Η απίθανη δίαιτα της σούπας Χάσε 5 κιλά σε 7 μέρες!

Η απίθανη δίαιτα της σούπας

 

Η απίθανη δίαιτα της σούπας

Χάσε 5 κιλά σε 7 μέρες!

 

Δευτέρα

Καροτόσουπα

500 γραµµ. καρότα, 1 πράσο ψιλοκοµµένο, 1 κλωνάρι σέλερι, 2 κρεµµυδάκια φρέσκα ψιλοκοµµένα, 1/2 λίτρο ζωµός κρέατος, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βράσε όλα τα υλικά µαζί σε µεγάλη κατσαρόλα για 20 λεπτά και πολτοποίησε.

 

Τρίτη

Λαχανόσουπα

1/2 µέτριο άσπρο λάχανο ψιλοκοµµένο, 3 µέτρια καρότα κοµµένα σε κυβάκια, 2 µέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο µέρος) κοµµένα σε ροδέλες, 2-3 κλωνάρια σέλερι καθαρισµένα από τις ίνες τους και κοµµένα σε λεπτές φέτες, 1½ λίτρο (ή περισσότερο) ζωµός κότας (ή νερό), 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι.

Σόταρε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο και µετάφερε σε κατσαρόλα. Ρίξε το ζωµό, αλατοπιπέρωσε και βράσε για 30 λεπτά περίπου µέχρι να µαλακώσουν τα υλικά και να χυλώσει η σούπα.

 

Η απίθανη δίαιτα της σούπας  Τεταρτη

Ψαρόσουπα

3 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 µέτρια κρεµµύδια, 3 κλωνάρια σέλερι, 2 µεγάλα καρότα, 2 µεγάλες πατάτες, 3-4 κλαράκια φρέσκο θυµάρι, 1 λίτρο νερό, 600 γρ. ψάρι φιλέτο της αρεσκείας σου (κατά προτίµηση µπακαλιάρος), αλάτι, πιπέρι, µαϊντανός (για το γαρνίρισµα).

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα σοτάρεις τα λαχανικά για 5 λεπτά, προσθέτεις τις πατάτες, το νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζεις µέχρι να µαλακώσουν λίγο οι πατάτες. Προσθέτεις το ψάρι και αφήνεις για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρεις από τη φωτιά και καταναλώνεις τη σούπα χλιαρή, γαρνίροντας µε τον µαϊντανό.

 

Πεμπτη

Κοτόσουπα

2 κ.σ. ελαιόλαδο, 4 καρότα, 4 φύλλα σέλινο, 1,5 λίτρο νερό, 500 γραµµάρια κοτόπουλο, 2 πατάτες κοµµένες, 2 κρεµµύδια ξερά, χυµός 1 λεµονιού, αλάτι και πιπέρι. Σε µια µεγάλη κατσαρόλα σοτάρεις τα λαχανικά, ρίχνεις το ζωµό, τις πατάτες και το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνεις και αφήνεις να βράσει.

  3+1 τροφές που σου φέρνουν κορεσμό και δεν πεινάς!

 

Παρασκευη

Βελουτέ µε µανιτάρια

400 γρ λευκά µανιτάρια, 2 πράσα (το άσπρο µέρος), 1 κύβο λαχανικών, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 60 γρ. αλεύρι, 2 κρόκοι, 2/3 φλιτζ. τσαγ. γάλα light, 1 λίτρο νερό, 1 λεµόνι, αλάτι και πιπέρι. Καθάρισε τα µανιτάρια και κόψε τα σε φέτες όπως και τα πράσα. Σόταρε σε ένα τηγάνι προσθέτοντας στο τέλος το αλεύρι.

Ανακάτεψε και ρίξε το νερό, τον κύβο και το χυµό λεµονιού. Βράσε για 30 λεπτά περίπου. Πέρασε από το µπλέντερ µέχρι να έχεις µια παχύρρευστη κρέµα. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, τους κρόκους χτυπηµένους και το γάλα. Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε.

 

Σαββατο

Σούπα µε σπανάκι

1 µέτριο ξερό κρεµµύδι, 500 γραµµάρια σπανάκι φρέσκο, 2 µέτριες πατάτες, 800 ml νερό ή ζωµό λαχανικών ή κοτόπουλου, 4-5 κουταλιές τυρί κρέµα light, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Κόψε το κρεµµύδι (όχι απαραίτητα ψιλοκοµµένο γιατί θα λιώσει) και σόταρέ το στο λάδι. Σε µια κατσαρόλα βάλε το σπανάκι και άφησέ το για 7-10 λεπτά να µαλακώσει.

Ρίξε τις πατάτες κοµµένες σε µικρά κοµµάτια, το νερό (ή το ζωµό), αλάτι και πιπέρι και άφησε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου. Πέρνα το µείγµα από το µπλέντερ, ρίξε και το τυρί και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε επιπλέον πιπέρι και σέρβιρε.

 

Η απίθανη δίαιτα της σούπας  Κυριακη

Βελουτέ µε φακές

2 φλιτζ. τσαγ. φακές ψιλές, 1 φύλλο δάφνης, 1 κρεµµύδι καθαρισµένο, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 ντοµάτα µέτρια ξεφλουδισµένη και ξεσποριασµένη, αλάτι, πιπέρι, 4 κ.σ. καλό ξίδι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σε µια κατσαρόλα ρίξε 1 ½ λίτρο νερό, τις φακές, το κρεµµύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και την ντοµάτα ψιλοκοµµένη.

Άφησε να βράσουν καλά µέχρι να χυλώσουν. Μόλις κρυώσουν λίγο πέρασέ τες από το µπλέντερ, αφού αφαιρέσεις το φύλλο δάφνης, µέχρι να γίνουν πολτός. Ρίξε το λάδι, αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε το ξίδι και χτύπησε άλλη µία φορά. Σέρβιρε τη σούπα σε θερµοκρασία δωµατίου.

  7 δημητριακά που είναι ιδανικά για το αδυνάτισμα και 3 που θα πρέπει να αποφεύγετε!

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη

-Αν νιώσετε δυσφορία μετά την πρώτη ημέρα της δίαιτας,
να διακόψετε τη δίαιτα αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν χειροτερέψει.
-Και μην ξεχνάτε πώς πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *