Οι Ειδικοί Προειδοποιούν: Μην Πιάνετε ΠΟΤΕ Τα Μαλλιά Σας Αλογοουρά Αν Πρόκειται Να Ιδρώσετε

Μην Πιάνετε ΠΟΤΕ Τα Μαλλιά Σας Αλογοουρά

Οι Ειδικοί Προειδοποιούν: Mην Πιάνετε ΠΟΤΕ Τα Μαλλιά Σας Αλογοουρά Αν Πρόκειται Να Ιδρώσετε

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν ασκείστε ή κάνετε δουλειές στο σπίτι, δεν αντέχετε να πέφτουν τα μαλλιά σας σε όλο το πρόσωπό σας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μόλις αρχίσετε να ιδρώνετε, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι οι τρίχες να κολλάνε στο πρόσωπό σας και να ενοχλούν την όρασή σας.

Η εύκολη λύση είναι να πιάσετε τα μαλλιά σας ψηλά.

Μην Πιάνετε ΠΟΤΕ Τα Μαλλιά Σας Αλογοουρά

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε.

Όταν ιδρώνετε, δεν είναι μόνο οι μασχάλες, η πλάτη και το μέτωπό σας που υποφέρουν. Γεγονός είναι ότι το τριχωτό της κεφαλής ιδρώνει όπως οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματός σας και μάλιστα, πρόκειται για το μέρος που συνήθως ιδρώνει περισσότερο.

Ο ιδρώτας προκαλεί τους πόρους να ανοίξουν και να αποβάλλουν λάδι, αλάτι, λίπος και νερό.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν αυτά τα υγρά εκκρίνονται, αναμειγνύονται με την κερατίνη των μαλλιών, οδηγώντας σε ορισμένες καταστροφικές συνέπειες για τα μαλλιά σας, και ενδεχομένως, την αυτοπεποίθησή σας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η συχνή υιοθέτηση αυτού του hairstyle αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρης τριχόπτωσης.

Τα υπερβολικά σφιχτά χτενίσματα προκαλούν έντονο τράβηγμα στις ρίζες των μαλλιών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αλωπεκία έλξης.

Μην Πιάνετε ΠΟΤΕ Τα Μαλλιά Σας Αλογοουρά
Η αλωπεκία, η οποία είναι ένας ιατρικός όρος για την απώλεια μαλλιών, μπορεί να μην είναι εντελώς αποτρέψιμη. Η τριχόπτωση μπορεί να συμβεί για διάφορους γενετικούς ή ιατρικούς λόγους, αλλά η αλωπεκία έλξης μπορεί να αποφευχθεί εύκολα.
Αν η ζημιά αντιμετωπιστεί νωρίς, μπορεί να αντιστραφεί με τον χρόνο. Ωστόσο, εάν τα θυλάκια των τριχών είναι πολύ κατεστραμμένα, τα μαλλιά μπορεί να μην ξαναμεγαλώσουν σε ορισμένες περιοχές. Στην προκειμένη περίπτωση, η μόνη λύση θα ήταν η εμφύτευση μαλλιών για την αποκατάσταση της ανάπτυξης των τριχών.
Συνεπώς, μια χαλαρή πλεξούδα ή αλογοουρά θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας, αποτρέποντας παράλληλα τη βλάβη των τριχοθυλακίων σας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

Αφήστε μια απάντηση