία: Ποιο σημείο του σώματος συνδέεται με το ζώδιο σου;

Ζώδια & Υγεία

Σύμφωνα με την Ιατρική Αστρολογία, όλα τα όργανά μας βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο των άστρων, καθώς σε κάθε πλανήτη και σε κάθε ζώδιο αντιστοιχεί ένα τμήμα του σώματος.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ανακάλυψε ποιο είναι το αδύνατο σημείο σου και τι μπορείς να κάνεις για καλύτερη υγεία και ευεξία.

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο της Φωτιάς. Έχει μια καινοτόμα φύση, ζωντανή και δυναμική. Είναι και το πρώτο παρορμητικό ζώδιο και συμβολίζει την αρχή μιας εποχής, στην προκειμένη περίπτωση της άνοιξης. Η αναγέννηση και η δημιουργικότητα χαρακτηρίζουν όσους γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο που οδηγείται από τον Άρη, έναν πλανήτη δραστικό και κυριαρχικό.

Ο Κριός κυβερνά το κεφάλι, συμπεριλαμβανομένων των ματιών και της μύτης. Ακόμα και το DNA, το μόριο που φυλά τον γενετικό κώδικα του κυττάρου, δέχεται την επιρροή αυτού του ζωδίου, το οποίο έχει για σύμβολο μια στιλιζαρισμένη κεφαλή κριαριού. 

Τα προβλήματα της όρασης, όπως η μυωπία και ο αστιγματισμός, των ανώτερων αναπνευστικών οδών (π.χ. ιγμορίτιδα) και η δυσκολία να αναγνωρίσει κανείς τις μυρωδιές ή, αντίθετα, η υπερευαίσθητη όσφρηση, είναι κλασικά χαρακτηριστικά, από άποψη φυσιολογίας, αυτού του ζωδίου.

Πρόληψη: Για τους ερεθισμούς των άνω αναπνευστικών οδών, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα διάλυμα φυσιολογικού ορού, το οποίο μπορείς είτε να προμηθευτείς έτοιμο από το φαρμακείο, είτε να παρασκευάσεις στο σπίτι. Βράζεις ένα λίτρο με μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Το αφήνεις να κρυώσει για 10-20 λεπτά. Κατόπιν, με ένα σταγονόμετρο στάζεις σε κάθε ρουθούνι 5-10 σταγόνες μία με δύο φορές την ημέρα.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος είναι το ζώδιο της Αφροδίτης, που ταυτίζεται με τη γονιμότητα και τη θηλυκότητα. Γι’ αυτό είναι και το πρώτο ζώδιο με θηλυκή ποιότητα στον ζωδιακό. Χαρακτηρίζεται από τη σταθερότητα και οι εκπρόσωποί του αντιμετωπίζουν τις αλλαγές με κάποια δυσανασχέτηση.

Οι συχνότερες ενοχλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ταύροι συνδέονται με την αναπαραγωγική-σεξουαλική σφαίρα. Οι γυναίκες του ζωδίου πιθανόν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον κύκλο των εμμήνων, κύστεις στις ωοθήκες και προβλήματα στη μήτρα. 

Πέρα από αυτό, ευαίσθητη για τους Ταύρους είναι και η περιοχή του λαιμού, μαζί με τους αδένες που βρίσκονται σε αυτό το σημείο του σώματος. Θα πρέπει λοιπόν να προσέξουν με τα ζητήματα του θυρεοειδή και τις ορμονικές ανισορροπίες. 
Επίσης και τα δερματολογικά προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής (όπως η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, που οφείλεται σε υπερβολικές εκκρίσεις των σμηγματογόνων αδένων) μπορεί να εμφανίζεται στους εκπροσώπους αυτού του ζωδίου.

Πρόληψη: Τα μπιμπίκια, το υπερβολικό σμήγμα στο δέρμα και οι κύστεις στις ωοθήκες πιθανόν να οφείλονται στην υπερβολική παραγωγή ανδρογόνων ορμονών. Τα κατάλληλα αντισυλληπτικά χάπια που μπορεί να συστήσει ο γυναικολόγος, εξισορροπούν αυτή την κατάσταση. Επίσης, το νερό μέσα στο οποίο έχουν βράσει φύλλα καστανιάς στο ξέβγαλμα των μαλλιών μειώνει την υπερβολική λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι, το πρώτο ζώδιο του Αέρα, κυβερνώνται από τον Ερμή. Στην αρχαιότητα ο ομώνυμος Θεός ήταν ο αγγελιοφόρος των θεών και ο πλανήτης του κυβερνά τις μετακινήσεις, τις αλλαγές και την κίνηση γενικότερα. 

Επιπλέον, το στοιχείο του Αέρα ενισχύει τον ανάλαφρο και ανοιχτό χαρακτήρα των εκπροσώπων αυτού του ζωδίου. Καθώς οι Δίδυμοι είναι διπλό ζώδιο, έχουν ιδιαίτερη σύνδεση με τα διπλά αναπνευστικά όργανα, τους πνεύμονες και τους βρόγχους.

Ο Ερμής κυβερνά όλες τις οδούς ανταλλαγής και επικοινωνίας του ανθρώπινου σώματος. Το διάφραγμα, οι βρόγχοι, οι πνεύμονες και η τραχεία είναι τα τρωτά σημεία των Διδύμων, οι οποίοι συχνά μπορεί να υποφέρουν από αλλεργίες. 

Επίσης, οι αρθρώσεις και το νευρικό σύστημα είναι ευαίσθητα σημεία για τους εκπροσώπους του ζωδίου, οι οποίοι καταβάλλονται ευκολότερα από τα άλλα ζώδια από την υπερβολική σωματική προσπάθεια και το στρες. Γι’ αυτό μπορεί συχνά να αντιμετωπίζουν τενοντίτιδες, μυϊκές θλάσεις και νευρική εξάντληση.

Πρόληψη: Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, καλό θα σου κάνει να μάθεις να αναπνέεις με τον σωστό τρόπο, χρησιμοποιώντας ολόκληρο το αναπνευστικό σύστημα, από τη μύτη μέχρι το κατώτερο τμήμα των πνευμόνων. Η κατάλληλη βαθιά και ήρεμη αναπνοή θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις και τη νευρικότητά σου. Φρόντισε ακόμα να κινείσαι με πλήρη συναίσθηση, ώστε να μην ταλαιπωρείς τους μυς, τους τένοντες και τις αρθρώσεις σου.

  Τα 4 ζώδια που κουτσομπολεύουν και βγάζουν κακία χωρίς να το θέλουν

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Σελήνη, σύμβολο της μητρότητας και των φυσικών ρυθμών, κυβερνά αυτό το ζώδιο, που είναι τόσο κυκλοθυμικό και ευαίσθητο στις αλλαγές. Η Σελήνη έχει μια ιδιαίτερη επιρροή στο στομάχι, το πάγκρεας, το στήθος στη διάρκεια του θηλασμού και τον πλακούντα κατά την εγκυμοσύνη. 

Ο Καρκίνος είναι ζώδιο του Νερού. Αυτό το στοιχείο, συνδυασμένο με τη Σελήνη, ενισχύει τη σύνδεση που έχουν οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου με το αμνιακό υγρό (όπου είναι βυθισμένο το έμβρυο) και τα γαστρικά υγρά, που είναι απαραίτητα για την πέψη.

Όσοι λοιπόν γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο αισθάνονται με μεγαλύτερη ένταση τις μητρικές επιρροές και έχουν λοιπόν μια κληρονομική προδιάθεση σε διάφορα προβλήματα υγείας, που προέρχονται από τους γονείς τους. Μπορεί όμως και να εμφανίζουν απότομες αλλαγές της διάθεσης. 

Ακόμα, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις αλλαγές του καιρού. Τέλος, υπάρχει περίπτωση να ταλαιπωρούνται από προβλήματα που συνδέονται με τη διατροφή, όπως διαβήτης και παχυσαρκία, ιδίως αν υπάρχει ανάλογο οικογενειακό ιστορικό.

Πρόληψη: Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, εκείνο που θα σε βοηθήσει όταν αισθάνεσαι κάπως πεσμένος είναι η επαφή με το στοιχείο σου, με άλλα λόγια ένα καλό μπάνιο. Αν μάλιστα ρίξεις στο νερό της μπανιέρας 10-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμότο ή γεράνι, θα ενισχύσεις αρκετά το αποτέλεσμα. Με τα ίδια αιθέρια έλαια μπορείς να κάνεις και μασάζ.

ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες δείχνουν από μικροί την τυπική ενεργητικότητα αυτού του ζωδίου της Φωτιάς, μια ενέργεια δυναμική, ζωντανή, στραμμένη στην αρχηγία και στην αυτονομία. Ο κυβερνήτης τους Ήλιος κουμαντάρει επίσης την καρδιά, το όργανο που διοχετεύει σαν αντλία το αίμα στον οργανισμό μας. 

Επίσης, οι φλέβες και οι αρτηρίες, οι σπόνδυλοι και τα νεύρα της πλάτης βρίσκονται υπό την επιρροή αυτού του άστρου που, μαζί με τη Σελήνη, ρυθμίζει τους βιολογικούς μας ρυθμούς.

Αν έχεις γεννηθεί στο ζώδιο του Λέοντα, πιθανόν να εμφανίσεις μια ευαισθησία απέναντι στα θέματα του κυκλοφορικού (βάρος στις γάμπες, κιρσοί) και τις καρδιακές ενοχλήσεις (αρρυθμίες, ταχυκαρδίες). 

Χρειάζεται παράλληλα προσοχή στην υπέρταση (ιδίως όταν η πίεση του αίματος ξεπερνά το 85 η ελάχιστη και το 135 η μέγιστη), στη σκολίωση και στις άλλες ενοχλήσεις της σπονδυλικής στήλης. Ο πόνος στην πλάτη είναι ένα ακόμα «θεματάκι» που μπορεί περιστασιακά να σε απασχολεί.

Πρόληψη: Η κίνηση είναι ο καλύτερος τρόπος να απομακρύνεις το ενδεχόμενο των προβλημάτων με το κυκλοφορικό σου όσο και τις ενοχλήσεις στην πλάτη. Αν δεν τα πας καλά με τη γυμναστική, ξεκίνα με κάτι εύκολο, όπως ένας περίπατος τη μέρα. Σταδιακά θα μπορείς να εντείνεις την άσκησή σου. Προτού να ασχοληθείς με κάποιο απαιτητικό σπορ, κάνε καλού κακού ένα τσεκ-απ. Επίσης θα σε ωφελήσουν οι ειδικές ελαστικές κάλτσες, που βοηθούν την καλή κυκλοφορία του αίματος στις γάμπες.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι, όπως και οι Δίδυμοι, βρίσκονται υπό την επιρροή του Ερμή. Αλλά καθώς η Παρθένος είναι ζώδιο της Γης, η επικοινωνιακή επίδραση του κυβερνήτη της εκφράζεται περισσότερο μέσα από τις εσωτερικές «ανταλλαγές» των οργάνων της κοιλιάς, δηλαδή τη λειτουργία των εντέρων, του παγκρέατος, του συκωτιού. 

Αυτά τα όργανα βοηθούν τον οργανισμό να αφομοιώσει τα θρεπτικά συστατικά και να αποβάλλει τα βλαβερά, με ισορροπία, ακρίβεια και σταθερότητα. Ακριβώς δηλαδή τα χαρακτηριστικά όσων γεννήθηκαν στο ζώδιο της Παρθένου.

Αντίστοιχα, το κάπως… τεμπέλικο έντερο και ορισμένες ενοχλήσεις στο συκώτι είναι τα συχνότερα προβλήματα υγείας των Παρθένων. Επίσης και η ευκολία να κολλάνε μεταδοτικές μολύνσεις, που συχνά προέρχονται από τις τροφές. Γενικά αυτό το ζώδιο υποφέρει από οτιδήποτε συνδέεται με τη μη ισορροπημένη διατροφή ή την ανεπαρκή αφομοίωση των θρεπτικών ουσιών.

Πρόληψη: Η δυσκοιλιότητα είναι μια ενοχλητική κατάσταση. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, φρόντισε να παίρνεις αρκετές τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης. Τρώγε τουλάχιστον ένα κεσεδάκι γιαούρτι την ημέρα, κατά προτίμηση με το πρωινό σου. Οι γαλακτοβάκιλλοι που περιέχονται σε αυτό το φυσικό και υγιεινό επιδόρπιο, κινητοποιούν ακόμα και το πιο τεμπέλικο έντερο.

  Πιγκουίνος διασχίζει γρήγορα κομμάτι πάγου πριν σπάσει και το βίντεο γίνεται viral

ΖΥΓΟΣ

Η ισορροπία, η αρμονία και η μετριοπάθεια είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Ζυγού, ο οποίος κυριαρχείται από την Αφροδίτη, αλλά επηρεάζεται και από τον Κρόνο. Το ζώδιο και αυτοί οι δύο πλανήτες κυβερνούν τα όργανα που σχετίζονται με τη γενικότερη ισορροπία του οργανισμού: τους νεφρούς, που επενεργούν ως φίλτρα, τα επινεφρίδια και εν μέρει και το συκώτι.

Όσοι έχουν γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε ό,τι αναστατώνει τη συνηθισμένη τους ρουτίνα.

 Επηρεάζονται ψυχολογικά από το κλίμα διαφωνιών στο περιβάλλον τους, στρεσάρονται απέναντι σε σημαντικές αποφάσεις και, ακόμα, ενοχλούνται όταν αλλάζει το ωράριο των δραστηριοτήτων τους, αλλά και η διατροφή τους. Πιθανόν σε κάποια στιγμή της ζωής τους να αντιμετωπίσουν προβλήματα με πέτρες στα νεφρά και ορμονικές ανισορροπίες.

Πρόληψη: Για να μην έχεις προβλήματα με το ουροποιητικό σύστημα, φρόντισε να πίνεις τουλάχιστον ενάμισι λίτρο νερό την ημέρα και άλλα υγρά, όπως χυμούς φρούτων και λαχανικών ή ροφήματα. Έτσι, βοηθάς τα νεφρά σου να διεκπεραιώνουν αποτελεσματικά τη λειτουργία της κάθαρσης του οργανισμού σου.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Πλούτωνας και ο Άρης είναι οι πλανήτες που επηρεάζουν περισσότερο τον Σκορπιό. Αυτοί κυβερνούν τα όργανα αναπαραγωγής, το κόλον, την ουροδόχο κύστη, τις ουροφόρους οδούς και τη σπλήνα σε όλους όσους έχουν γεννηθεί στο εν λόγω ζώδιο του Νερού. Επηρεάζουν επίσης τις εκκρίσεις του οργανισμού, την εφίδρωση, την ούρηση και την αφόδευση.

Οι άντρες Σκορπιοί αντιμετωπίζουν κατά κύριο λόγο προβλήματα με τον προστάτη και την ουροδόχο κύστη. Οι γυναίκες, πάλι, είναι ευαίσθητες στις μολύνσεις και τις φλεγμονές των γεννητικών οργάνων, όπως μυκητιάσεις, σαν εκείνη που προκαλείται από τον μύκητα Candida, έναν συχνό «κάτοικο» των βλεννογόνων. 

Επιπλέον, πολλοί εκπρόσωποι του ζωδίου μπορεί να υποφέρουν από μια ενόχληση που εμφανίζεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος: τις αιμορροΐδες.

Πρόληψη: Όταν πας για μπάνιο στη θάλασσα ή σε πισίνα, να θυμάσαι να αλλάζεις το βρεγμένο μαγιό (η υγρασία ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων και των μυκήτων) και να μην κάθεσαι πάνω σε πλαστικές καρέκλες χωρίς να τις έχεις σκεπάσει με μια πετσέτα, για να αποφύγεις την επαφή των ευαίσθητων περιοχών με τις πιθανές πηγές μολύνσεων. Στη διάρκεια της χρονιάς, να πλένεις το εν λόγω σημείο του σώματός σου με κατεύθυνση από εμπρός προς τα πίσω και να χρησιμοποιείς προφυλακτικό κατά την ερωτική επαφή.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αυτό το ζώδιο της Φωτιάς κυβερνάται από τον Δία, πλανήτη που επηρεάζει τους μυς, ιδίως την ικανότητά τους να συστέλλονται. Η λεκάνη, οι γοφοί και οι μηροί είναι τα «καυτά» σημεία του Τοξότη, αλλά θα πρέπει επίσης να προσέχει τις φλέβες και τις αρτηρίες. Πάνω απ’ όλα όμως η ευαίσθητη περιοχή του είναι το συκώτι.

Τα προβλήματα υγείας του Τοξότη έχουν σχέση κυρίως με την κινητικότητα. Όσοι είναι γεννημένοι στο τελευταίο ζώδιο της Φωτιάς στον ζωδιακό μπορεί να είναι επιρρεπείς σε κατάγματα, βγαλσίματα, αρθροπάθειες. Αλλά και τα ηπατικά προβλήματα εμφανίζονται συχνά σε όσους Τοξότες δεν προσέχουν τη διατροφή τους και την κατανάλωση αλκοόλ.

Πρόληψη: Τα τηγανητά, το αλκοόλ, τα πολλά λίπη αλλά και το στρες είναι οι εχθροί του συκωτιού. Όμως και το κάπνισμα θα πρέπει να αποφεύγεται, γιατί η νικοτίνη, πέραν του να βλάπτει το αναπνευστικό και το καρδιαγγειακό σύστημα, προσβάλλει ιδιαίτερα τα ηπατικά κύτταρα. Και έτσι ευνοεί την εναπόθεση λιπών και τοξινών σε αυτό το όργανο. Κάτι που μπορεί να βοηθήσει την υγεία του συκωτιού είναι το ρόφημα από δεντρολίβανο και μελισσόχορτο. Σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, βάζεις 50 γρ. από το κάθε βότανο, το αφήνεις για 20 λεπτά, το σουρώνεις και το πίνεις. Πίνεται πολύ ευχάριστα και όταν έχει κρυώσει.

  Χαρούμενα γενέθλια! Να τα εκατοστήσεις!!!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο αυστηρός και κάπως άκαμπτος Κρόνος είναι ο κυβερνήτης του Αιγόκερω και συνδέεται κατ’ αντιστοιχία με τα «σκληρά» τμήματα του σώματος: τον σκελετό, ιδίως τις αρθρώσεις των γονάτων, τα δόντια, τα νύχια καθώς και με τις τρίχες.

Τα εύθραυστα οστά είναι ένα συχνό πρόβλημα όσων ανήκουν στο ζώδιο του Αιγόκερω. Θα πρέπει λοιπόν να προσέχεις τα κατάγματα και προπαντός τη ρήξη μηνίσκου. Ένα άλλο θέμα, που συνδέεται με την έλλειψη ασβεστίου, είναι η τερηδόνα η οποία εκδηλώνεται σε μικρή ηλικία, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες Αιγόκερους. 

Οι τελευταίες μπορεί επίσης να εμφανίσουν κύστεις στο στήθος και ινομυώματα στη μήτρα, όπως και το ενδεχόμενο της πρόωρης εμμηνόπαυσης.

Πρόληψη: Η επαρκής λήψη ασβεστίου θα σου εξασφαλίσει την καλή υγεία των οστών μέχρι τα γεράματα και θα απομακρύνει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης. Για μια ενήλικη γυναίκα, που δεν βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης, η συνιστώμενη ποσότητα ασβεστίου είναι 800-1000 mg την ημέρα. Τροφές που αποτελούν καλή πηγή ασβεστίου είναι το τυρί, το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά και οι γαρίδες. Φρόντισε να μη λείπουν από τη διατροφή σου. Επίσης, να θυμάσαι πως για τα διαστρέμματα η καλύτερη άμεση αντιμετώπιση είναι να βάλεις πάγο, ώστε να αποφύγεις το πρήξιμο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Όσοι είναι γεννημένοι σε αυτό το ζώδιο έχουν έντονη την επίδραση του πλανήτη Ουρανού, που κυβερνά τον Υδροχόο. Τα ευαίσθητα σημεία τους είναι οι αστράγαλοι και ο μυελός των οστών. 

Αλλά μπορούν να τους παρουσιαστούν και προβλήματα που να αφορούν την κυκλοφορία και την πίεση του αίματος. Ο Υδροχόος βρίσκεται απέναντι από τον Λέοντα στον ζωδιακό κύκλο, ζώδιο που επίσης συνδέεται με το αίμα.

Αν λοιπόν είσαι Υδροχόος, μπορεί να παθαίνεις συχνά μυϊκές κράμπες, καθώς επίσης διαστρέμματα και κατάγματα στους αστραγάλους. Επίσης πρόσεχε και την αρτηριακή σου πίεση. Η κυκλοφορία του αίματος μπορεί να σου παρουσιάσει κάποια προβλήματα, που να εκδηλώνονται με αίσθηση μυρμηγκιάσματος στα χέρια.

Πρόληψη: Για να αποφύγεις τις κράμπες, φρόντισε η διατροφή σου να είναι ισορροπημένη, βασισμένη σε τροφές πλούσιες σε μεταλλικά άλατα, κυρίως καλίου και μαγνησίου. Αν τρως περισσότερες μπανάνες και ακτινίδια, παίρνεις τα εν λόγω στοιχεία με τον πιο εύγεστο και φυσικό τρόπο. Αν πάθεις κράμπα στην κνήμη ή στον μηρό, στάσου σε απόσταση ενός βήματος από ένα τοίχο, ακούμπησε πάνω με τις παλάμες σου και φέρε μπροστά το πόδι που δεν πονάει με το γόνατο ελαφρώς λυγισμένο. Τέντωσε το πόδι με την κράμπα όσο περισσότερο μπορείς πιέζοντας το πέλμα στο δάπεδο και μείνε σε αυτή τη θέση για πέντε λεπτά ή όσο αντέχεις.

ΙΧΘΕΙΣ

Το τελευταίο ζώδιο κυβερνιέται από τους πλανήτες Δία και Ποσειδώνα. Καθώς οι αντιστοιχίες των μερών του σώματος με τα ζώδια ξεκινούν από το κεφάλι με τον Κριό και προχωρούν κατεβαίνοντας, τώρα φτάνουμε στα πέλματα. Οι ευαισθησίες των Ιχθύων λοιπόν εντοπίζονται σε αυτή την περιοχή και όχι μόνο. Καθώς στο κλείσιμο του ζωδιακού κύκλου ο

Ιχθύς γειτονεύει με τον Κριό, στις ευαισθησίες των εκπροσώπων του ζωδίου περιλαμβάνονται επίσης ο εγκεφαλικός φλοιός και το σύστημα υποθαλάμου-υπόφυσης. Ο πρώτος είναι ένα τμήμα του εγκεφάλου και η δεύτερη ένας αδένας που μεταξύ άλλων ελέγχει τον κύκλο των εμμήνων.

Τα πρησμένα πόδια που οφείλονται σε προβλήματα του κυκλοφορικού και η αίσθηση κόπωσης είναι συνηθισμένα προβλήματα των Ιχθύων. Αλλά και νευρικές ενοχλήσεις, όπως η κατάθλιψη, μπορούν να χτυπήσουν αυτό το ζώδιο του Νερού, που υποφέρει από έντονες αλλαγές της διάθεσης και τείνει να σωματοποιεί κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει στη ζωή.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πρόληψη: Για να αποφύγεις τα πρηξίματα στα πόδια φρόντισε να περπατάς τουλάχιστον 20 λεπτά τη μέρα. Τη νύχτα, στον ύπνο, βάζε ένα μαξιλάρι κάτω από τους αστραγάλους σου, ώστε το αίμα να επιστρέφει ευκολότερα στην καρδιά. Μπορείς ακόμα, πριν τον ύπνο, να κάνεις ένα ανακουφιστικό ποδόλουτρο με σόδα (μια κουταλιά σούπας σε δυο λίτρα χλιαρό νερό).

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *