Η επιστήμη μίλησε: Χάσε κιλά με μία απολαυστική συνήθεια λίγο πριν τον ύπνο

Χάσε κιλά με μία απολαυστική συνήθεια

Είναι γνωστό πως πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικές σχετικά με την ποιότητα και τις θερμίδες των τροφών που καταναλώνουμε μετά το απόγευμα, αν δεν επιθυμούμε να βάλουμε βάρος. 

Τώρα, η επιστήμη έρχεται να μας δικαιώσει υποστηρίζοντας πως μία «ένοχη» συνήθεια που αγαπάμε πολύ μπορεί να μας εξασφαλίσει μείωση των κιλών που μας βαραίνουν αν υποκύψουμε σε αυτή λίγο πριν τον βραδινό μας ύπνο.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον και της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, φέρνει τα πάνω κάτω καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως δύο μικρά ποτηράκια κόκκινο κρασί λίγο πριν κοιμηθούμε, είναι ικανά να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους και μάλιστα χωρίς έξτρα κόπο.

Η ιδιότητα αυτή του συγκεκριμένου είδους κρασιού οφείλεται στη ρεσβερατρόλη, ουσία που βρίσκεται σε αυτό η οποία έχει την ιδιότητα να μειώνει την όρεξή μας για κάποιο σνακ ή φαγητό και να μετατρέπει το «λευκό λίπος» σε «μπεζ λίπος», το οποίο είναι ευκολότερο να καεί!

Επιπλέον, όπως αποδείχτηκε βάσει μελετών, οι γυναίκες που πίνουν δύο ποτήρια κρασιού ημερησίως παρουσιάζουν 70% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρες όσο περνούν τα χέρια.

Αν λοιπόν ανήκεις στις γυναίκες που αγαπούν το κρασί, έχεις κάθε λόγο να χαίρεσαι. Αν πάλι η κατανάλωσή του δεν συμπεριλαμβάνεται στις αγαπημένες σου συνήθειες, μην ανησυχείς: Τη ρεσβερατρόλη μπορείς να τη βρεις και σε άλλες τροφές, κυρίως στο σταφύλι, τις φράουλες και τα μύρτιλα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μήπως να γεμίσουμε το ψυγείο μας κορίτσια;

ΠΗΓΗ

  Του στρατιώτη: Η δίαιτα που σου υπόσχεται να χάσεις 5 κιλά ανά εβδομάδα - Τι πρέπει να τρως και τι όχι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *